0

Minune! Icoanei Sf. Panfutie din Bejan îi curge nasul

biserica patratSătenii din satul Bejan, comuna Şoimuş, sînt convinşi că Sf. Panfutie (dreapta, în civil) face minuni. Începînd din dimineaţa zilei de 1 Mai, icoanei pictate pe peretele bisericii din Bejan a început să-i curgă nasul. Localnicii se tem ca acesta să nu fie un semn rău, o prevestire că urmează necazuri mari şi vremuri de restrişte. Alţii nu ştiu ce să creadă. Iar alţii n-au aflat încă.

„Eu cînd am văzut, întîi n-am crezut că se poate aşa ceva, ca sfîntului să-i curgă nasul. Dar apoi am auzit aşa, ca un smiorcăit din cer, şi am crezut” – mărturiseşte Valeria, 53 de ani, coafeză la oraş, localnică.

„Am 72 de ani da io aşe ceva n-am văzt pînă ia amu azi. O fi ceva ori s-o-ntîmplat ceva, nu pot să-m dau cu sama, da lucru curat nu-i. O zîs că ne bagă apă la ţavă, canal şi d-aştea, da premaru Irimie îi de la alt partid decît Sfîntu şi are dujmănie pă iel şi-o băgat un drac, n-o băgat nemica în sat aici, unde are vilă Sfîntu, şi d-aia cred că o început să-i curgă nasu la Sfînt, dă ciudă” – spune, cu năduf, Gheorghe Filimon, alt sătean ieşit în poarta casei.

Porțiunea din drumul județean 706 A, care face legătura între podul de la Termocentrala Mintia cu podul din localitatea Bejan, va fi reparată de urgență. Acest lucru va fi posibil datorită discuțiilor avute de deputatul Laurențiu Nistor, preşedintele organizaţiei judeţene a PSD,  cu cei de la Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), prin care le-a prezentat starea deplorabilă în care se află calea de acces, cerându-le să intervină. Deci nu este adevărat că icoanei Sfîntului Panfutie îi curge nasul, dimpotrivă, îi curg lacrimi de bucurie pentru această realizare ” – mărturiseşte, dintr-o suflare în microfon, o ziaristă locală, aflată pe trotuarul din localitate.

“Kutsal eşek zarar ve panfutie yollar romanya işeyip!”– strigă pe geam un şofer turc, nevoit să intre cu TIR-ul în sat din cauza lucrărilor la podul de la Şoimuş.

Prevestitoare de vremuri rele sau bune, semnele Sf. Panfutie au depăşit deja raza localităţii, ajungînd pe razele altor localităţi. Oamenii aşteaptă cu zecile la coadă ca să vadă minunea din biserica de la Bejan. Alţii, care nu au aflat încă, sînt aşteptaţi în zilele următoare. Meteorologii spun că vremea se va îndrepta iar precipitaţiile vor fi cu totul izolate, aşa încît turismul va renaşte în judeţul Hunedoara.

 

Alin BENA

poţi citi şi: Inventator hunedorean medaliat cu aur, hărţuit politic

Comments

comments

cioaravopsita

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.