325

HOMO DEI – Omul lui Dumnezeu

MC cropZilele acestea, tema cea mai dezbătută (citeşte „scandal”) în România este homosexualitatea. Nici nu mai contează cine a apăsat butonul, e mult mai important cum a fost abordat subiectul de către oamenii interesati să participe la discuţii. Spun discuţii pentru că de dialog nu poate fi vorba. Marea majoritate şi minoritatea nu cunosc arta dialogului civilizat, ci datul cu pumnul în masă, vociferarea la decibeli asurzitori şi gîndirea limitată – metode barbare de comunicare individuală şi în masă. Mai sînt şi excepţii, dar vocile lor sînt înecate în vacarm.

Ceea ce mă sperie pur şi simplu e vehemenţa comentariului cu eticheta de adevăr absolut! Aici nu mai e vorba de libertate de exprimare – care e un drept fundamental al omului – ci despre starea mentală a celui care se exprimă.

Problema e că atunci cînd religia, politica şi prostia se amestecă viguros intr-un shaker, iese un cocktail atît de toxic încît poate otrăvi şi ucide o intreagă societate.

Urăsc politica şi detest prostia, aşadar mă voi feri să ating aceste două „ingrediente” ale cocktailului; au un miros pestilenţial şi, din păcate, nici odicolonul lui Dumnezeu, sfînta tămîie, n-ar putea învinge miasmele astea.

Dar să vorbim chiar despre Dumnezeu, subiect ultra-sensibil dar abordabil. NU sînt habotnică, nu mă urc pe garduri ca să urlu cu Biblia în mînă, dar cred cu putere că nu ne tragem din maimuţe, cu atît mai puţin din euglena verde.

În dezbaterea violentă pe tema homosexualităţii, Atotputernicul a fost invocat de n’şpe mii de ori, în diverse comentarii. Conform experţilor în dumnezeire şi prietenilor apropiaţi ai lui Omega şi Alfa, homosexualii au fost şi ei creaţi de către Dumnezeu, aşa că să mai terminăm cu inepţii de genul „homosexualitatea este o alegere”, „o deviaţie” sau o „abatere de la normal”. Pîna aici e clar ce cred ei, sau mă rog, atît de clar cît poate fi în lumea celor care  gîndesc pe o linie scurtă între A şi B. Chestia e că Dumnezeu a lăsat opţiuni de la A la Z.

Da, Dumnezeu a creat tot ce a trebuit creat în 6 zile şi a văzut că era bine. Apoi a scris şi 10 porunci/legi – şi erau chiar bune. Nu-mi amintesc să fi zis: „Ion şi Gheorghe – înmulţiţi-vă şi umpleţi Pămîntul!” sau „Să fie lumină şi lesbiene!”. Ar fi putut s-o facă, desigur, dar cred că a văzut că nu era bine.

În fine, după ce Dumnezeu s-a odihinit, a mai adăugat ceva FUNDAMENTAL: Liberul Arbitru. Se pare că cei înverşunaţi să pună în cîrca lui Dumnezeu homosexualismul uită sau nu ştiu că Liberul Arbitru este de fapt legea care guvernează Creaţia Lui cea mai importantă: Omul.

Ce este Liberul Arbitru? Este libertatea omului de a alege între toate posibilitățile care i se oferă. Răul și eroarea sint de fapt consecinţele alegerilor greşite ale oamenilor.

Am să citez un paragraf, răspuns la întrebarea „Este homosexualitatea creaţia lui Dumnezeu?” :

„Dumnezeu nu a creat oamenii cu dorinţe homosexuale. Biblia ne spune că oamenii devin homosexuali din cauza păcatelor (Romani 1:24-27), dar şi, în ultimă instanţă, ca urmare a propriei lor alegeri în această privinţă. Pot exista persoane care se nasc cu o înclinaţie mai crescută pentru a deveni homosexuali, după cum există oameni care se nasc cu o înclinaţie către violenţă sau către alte păcate. Însă aceasta nu scuză cu nimic o persoană care alege să păcătuiască lăsându-se în voia propriilor dorinţe sau înclinaţii. Dacă o persoană se naşte cu o înclinaţie mai crescută către furie, îi dă asta dreptul să se dedice furiei şi să practice furia în viaţa sa? Cu siguranţă că nu! Acelaşi lucru este perfect valabil şi în cazul homosexualităţii.”

Aşadar, nu numai că homosexualitatea nu este creaţie divină, ci este clar o alegere. Genetic vorbind, noi oamenii am fost creaţi cu cromozomii specifici masculini şi feminini. Am fost construiţi femei şi bărbaţi 100%, creaţi ca să ne atragem, să ne completăm şi să perpetuăm specia.

E posibil ca undeva pe traseul genetic să se fi produs modificări. Poate e un fel de mutaţie a materialului genetic uman. Asta e deja o chestiune care poate fi dezbătută ştiinţific şi nu asta mi-e intenţia. Religios vorbind, eu cred ca mutaţiile astea (dacă s-au produs) n-au facut parte din Planul Divin.

Vă mai dau un exemplu: s-au născut oameni care au fost iniţial  inocenţi, pentru ca mai tîrziu să manifeste tendinţe criminale şi să se lase in voia lor. Aceştia sînt celebrii criminali în serie, monştri ai societăţii. I-a creat Dumnezeu? Nici vorbă. „Să nu ucizi” – porunca nr. 6, da? S-ar fi putut împotrivi omul impulsurilor sale criminale? Sînt convinsă ca da. Dar pentru om, în general, e mai uşor să se lase dus de val şi să aleagă răul, decît să lupte serios împotriva impulsurilor. De aceea există atît de mulţi alcoolici, drogaţi, criminali şi mincinoşi. Omul e sclavul propriilor impulsuri, DAR s-a demonstrat practic că orice impuls negativ se poate controla şi învinge. „Rehab” sau „Reabilitare”.

Oricum am privi chestiunea, se desprind nişte concluzii, cel puţin din perspectivă spirituală:

Homosexualitatea este o deviaţie de la Creatia Divină. Relaţiile intime între doi bărbaţi şi două femei nu perpetuează specia, deci contravin planului lui Dumnezeu pentru rasa umană.

Homosexualitatea este o manifestare a liberului arbitru, dar nu înseamnă că practicarea ei este normală. Dumnezeu ne-a lăsat să alegem şi depinde de noi CE alegem.

Liberul arbitru este un dar, ce facem cu darul ăsta depinde numai şi numai de noi.

Aici nu mai e vorba de acceptare şi toleranţă, ci pur şi simplu despre consecinţele alegerilor noastre.

În altă ordine de idei, mulţi oameni extrem de inteligenţi pun semnul de egalitate între Dumnezeu şi Ştiinţă. Sînt de acord, pentru că dacă ne uităm împrejur, totul – de la corp la creier, de la Natură la animale – funcţionează dupa legi matematice, fizice şi biologice extrem de precise. Totul a fost  creat pe principii ştiinţifice de către un savant ultra-evoluat pe care îl numim Dumnezeu. Din perspectiva asta, homosexualitatea dă eroare în ecuaţia ştiinţifică. De ce? Pentru că, biologic vorbind, anusul este un mecanism de evacuare a toxinelor şi atunci cînd e folosit în alte scopuri, se deviază de la programarea iniţială, se încalcă nişte legi bine stabilite.

Poate că asta e soarta umanităţii – să experimenteze şi să modifice totul, chiar dacă modificarile produc consecinţe grave.

Avem libertatea să modificăm, dar şi libertatea de a ne lupta să păstrăm perfecţiunea nealterată. Nu de alta dar un produs original e infinit mai de calitate decît unul alterat.

Tot ce pot spune la final e… Dumnezeu cu mila.

 

Laura DANIELS

Comments

comments

cioaravopsita

325 Comments

 1. Madam, dacă vreţi să vorbiţi dpdv religios, Timotei 2:12. Deja capra vecinului nu mai e la modă, ce face el în casă e de interes naţional, creştin şi ortodox-ipocrit.

 2. Excelent articol. Mai ales că în ritmul ăsta, azi-mâine vom învăţa că nu ne mai tragem din euglenă, ci din Decebal şi Traian. Cel puţin ambele variante au şanse egale de a fi corecte.

 3. Nici n-am ajuns sa citesc tot articolul care e la fel de prost scris ca acela a lui Redulescu.. Stimata doamne, incurci registre, treci de la religiile la stiinta. Mai intai vorbesti ca nu te tragi din maimuta, ca dupa aia sa iti dai cu parerea de cromozomi. Crezi ca dumnezeul tau a stat cu eprubeta sa iti amestece matale cromozomii? Esti ridicola.
  Evolutia exista si te tragi din maimute, asta fie ca vrei, fie ca nu vrei! Ce CREZI dumneata e irelevant, e relevant ce STIE comunitatea stiintifica.

  Aceiasi cromozombi pe care ii invoci spre argumentarea dumneata mediocra spre heterosexualitate, arata ca impartim mai mult de 90 % din informatia genetica nu maimute, sobolani, alte mamifere si chiar si pesti.

  Asa ca in loc sa folosesti stiinta doar unde iti este convenabil, si in rest pe dumneze care te-a facut dupa asemanarea lui, mai bine pui mana pe niste carti de biologie.

  Din alt punct de vedere si chiar si subdezvoltata fata de maimute. Maimutele accepta in grupul lor social maimutele homosexuale (da, si maimutele apar cu diferite orientari sexuale. De altfel cam toate mamiferele manivesta variatii de la heterosexualitate). Dar tu, Madam, desconsideri oameni din jurul tau, doar pentru ca ai citit un basm, in care o fiinta imaginara, care pretinde ca a creat tot ce ne inconjoara, spune, se pare ca homosexualii sunt anormali.

  Stimata doamna, asa o gandire needuca si primitiva ca cea a dumneavoastra, trebuie cu totul ignorata. Nici nu va pot lua in serios. Ma faceti sa rad!

  • OMUL E SINGURA FIINTA CARE ARE RATIUNE – aceasta RATIUNE ne-a dat-o Dumnezeu doar noua oamenilor………pentru a face diferenta intre bine si rau……….animalele se lasa doar prada dorintelor……..asta referitor la maimutele homosexuale…..zici ca accepta pe oricine in grupul lor…….du-te vezi poate te primesc si pe tine in familie :))))))))))))
   Zici ca tu te tragi din maimute?Oare de ce nici o maimuta nu a mai devenit om pana in zilele noastre?
   Du-te la un psihiatru sa iti scoata ” penisul” din cap……..esti penibil!!!!!!!!!!!

 4. Din fericire, am un cromozom „jmecher” datorita caruia pot accepta toate parerile, indiferent cit de putin seamana cu parerea mea. Consider ca toate opiniile au loc sub soare, atita vreme cit sint exprimate cu decentza si mai ales cind sint argumentate logic. Sa asculti ce are cineva de zis si sa nu-l executi – asta e dovada unei minti deschise. Nu cred ca e sanatos sa fim prizonieri in propriul sablon de gindire; e mai sanatos sa privim un subiect din toate perspectivele posibile (si imposibile, de ce nu?), apoi alegem ce dorim sa credem fara sa dam in cap nimanui.
  Cit despre religie si stiinta, imi permit sa cred in ambele. Biblia pare un basm, e scrisa de niste oameni mai primitivi care nu au avut capacitatea de a intelege ce se intimpla. Ca om modern insa, cred ca am reusit sa vad dincolo de limbajul de „basm” si sa presupun ca omenirea ar putea fi creatia absolut stiintifica a unei minti care depaseste genialul. Mi s-a parut mai logic decit orice asemanare cu maimutza.
  Desigur, putem doar presupune.Pina la urma nimeni nu detine adevarul absolut in nici un domeniu. Chiar si stiinta e flexibila, tot timpul se schimba ceva, se descopera ceva care modifica ceea ce stiam, etc.

  In gindire, ca si in sport, daca vrei sa fi flexibil trebuie sa-ti lucrezi toate grupele de muschi, altfel te anchilozezi…:)

 5. dacă tu crezi cu tărie că nu te tragi din maimuțe nu face ca lucrul ăsta să fie mai puțin adevărat. Asta este ce e minunat la știință: părerile și credințele tale sunt irelevante câtă vreme nu pot fi demonstrate. Adevărul este imanent, părerile tale nu îl pot mișca sau diminua.
  Cât despre barbariile exprimate în restul textului, sunt doar un melanj de idei aflate în semi-contradicție unele cu altele, o îmbinare a bigotismului cu câteva ore de anatomie de clasa a VII-a. Căci nu cred că poți vorbi de genomul uman și de cum ”Dumnezeu a creat lumea în 6 zile” în aceeași înșiruire de idei. Nu prea ai nicio autoritate să vorbești despre știință dacă crezi că a durat fix 144 de ore ca lumea să fie creată.

 6. Wow… cea mai inepta, incoerenta si homofoba insiruire de idei (nici macar articol nu l-as numi). E iresponasbil sa insiri ineptiile astea intr-un spatiu unde mi-e frica ca vor fi citite de cineva care chiar sa le creada. Keep with the day job, honey!

 7. Trebuie sa te intreb la modul serios: ce-ti pica din asta? Notorietate? Sau iti place si tie sa te speli in aceeasi mocirla in care se baga, vrand-nevrand, cei care inca nu pot ajunge in pas cu secolul XXI?

  Nu crezi ca te tragi din maimute. Nici eu nu cred ca te tragi din maimute. Fiindca asta te-ar clasifica drept om. Si dupa atata lipsa de ratiune, fir logic si informatie, nu e cazul.

  Mai mult – pretinzi ca stii tu bine ce a vrut si ce n-a vrut Dumnezeu. Eu unu nu cred in Barbos – dar iti respect dreptul tau de a crede. Cu toate astea, am studiat teologia la modul de ‘facut scoala’ in directie. Si aberatiile pe care le sustii sunt doar atat… aberatii.

  Faptul ca ai sani si poti face copii nu te face un om special. Te face cel mult o pereche de țâțe care poate făta. Fiindca, dupa spusele tale, e singurul tau scop demn in viata.

 8. Hai sa vorbim de liber arbitru. Eu sunt Dumnezeu, am puterea si creez un porumbel. Apoi …dupa ce ma odihnesc, mai creez unul, dar pentru ca sunt atat bun si iubitor, dau liber arbitru porumbeilor, acela de a zbura spre mine care sunt undeva sus, nu inainte de a smulge aripile unuia dintre ei.Care se va putea folosi de liberul arbitru? Cat de idiot trebuie sa fii sa crezi ca cineva isi alege sa fie gay?! CAT?!

 9. 1DNf8l Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this write-up and the rest of the site is also really good.

 10. This is a topic that as near to my heart Many thanks! Exactly where are your contact details though?

 11. Magnificent web site. A lot of helpful information here. I am sending it to several pals ans also sharing in delicious. And obviously, thanks for your sweat!

 12. You can certainly see your skills within the work you write. The arena hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to mention how they believe. At all times follow your heart.

 13. This is really interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I ave shared your website in my social networks!

 14. Thank you, I ave recently been searching for information about this topic for ages and yours is the best I have discovered till now. But, what about the bottom line? Are you sure about the source?

 15. Spot on with this write-up, I actually believe this site needs far more attention. I all probably be returning to see more, thanks for the advice!

 16. Thank you for another magnificent post. Where else could anyone get that type of information in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I am on the look for such info.

 17. Link exchange is nothing else but it is just placing the other person as website link on your page at appropriate place and other person will also do similar in support of you.

 18. You made some good points there. I looked on the internet for the subject and found most persons will consent with your blog.

 19. Wow, marvelous blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is magnificent, let alone the content!

 20. Wow! This can be one particular of the most useful blogs We have ever arrive across on this subject. Basically Fantastic. I am also an expert in this topic so I can understand your hard work.

 21. Very useful information specifically the last part I care for such information a lot. I was looking for this certain information for a very long time. Thank you and good luck.

 22. My brother suggested I might like this blog. He was totally right. This post truly made my day. You can not imagine simply how much time I had spent for this info! Thanks!

 23. Very nice info and straight to the point. I am not sure if this is actually the best place to ask but do you people have any ideea where to employ some professional writers? Thx

 24. I just want to tell you that I’m new to weblog and seriously loved your website. Most likely I’m want to bookmark your blog . You really come with superb articles. Thanks for revealing your web site.

 25. I simply want to say I’m all new to weblog and definitely loved you’re website. Very likely I’m want to bookmark your website . You actually have good posts. Bless you for sharing with us your website page.

 26. I just want to tell you that I’m very new to blogs and certainly liked this web blog. More than likely I’m planning to bookmark your site . You amazingly have outstanding posts. Thanks a bunch for sharing with us your web site.

 27. I just want to say I am just very new to blogging and site-building and definitely savored this website. Likely I’m likely to bookmark your website . You definitely come with incredible articles and reviews. Thanks for revealing your web site.

 28. I just want to say I’m new to weblog and truly savored this website. More than likely I’m likely to bookmark your blog post . You definitely have amazing posts. With thanks for sharing your web site.

 29. I just want to say I am just beginner to blogging and site-building and really enjoyed this blog. Most likely I’m going to bookmark your site . You amazingly have perfect writings. Thanks a bunch for revealing your website page.

 30. I just want to tell you that I am beginner to weblog and absolutely enjoyed you’re web-site. Almost certainly I’m likely to bookmark your website . You definitely have good well written articles. Cheers for sharing with us your blog.

 31. I just want to say I’m new to weblog and honestly enjoyed this web page. Very likely I’m going to bookmark your blog post . You really have superb articles. With thanks for sharing with us your web-site.

 32. I just want to tell you that I am all new to blogging and truly liked your blog site. Probably I’m likely to bookmark your site . You absolutely come with very good articles and reviews. Kudos for sharing your website.

 33. I simply want to tell you that I am newbie to blogging and site-building and seriously loved your web-site. Likely I’m planning to bookmark your site . You surely have great articles. Thank you for sharing your web-site.

 34. I just want to mention I am very new to blogging and certainly savored your page. More than likely I’m going to bookmark your website . You actually come with perfect stories. Thanks a bunch for sharing with us your blog.

 35. Im no pro, but I feel you just crafted an excellent point. You certainly understand what youre talking about, and I can really get behind that. Thanks for staying so upfront and so truthful.

 36. Wow! This can be one particular of the most useful blogs We ave ever arrive across on this subject. Actually Magnificent. I am also an expert in this topic therefore I can understand your hard work.

 37. Only a smiling visitant here to share the love (:, btw outstanding design. The price one pays for pursuing a profession, or calling, is an intimate knowledge of its ugly side. by James Arthur Baldwin.

 38. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I have shared your site in my social networks!

 39. Very nice post. I just stumbled upon your weblog and wished to say that I have really enjoyed browsing your blog posts. In any case I’ll be subscribing to your feed and I hope you write again very soon!

 40. You can definitely see your skills within the paintings you write. The sector hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to mention how they believe. Always go after your heart.

 41. Thanks a bunch for sharing this with all of us you really know what you are talking about! Bookmarked. Please also visit my web site =). We could have a link exchange contract between us!

 42. Interesting website, i read it but i still have a few questions. shoot me an email and we will talk more becasue i may have an interesting idea for you.

 43. Magnificent web site. Lots of helpful information here. I am sending it to some buddies ans also sharing in delicious. And certainly, thank you for your effort!

 44. Appreciating the commitment you put into your blog and in depth information you provide. It’s awesome to come across a blog every once in a while that isn’t the same out of date rehashed material. Wonderful read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.

 45. Wow in actual fact a great post. I like this.I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him. Overall, Lots of great information and inspiration, both of which we all need!

 46. Write more, thats all I have to say. Literally, it seems as though you relied on the video to make your point. You obviously know what youre talking about, why waste your intelligence on just posting videos to your weblog when you could be giving us something enlightening to read?|

 47. wonderful issues altogether, you simply received a new reader. What could you suggest about your publish that you made some days ago? Any certain?

 48. Wow, amazing blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your website is wonderful, let alone the content!. Thanks For Your article about sex.

 49. Very nice post. I just stumbled upon your blog and wished to say that I’ve really enjoyed surfing around your blog posts. In any case I will be subscribing to your feed and I hope you write again soon!|

 50. Wanted to drop a remark and let you know your Rss feed is not working today. I tried adding it to my Yahoo reader account but got nothing.

 51. QuickBooks support phone number $$1844722^^6675 QuickBooks support and help by expert proadvisor and call now number +1+844+722+6675. Let us know, chat with us. Intuit point of sale support, ((1((844))722((6675))),Intuit phone help, ((1((844))722((6675))),Intuit help desk, ((1((844))722((6675))),Quickbooks help desk, 1844.722.6675Quickbooks payroll support number, ^^1^844^722^^6675,Quickbooks payroll support, ^^1^844^722^^6675,Quickbooks premier support, ^^1^844^722^^6675,Quickbooks premier support phone number, ^^1^844^722^^6675,Quickbooks POS support, ^^1^844^722^^6675,Intuit technical support phone number, ((1((844))722((6675))), Intuit support phone number, ((1((844))722((6675))),Intuit POS support number, ((1((844))722((6675))),Intuit point of sale support, ((1((844))722((6675))),Intuit phone help, ((1((844))722((6675))),Intuit help desk, ((1((844))722((6675))),Quickbooks help desk, 1844.722.6675

 52. „Hey there, You have done an excellent job. I’ll definitely digg it and personally suggest to my friends. I am sure they’ll be benefited from this website.”

 53. Your method of telling the whole thing in this article is actually pleasant, every one be able to simply understand it, Thanks a lot.|

 54. Usually I do not learn post on blogs, however I would like to say that this write-up very forced me to check out and do it! Your writing taste has been surprised me. Thank you, very great article.

 55. Undeniably believe that which you said. Your favorite justification seemed to be on the net the easiest thing to be aware of. I say to you, I definitely get irked while people think about worries that they plainly do not know about. You managed to hit the nail upon the top and also defined out the whole thing without having side-effects , people could take a signal. Will probably be back to get more. Thanks|

 56. You can certainly see your enthusiasm within the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who aren at afraid to mention how they believe. At all times follow your heart.

 57. Im no professional, but I believe you just made an excellent point. You obviously know what youre talking about, and I can actually get behind that. Thanks for staying so upfront and so honest.

 58. wonderful issues altogether, you simply gained a new reader. What would you recommend about your publish that you made some days in the past? Any sure?

 59. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your great post. Also, I have shared your site in my social networks!

 60. Thanks for helping out, great information. аЂа‹аЂ The four stages of man are infancy, childhood, adolescence, and obsolescence.аЂ аЂа› by Bruce Barton.

 61. That is a great tip especially to those fresh to the blogosphere. Simple but very precise info Thank you for sharing this one. A must read post!

 62. Hi, I read your new stuff on a regular basis. Your humoristic style is awesome, keep doing what you’re doing!|

 63. My coder is trying to persuade me to move to .net from PHP. I have always disliked the idea because of the costs. But he’s tryiong none the less. I’ve been using WordPress on various websites for about a year and am anxious about switching to another platform. I have heard great things about blogengine.net. Is there a way I can transfer all my wordpress content into it? Any help would be really appreciated!|

 64. Simply desire to say your article is as astonishing. The clearness for your post is just excellent and that i can think you’re knowledgeable in this subject. Well along with your permission let me to seize your RSS feed to stay updated with forthcoming post. Thanks a million and please continue the enjoyable work.|

 65. naturally like your website but you have to check the spelling on quite a few of your posts. Several of them are rife with spelling issues and I find it very bothersome to inform the truth then again I’ll surely come back again.|

 66. We are a group of volunteers and starting a new scheme in our community. Your web site provided us with valuable information to work on. You’ve done an impressive job and our entire community will be grateful to you.

 67. When you can grab my attention in the first few words of an article it as an accomplishment. You ave ignited my interest on this subject and I thank you for this.

 68. I’а†ve recently started a website, the information you offer on this web site has helped me tremendously. Thank you for all of your time & work.

 69. Real fantastic information can be found on web blog. I am not merry but I do beguile The thing I am, by seeming otherwise. by William Shakespeare.

 70. We stumbled over here by a different website and thought I should check things out. I like what I see so now i am following you. Look forward to checking out your web page for a second time.

Lasă un răspuns