Cu mațu la gură

Raluca și Alina foto

”Este o femeie care a născut în campania electorală, a făcut campanie electorală cu burta la gură.”

Nu-i despre Ana, adusă în discuție de Ion al Glanetașului. E despre Alina, pomenită de colega sa, Raluca. O doamnă despre altă doamnă, ambele de la vîrful-vîrfului PNL.

E despre nivelul la care a ajuns discursul politic, în aula Parlamentului sau în față la bufet, colț cu toaleta. Golani ca Bacalbașa, Bichineț, Șerban Nicolae și tot neamul lor neobosit la gură, gata oricînd să-și scuipe în obraz adversarii politici, oferă un spectacol suburban la fiecare luare de cuvînt. Și cînd cuvîntul nu e de ajuns, se ajută cu degetele, îndoite-n sus. Așa au făcut și ieri. Hă-hă-hă, au rîs gros aleșii neamului prost. Distracție, nu glumă!

„Eu unul nu o să mă las speriat de ameninţările distilate ale doamnei Gurgan, Curcan, îmi scapă, mă scuzaţi, sunt bătrân”, a spus Bacalbaşa de la tribună.  „Dă cu labele, vezi că faci fractură, vezi domnişoară că faci fractură şi pe urmă nu mai poţi să… votezi”, a spus deputatul PSD, însoțindu-și zicerea de degetul îndoit al mîinii drepte și apoi schițînd, în aer, o virtuală și vioaie onanie. „Domnu scriitor Bacalbașa, ați trecut prin Vaslui și nu v-au spart rozeta!” – îi dă replica, cult, alt geniu al oratoriei, parlamentarul Bichineț, cu deștele de la ambele mîini sculate pentru spart rozete. De „mucii pe cămașă” invocați de șeful senatorilor PSD s-au umplut ecranele, cînd veni și vremea lui Șerban Nicolae să producă ceva pentru neam și țară. Măcar ăsta n-a ilustrat acțiunea, Doamne mulțam!

Cînd anormalul devine normă și vulgaritatea semn de vioiciune politică, doamnele achiesează. Ce să facă altceva?  În virtutea dreptului la egalitate de șanse, pesemne. Gurgan, Curcan, nu contează cum îți zice – atunci cînd dai, se întîmplă să mai și primești.

Un sinonim, pentru uzul Ralucăi, ca să țină ștacheta sus și ca să nu se repete în public atunci cînd dă: borțoasă. A făcut campanie borțoasă. Așa trebuie zis. Altfel nu te mai ia nimeni în serios prin Parlament. Aa, și a fătat în campanie. E de-ajuns, cred, ca să-i tragă peste bot lehuzei întîrziate, cînd o mai părăsi în timpul votului comisia juridică a Senatului, cu vreo nevoie sau fără.

Deocamdată atît de la Parlament, legătura în studio, mînca-mi-ați.

Comments

comments

cioaravopsita