45

Maria Grapini: Tableta mea e foarte proastă!

grapini mic 2751 de euro-deputaţi. 1 e Grapini. Maria Grapini.

Şi-a deschis cabinet de europarlamentar la Deva. De ce? Ca să vină pensionarii să-i ceară butelii. Şi ca să salveze ce se mai poate salva din Partidul Conservator. Adică mai puţin de 150 de membri în tot judeţul Hunedoara, cam cîte like-uri obţii pe Facebook la o poză bună cu mîţă. Am prins un moment cînd scăpase de supravegherea uteciştilor întîrziaţi, cu funcţii în partid, care n-o scăpau din ochi. Împărţea bomboane celor prezenţi la inaugurare. I-am zis că Cioara-i cioară mai altfel, daţi un interviu? Dau. N-am mai stat pe gînduri. Am închis uşa şi ne-am izolat fulgerător de activul de bază.

Tableta mea e foarte proastă!

 • Cu ce vă scrieţi mesajele pe Facebook?
 • Tabletă.
 • Că scrieţi cu greşeli, rîde lumea.
 • Da, da, de pe tabletă, în mers, aşa… Dar dacă ăsta este scopul, sincer, eu am venit pentru cabinetul de europarlamentar, dacă scopul este să mă întrebaţi despre Facebook, n-are rost, că…
 • De ce nu vă angajaţi nişte postaci?
 • Deci înc-o dată, dom’le, eu refuz acest interviu! Deci ori mă întrebaţi… eu vin pentru lucruri serioase. Astea sînt neserioase din punctul meu de vedere şi n-are rost să continuăm. E penibil, adică din fondul problemelor nu se ia nimic şi se ia că am scris „cataloici” în loc de „catolici”, da, pentru că bat din mers? Ok, dacă asta e plăcerea presei, pentru că nu găsesc altceva la mine, n-am dosare, n-am furturi, n-am nimic şi atunci asta este subiectul? N-am lucrat cu statul, n-am contracte cu statul. E dreptul dumneavoastră să întrebaţi. Cum e mai bine? Să plăteşti la negru postaci, cum s-a constatat acum, că au plătit nişte postaci, sau să-ţi sară cîte o literă? Într-adevăr, eu scriu numai din mers, chiar trebuie să-mi schimb tableta, într-adevăr, că e foarte proastă. Dar tu nu te uiţi deloc la fondul problemei? Ce-i important, totuşi? Informaţia pe care o dai. Scuzaţi, vă rog, eu merg la televiziuni, nu s-a văzut că am făcut eu, vreodată, un dezacord cînd am vorbit sau nu ştiu pluralul la ceva.

Salvatoarea Antenei 3

 • Aţi făcut o declaraţie în Parlamentul European, că procesul lui Dan Voiculescu a fost un proces politic. Există, acum, deţinuţi politici în România?
 • Declaraţia mea începe aşa: „există suspiciuni…” Aşa am spus. Există suspiciuni ca în România să fie procese politice. Şi am exemplificat. Am spus ce-am considerat eu că s-a încălcat drepturile omului. Că s-a făcut confiscarea extinsă a averii la sediul Antena 3, fără ca Antena 3 să fie parte în proces, deci n-a avut posibilitatea să se apere. Acum justiţia noastră a constatat că nu se putea face confiscarea extinsă, decît dacă erau bunuri dobîndite după 2012, iată, am avut dreptate. Şi, al doilea lucru, i s-a încălcat dreptul la apărare (lui Dan Voiculescu – n.n.) cînd nu i s-a dat voie să aducă expertiză neutră. Expertiza a fost făcută de procurori. Nu i s-a dat voie. Eu sînt om de afaceri, vreau să cumpăr la cel mai mic preţ. Dacă nu m-ai prins că am dat mită, nu poţi să-mi impuţi mie, acum, după 10 ani, că a fost preţul prea mic. Poţi să-l iei la rost pe cel care a vîndut.
 • Şi asta înseamnă că a fost proces politic?
 • Proces politic. De ce? Pentru că fusese închis procesul o dată şi, datorită conflictului deschis care a fost între preşedintele Băsescu şi Voiculescu, care a fost public, suspendarea a pornit de la domnul Voiculescu, toate, toate, toate – şi a fost redeschis procesul. La ce? La o reclamaţie nesemnată, pe un colţ de ziar. Şi e dreptul meu la declaraţii politice, e punctul meu de vedere.
 • Consiliul Superior al Magistraturii v-a reclamat că aţi încălcat independenţa justiţiei, prin această declaraţie.
 • Da, singura problemă e că n-a spus cum. Cum am încălcat independenţa justiţiei? N-am scos un cuvînt pe parcursul procesului, am lăsat să se încheie. După ce sentinţa a fost definitivă mi-am spus punctul de vedere. Cred că a fost bine că am tras un semnal de alarmă, de exemplu pe confiscarea extinsă a averii, pentru că, iată, după ce am vorbit la Strasbourg, CSM-ul a constatat că nu se putea face confiscarea extinsă a averii (lui Dan Voiculescu- n.n.) decît pe bunurile achiziţionate după 2012. Ori sediul Antenei e demult achiziţionat.
 • Practic, sînteţi salvatoarea Antenei 3?
 • Nu am salvat, poate, nu ştiu ce se întîmplă cu sediul lor, habar n-am. CSM-ul nu trebuia să facă publică plîngerea, trebuia să-mi spună mie unde am încălcat, să nu mai încalc şi altă dată. Plus marelui public, adică cetăţenilor, uite, dom’le, cum a adus atingere. Cum?

Voiculescu ne-a scris din…

 • Sînteţi în tabăra Dan Voiculescu sau Daniel Constantin?
 • Nu sînt în tabere, nu există tabere la noi.
 • Dar există o ostilitate declarată public a lui Dan Voiculescu, preşedintele fondator al PC, faţă de Daniel Constantin, preşedintele în exerciţiu al PC, reproşuri, acuze
 • Partidul nu înseamnă nici Daniel Constantin, care a venit acum cinci ani, nici numai Dan Voiculescu, care e fondator. Partidul înseamnă nişte oameni care, eu în filiala mea am nişte oameni care sînt din 1991, de la PUR, şi care sînt şi acum. Păi dacă noi confundăm partidul cu două persoane, oricît de importante ar fi ele în partid, e greu. Partidul sînt oamenii, nu omul. Nu există tabere.
 • Dar oamenii, cîţi mai sînt pe-aici, se întreabă: noi cu cine sîntem, cu Voiculescu sau cu ăla micu?
 • Daniel Constantin a fost ales în Congres, doar Congresul îl poate schimba.
 • Dar ordinul vine de la Voiculescu?
 • Cine, ce ordin? Nuuu, dar nu există, nici măcar… dar nu există niciun ordin de schimbare, eu n-am văzut nici măcar în scrisorile… ne-a trimis o scrisoare din… am văzut o scrisoare, ne-a trimis la toate filialele, dar nici acolo nu scrie că trebuie schimbat Daniel Constantin. Ce spune acolo spune că trebuie păstrat Partidul Conservator. Şi aici a apărut o fractură, că Daniel Constantin a spus că fuzionăm cu PLR-ul (Partidul Liberal Reformator, al lui Călin Popescu Tăriceanu – n.n.) şi n-o să mai fie numele „Conservator”. Ei, şi-a dat seama că a greşit, a făcut Birou Politic, că nu putea să decidă el lucrul ăsta, fiecare filială îşi spune punctul de vedere. Deci nu e o hotărîre luată, e o propunere a preşedintelui.

Antena nu e a partidului

 • Mă aşteptam să-l văd aici şi pe Petru Mărginean
 • Păi el nu mai este.
 • Să vă întîmpine, că bănuiesc că aţi rămas în relaţii bune
 • Aa, da, eu n-am nicio problemă, dar n-avea cum să vină, era… păi ca ce să vină? El, odată ce a plecat din partid, a plecat din partid. Asta a fost alegerea lui, e primar, deci n-avea ce să caute, nu avea, nici eu nu l-am anunţat că vin. Cînd vin pentru altă vizită, nu pentru deschidere de cabinet parlamentar, sigur că-l anunţ.
 • Antena 1 este proprietatea familiei Voiculescu…
 • Nu ştiu, eu o să mă duc la un interviu la Antena 1 (Deva – n.n.), mă duc la un interviu, da. Franciza e luată de Petre Mărginean, da. Dar nu cred eu că trebuiesc amestecate lucrurile. Adică ce-ar fi trebuit acum, pentru că Petre a plecat la liberali şi soţia lui Petre are Antena, ar fi trebuit să îi ia franciza? Nu, eu nu cred că aşa trebuiesc judecate lucrurile. De-aia sîntem în democraţie, fiecare are opţiunea lui.
 • N-ar fi trebuit ca un partid să aibă o televiziune, asta e ideea
 • Daa, nu, şi aici e o confuzie, că toată lumea spune că Partidul Conservator a avut televiziune. Nu-i aşa. Noi am apărut mai puţin decît alte partide la televiziune. Eu mă duc mai des la RTV şi la Realitatea decît la Antena. Deci nu ne-a protejat excesiv, să ne dea nouă timp de antenă, nu. Ca dovadă că domnul Voiculescu, cînd a intrat în politică, a dat la fete tot şi a funcţioat ca un grup de presă.
 • Care nu proteja Partidul Conservator?
 • Cum să-l protejeze? Cum?
 • Ha-ha-ha!
 • Păi ziceţi, cum? Dacă-mi ziceţi cum… Eu vă spun, din interior, că nu. Din contră, totdeauna, prima discuţie care era la partid era nemulţumirea vizavi de Antena, că de ce nu sîntem şi noi chemaţi la Antena. Asta era prima temă, de cînd am intrat eu în politică, de 10 ani. Primul reproş care i se făcea domnului Voiculescu era ăsta şi el ne închidea gura imediat şi spunea: să ne înţelegem, Antena nu este a Partidului Conservator, punct. Eu n-am nicio treabă cu Antena. Eu nici acuma nu mă duc prin partid la televiziune.

Petru Mărginean n-a fost corect

 • Filiala din Deva a PC e vraişte de cînd a plecat Petru Mărginean
 • Bine, nici Petre, în ultima prioadă, înainte de a pleca chiar, nu a mai activat. Deci el era încă la conservatori dar n-a mai făcut nimic. Eu am venit înainte de alegeri pentru Parlamentul European, am fost pe scenă şi Petre n-a venit. Şi era la noi încă. Şi a zis: eu nu vin, eu nu stau pe scenă lîngă cel de la PSD. Măi, dar sînt eu, candidatul PC-ului… Şi m-am dus, după aia, la el la Primărie, dar pe scenă n-a venit în campanie. Asta a fost alegerea lui, eu i-am spus că n-a procedat corect. Fair. Pentru că noi, în negocierea cu USL, cînd am dat aici post de primar, la capitală de judeţ, a trebuit să renunţăm la anumiţi consilieri în alte judeţe. Deci am avut preşedintele Consiliului Judeţean la Maramureş şi capitala de judeţ aici, la Deva, primar. Pentru cele două funcţii maxime au fost vitregite alte judeţe, la care li s-au luat nişte locuri. Şi sigur că colegii noştri sînt supăraţi: dom’le, dar stai un pic, din cauza lui Petre noi am pierdut în negociere, de ce-a plecat acum de la noi? Petre, pe de altă parte, spune că a avut o problemă cu Daniel (Constantin – n.n.) că nu-i răspundea la telefon, nu… în sfîrşit, eu am încercat să-l ţin pe Petre mai departe, că e un om cu experienţă în politică, eu l-am găsit la Partidul Conservator cînd am venit, era un lider foarte vocal, foarte… Petre era şi vicepreşedinte în partid, răspundea şi de filiala asta, acum mi s-a dat în sarcină mie să răspund şi o luăm încet, aşa.

Glumiţe de euro-parlamentari

 • Aţi demisionat din Parlamentul European? A scris în ziare
 • Iată, deontologie la ziare. Mă trezesc în data de întîi april, dimineaţa, nici nu ştiam că e întîi april, mi-am dat seama că e întîi april, că mă sună de acasă: dar tu ţi-ai dat demisia? Păi, zice, a apărut în Gândul că Maria Grapini îşi dă demisia şi vine Ecaterina Andronescu în locul tău. Gândul! Şi, bineînţeles, dup-aia au preluat toţi. Cristian Preda, euro-parlamentar, la 12 noaptea, a postat şi a zis, cînd l-am întrebat „de ce ai făcut asta?”, a zis că a vrut să testeze presa dacă verifică. Fiind vorba despre demisie, nimeni din presă nu ar fi avut voie să publice, deontologic, pînă nu-l suna pe ăla care zice că-şi dă demisia. Nu m-a sunat nimeni. Şi au publicat toţi, şi Digi sună să mă înregistreze – înregistraţi-mă, dom’le, dar întrebaţi-l întîi pe Cristi Preda, că e poantă de întîi aprilie. Şi atunci cetăţeanul nu mai ştie care e informaţia corectă şi care nu.
 • V-a trecut supărarea de la începutul interviului?
 • Staţi liniştit, eu sînt Scorpion.

 

Alin BENA

Comments

comments

cioaravopsita

45 Comments

 1. E din gashka de sinistre gen: Norica Nikalai, Rovana Plumb, Elena Udrea. Ce legatura are Grapini cu Deva?

 2. I just want to tell you that I’m new to blogging and site-building and definitely savored you’re web page. Very likely I’m want to bookmark your website . You actually have superb articles and reviews. Thank you for sharing with us your webpage.

 3. I just want to say I am all new to blogs and absolutely liked you’re web-site. Likely I’m want to bookmark your site . You definitely have great stories. Thank you for revealing your blog site.

 4. I simply want to tell you that I am just beginner to blogging and truly savored your web page. Most likely I’m planning to bookmark your website . You absolutely have exceptional articles and reviews. Thanks a lot for sharing with us your website page.

 5. I simply want to say I am just all new to blogging and site-building and truly liked this blog. Very likely I’m likely to bookmark your site . You amazingly have fantastic posts. Kudos for sharing with us your blog.

 6. I just want to tell you that I am just very new to blogging and certainly savored you’re web blog. Likely I’m going to bookmark your blog post . You definitely come with very good stories. Thanks a lot for sharing your website page.

 7. I simply want to mention I am all new to blogs and honestly enjoyed you’re web page. Likely I’m going to bookmark your site . You absolutely have wonderful articles and reviews. Thanks for sharing your blog.

 8. I simply want to mention I am new to weblog and seriously savored your web site. Almost certainly I’m want to bookmark your blog . You really have fantastic well written articles. Bless you for sharing with us your webpage.

 9. What’s Going down i’m new to this, I stumbled upon this I have discovered It positively useful and it has aided me out loads. I’m hoping to give a contribution & assist different users like its aided me. Good job.

 10. Wow in actual fact a great post. I like this.I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him. Overall, Lots of great information and inspiration, both of which we all need!

 11. Hi! I could have sworn I’ve been to your blog before but after looking at some of the posts I realized it’s new to me. Regardless, I’m definitely pleased I discovered it and I’ll be book-marking it and checking back frequently!|

 12. QB support 1..844.722.6675 call our toll free number for instant help with quickbooks. Having troubles with QuickBooks? Call us today USA>> Canada Call Intuit QuickBoOks speak to our technician for payroll support. Enterprise support for QUICKBOoks, 1-844-722-6675((((Quickbooks tech Support phone number @ 1-844-722-6675((((Quickbooks tech Support phone number @ 1-844-722-6675((((Quickbooks tech Support phone number @ 1-844-722-6675((((Quickbooks tech Support phone number @ 1-844-722-6675((((Quickbooks tech Support phone number @ 1-844-722-6675((((Quickbooks tech Support phone number @ 1-844-722-6675((((Quickbooks tech Support phone number @ 1-844-722-6675((((Quickbooks tech Support phone number @ 1-844-722-6675((((Quickbooks tech Support phone number @ 1-844-722-6675((((Quickbooks tech Support phone number @ 1-844-722-6675((((Quickbooks tech Support phone number @ LOVE DOSE Quickbooks Phone Number))))1-844-722-6675((((Quickbooks customer Support phone number @@Call 1-844-722-6675 for all type help by Quickbooks tech support phone number, 1844-722-6675 Intuit Quickbooks Tech Support Phone Number, 1844-722-6675 Quickbooks Help Desk Phone Number, 1844-722-6675 Quickbooks tech support number, Quickbooks technical support phone number,@@ 1844-722-6675 @ Quickbooks phone number, 1844-722-6675 Quickbooks technical support number, 1844-722-6675 Quickbooks support phone number, 1844-722-6675 Quickbooks technical support, Quickbooks Customer Service Phone Number, Quickbooks Customer Service Number, Quickbooks Customer Support Phone Number, Quickbooks Customer Support Number,@@@@ Quickbooks Customer Service Helpline Number, Quickbooks Customer Care Number, Quickbooks support team phone number, @@@@@ Quickbooks help number-Quickbooks Helpline Number; Quickbooks help phone number-Quickbooks Helpline Number, Quickbooks Tech Support Toll free Number, Quickbooks Support Telephone Number, Quickbooks Tech Support Telephone

 13. 10/2/2016 I’m pleased with the way that cioaravopsita.ro handles this sort of topic! Generally on point, sometimes controversial, consistently thoughtful and also thought-provoking.

 14. It is the best time to make a few plans for the long run and it is time to be happy. I have learn this submit and if I may I want to suggest you some attention-grabbing things or suggestions. Perhaps you could write next articles referring to this article. I want to read more things approximately it!|

 15. In my view, cioaravopsita.ro does a good job of covering subject matter of this kind. Even if often deliberately controversial, the material posted is generally thoughtful and thought-provoking.

 16. Hello, i think that i saw you visited my website so i came to “return the favor”.I’m trying to find things to enhance my site!I suppose its ok to use a few of your ideas!!

 17. There is noticeably a bundle to know concerning this. I presume you completed positive kind points in facial appearance also.

 18. Whoa! This blog Whoa! This blog looks just like my old one! It as on a totally different subject but it has pretty much the same layout and design. Outstanding choice of colors!

 19. It as not that I want to copy your internet site, but I really like the style and design. Could you tell me which theme are you using? Or was it especially designed?

Lasă un răspuns