309

Nici nu apărusem şi au intrat deja în panică!

harry bunDeranjat de o anchetă jurnalistică, senatorul Haralambie Vochiţoiu ameninţă: “Va trebui să-ţi vinzi şi chiloţii de pe tine!”

Bani în contul personal şi nu în cel al partidului.

Alte sume de bani – 3.500 de lei de om – plătite pentru a-şi susţine candidatura la Camera Deputaţilor, pe care nu le-au mai primit înapoi nici acum, după trei ani. Şi datorii imense la sediul judeţean al partidului. Asta reclamă mai mulţi membri ai Partidului Poporului–Dan Diaconescu (PP-DD) că ar fi lăsat în urma sa Haralambie Vochiţoiu, fostul şef al filialei judeţene, înainte de a migra spre UNPR.

Cioara Vopsită a intrat pe fir şi a vorbit cu păgubiţii. Aceştia susţin că, în vreme ce îşi plateau zeciuiala lunară la partid, conform obiceiului (şi nu conform statutului), au aflat de la o funcţionară a băncii că, de fapt, banii erau depuşi în contul personal al lui Vochiţoiu. Alţi membri de partid, care au aspirat la funcţii mai înalte, precum cea de deputat, s-au trezit că, după ce şi-au plătit singuri materialele publicitare – tipărite la tipografia antică a lui Vochiţoiu din Petroşani – nu şi-au primit înapoi nici garanţia depusă în momentul înscrierii pe listele de candidaţi. Aceiaşi oameni mai reclamă faptul că Vochiţoiu a plecat în UNPR cu toţi banii din cotizaţii şi donaţii după el, lăsând cardurile goale, datorii, precum şi moştenirea unei contabilităţi duble, ale cărei iţe trebuiau descurcate de noua conducere.

Întrebat despre toate aceste lucruri, senatorul Haralambie Vochiţoiu ne-a ameninţat cu instanţa de judecată, dacă vom îndrăzni să publicăm un singur rând.

Iată, integral, transcriptul convorbirii telefonice între Anamaria Sanda, jurnalist, şi Haralambie Vochiţoiu, senator UNPR (fost PP-DD):

Vochiţoiu: Lucrurile stau aşa: în campania electorală trebuia făcut un cont. Nu puteai să învârţi bani decât prin cont. Ca să respectăm legea, că nu suntem Cocoşel şi nici Udrea şi nici alţii. Eu am respectat legea, Anamaria, crede-mă, că altfel nu eram aici. Mă terminau, mă terminau demult. Câţi pumni au dat în mine… Şi ei vor intra în puşcărie rând pe rând… aşa că stai liniştită.

Deci am respectat legea şi am făcut un cont al partidului. Contul acela trebuia să fie făcut pe un nume, e contul PP-DD, administrator pun pe cineva. Şi la ora aceea preşedintele organizaţiei judeţene era moi, că nu mai era omul tău, plecase, eram eu. Şi acolo scria administrator Vochiţoiu Haralambie. Nu era contul meu pe persoană fizică, ci pe partid. Aşa s-a dat regula de la Bucureşti. În contul acela s-au făcut banii de campanie. După ce a trecut campania şi plăteam cotizaţii, acela de la Brad, de la Vulcan, de la nu ştiu ce… Pentru 7 lei, 20, 30 de lei dau mai mult mergând la Deva. Nu aveţi un cont unde să mergem să depunem 50, 70, 20 de lei? Păi, contul partidului, în care au depus până am plecat. După ce am plecat, n-a mai depus nici dracu.

Cardurile alea au stat tot timpul la Deva, la secretarul partidului, la Iulian Henţi.

Dar Uilăcan într-adevăr a fost un tip serios şi a depus banii. Cam el şi încă vreo câţiva. Îi cheltuiam exact cum prevede legea….

Sanda: Dar mai sunt şi ăia care au candidat la deputaţi, cum e Napău, care a plătit 35 de milioane, împreună cu Muntean şi care a mai candidat şi nu şi-au mai primit banii înapoi. De unde trebuiau ei să primească banii ăia?

Vochiţoiu: Cu conducerea centrală a partidului, cu ăia trebuie discutat. Dar asta cine e? Nu ştiu? Da` cine-i? De ce ţi s-au plâns ţie de chestia asta? Asta trebuia la comisia centrală a partidului…

Sanda: Na, m-or sunat pe mine!

Vochiţoiu: Cine, Napău?!

Sanda: Şi Napău. Şi să ştii că mai sunt care zic şi neoficial, dintre cei care au candidat. Toţi spun aceeaşi chestie…

Vochiţoiu: Eu ţi-am spus… ăia de la centru. Nici eu nu mi i-am luat. De la Bucureşti ar fi trebuit să-i ia. Dar să îţi spun ceva: sunt nişte jigodii ordinare, pentru că înainte de a candida eu i-am întrebat: bă, aveţi? Da. Uite atâta e… 3.500 de lei pe fiecare candidat. Uite, depuneţi şi voi aici, ca să vedem şi noi că avem 35 de milioane. Cu ăia contribuim la campania partidului. Atât. Altceva nu vă cerem. Sunt nişte jigodii! Poţi să scrii din partea mea. Sunt nişte jigodii care spun acum, la distanţă de trei ani, că nu le-a ieşit jucăria, că nu…

Sanda: Banii aceia trebuiau să şi-i primească de la conducerea partidului? Sau nu mai trebuiau să îi primească?

Vochiţoiu: Nu mai trebuiau să îi primească. Era contribuţia fiecărui candidat la campania partidului.

Sanda: Am înţeles. Banii ăia au fost folosiţi la afişe, flyere…

Vochiţoiu: Da, mă, da. Şi ne-am înţeles cu toţii.

Sanda: Păi şi atunci de ce zic ei acum chestiile astea?

Vochiţoiu: Păi… N-o zic toţi. Sunt numai care sunt mai papagali. Eu de ce nu zic? Sau altul?

Sanda: Dar tu, când ai plecat de la partid, ai golit toate cardurile şi ai lăsat datorii de 80 de milioane la sediu? Că aşa zic ei.

Vochiţoiu: Dar cum, mă? Ai putea să îmi dai şi nişte probe totuşi.

Sanda: Eu îţi spun ce zic ei…

Vochiţoiu: Deci tu să nu scrii de asta dacă nu ai hârtii sau emailuri sau de-astea. Te rog să nu scrii. Că altfel ajungem la tribunal, ca şi cu Carmen Cosman. Deci dacă ai vreo hârtie, poţi să scrii. Dacă numai zic, las-o zisă.

Sanda: Hârtie legată de ce?

Vochiţoiu: Păi de chestia asta. Să nu mă trezesc prin ziar cu din ăstea. Că după aia… te chem la „cremenal”, Anamaria.

Sanda: Tu acum mă ameninţi pe mine pentru ce zic oamenii din partidul tău?

Vochiţoiu: Nu. Nu. Nu. Nu. Păi, să nu scrii. Deci dacă-i vorbă, e vorbă. Când e scris, e scris. Eu te rog, cât suntem noi de prieteni, să nu îţi ştergi pupăza de mine, că ajungem acolo. Nu mai permit la nimeni să-mi terfelească munca şi onoarea, Anamaria. Mare atenţie!

Sanda: Bine, am înţeles.

Vochiţoiu: Păi dacă vreo hârtie, vreuna semnată „băi, acela a golit contul”… Băi, o dai la ziar, îl dau pe ăla. Dar eu îţi recomand să nu preiei tu, că nu-ţi vor da bani de avocat, ascultă-mă pe mine. Nu-ţi va da nimeni bani de avocat să te lupţi cu mine.

Sanda:  …am înţeles ce spui tu.

Vochiţoiu: Reţine. Ai observat că pe Avram l-am dat în judecată, după ani de zile. Şi-au şters toţi bocancii de mine ani de zile. Toată lumea mă întreabă: domnule, dar dacă nu e adevărat, de ce…? Ei, acum mă apăr. Apare o chestie, pac, mă duc la instanţă. Nu mai stau.

Sanda: Ţie ţi se părea normal să nu te întreb despre lucrurile astea?

Vochiţoiu: Ba da, dar reţine ce-ţi spun. Să nu scrii! Dacă nu ai hârtii, să nu te apuci să scrii, pentru că mă voi apăra în instanţă. Reţine. Să scrii şi asta. Deci eu, pe baza unor bârfe de budoar sau oameni cu bere în cap… te rog eu să nu scrii, că tu devii formator de opinie. Şi fii atentă! Acum Carmen Cosman şi cu Mitrache le voi cere bani să-mi şterg tot netul care înseamnă miliarde. Va trebui să-ţi vinzi şi chiloţii de pe tine să le dai la Google şi la ăia! Deci toate prostiile astea care le scrieţi acum, poate nu sunteţi conştienţi, apar oriunde: în Marea Britanie, în Statele Unite, pe tot Globul, pe tot Pământul ăsta. Şi eu la finalul procesului am şi cerut: cer bani să se şteargă toate alea. Deci nu te juca cu focul, ascultă-mă bine! Dacă ai hârtii, bagă-le. Băi, băieţi, a zis Popescu. Dar nu te face tu purtătoarea de mesaje a lor. Îţi recomand.

Sanda: Eu ţi-am zis ce spun ei şi te-am întrebat dacă este adevărat.

Vochiţoiu: Da, dar eu îţi spun să nu transformi vorba în scris şi pe net. Că dacă o scrii, tu o semnezi şi eu cu tine mă duc la tribunal, nu cu ăia care nu au curaj să spună.

Sanda: Am înţeles. Ai mai zis asta. Dar dacă eu am „vorba” lor înregistrată?

Vochiţoiu: Frateeee, pui înregistrarea la dispoziţia instanţei!

Sanda: No, vezi?

Vochiţoiu: Dar reţine, sunt sume colosale şi eu am cerut deja asta în instanţă şi ăia sunt terminaţi. Deci orice scrii să ai hârtie. Sau înregistrare. Mare atenţie! Să nu cumva… Adică numai aşa, să-mi facă cineva rău, numai ca să-mi facă mie rău… Repet: am rămas singurul parlamentar de acolo, toţi sunt în puşcărie. Pe drept. Pentru că au băgat şi ei pe alţii la rândul lor pe nedrept. Păi, dacă vrei să dai numai aşa, că eu am rămas singurul… Dacă vreţi, daţi. Dar cu probe!

Sanda: Pe mine nu mă interesează să dau în tine. E subiect. E simplu.

Vochiţoiu: Tocmai de asta. Păi jigodii din alea, gândaci de bucătărie, eu dau cu spray pe ele. Deci eu nu mai stau să se ia orice fricky-futi care i-am făcut mari, le-am pus bannere. Băi, din banii mei le-am făcut bannerele, afişe, la toţi, bă! Deci asta nu trebuie s-o scrii. Deci din banii mei, bă! În loc să mă duc eu în vacanţă, le-am făcut să iasă toţi parlamentari, consilieri, primari şi acum am golit eu cardul… Ce carduri? În campanie, candidaţii au băgat bani, mă. Candidaţii. Nu… mi-ai dat tu nişte nume: Holban, că m-am bătut cu primarul să-l bage în consiliu, că nu-l băga Ile. Deci eu nu am treabă cu oamenii. Oamenii la o bere spun. Acum, cum zic toţi de Iliescu, că mă-sa-i, că nu ştiu ce…

Sanda: Eu nu mă întâlnesc cu oamenii la bere, că nu sunt băutoare să mă întâlnesc cu ei la bere.

Vochiţoiu: Nu ştiu. La ceai, la cafea. Dar care e miza acestui material de fapt?

Sanda: Nu este nicio miză. Oamenii au sunat, au spus, eu scriu.

Vochiţoiu: Păi nu, tu scrii numai în baza la ce au spus ăia sau ai înregistrări?

Sanda: Tu ce crezi, că eu scriu fără înregistrări?

Vochiţoiu: Dacă ai înregistrări, te rog frumos să ai grijă de ele, că va trebui să ale aduci la instanţă. Atâta îţi spun. Şi asta să scrii în material. Deci s-o scrii în material. Că dacă nu ai înregistrări sau dovezi a celor spuse, ne vedem la instanţă. Pentru că toate astea sunt nişte ticăloşenii orchestrate de adversarii mei politici, care sigur, acum sunt turbaţi că i-a prins DNA-ul… Îs tot mai puţini duşmani de-ai mei în libertate. Acum mai iau nişte bani şi sigur că se mobilizează băieţii. Dar foarte bine. Eu sunt călit de atâţia ani de zile, nu-i problemă. Deci toate astea sunt nişte porcării la care nici nu are rost să răspund. Deci nu te juca cu stiloul ăla pe care ţi l-a dat Dumnezeu. Sau cu calculatorul, mai nou. Nu-ţi bate joc de oameni.

Sanda:  Eu nu înţeleg de ce porneşti tu de la premisa că eu îmi bat joc de oameni.

Vochiţoiu: Mă, dacă eu ştiu că am băgat bani în curul la toţi papagalii ăia şi acum mă trezesc de mă dezvinovăţesc, de aia pornesc. Nu înţelegi?  De aia sunt nervos acum şi plec de la premisa asta. Pentru că eu ştiu că doar am băgat bani acolo. Iar numele alea pe care mi le-ai spus tu îşi datorează aşa-zisa carieră politică mie. Şi acum să ajung să mă dezvinovăţesc, Anamaria? În ce lume trăim, bă?

Sanda: Ştii cum e? Măcar bine că ai ocazia să te dezvinovăţeşti

Vochiţoiu: Dar tu nu eşti corectă. Tu, dacă scrii materialul ăsta, numai dacă îl scrii îţi spun că e incorect. (…) Auzi? Care-i concluzia articolului? Pe ce se merge?

Sanda: Concluzia articolului nu e niciuna. Ăia zic o chestie, tu zici o chestie, daţi-vă-n cap!

Vochiţoiu: Ce zic ăia? C-au băgat în ce? (…) Auzi, în Biblie zice că făcătorii de pace, nu ăia care fac scandal.

Sanda: Dar tu ai impresia că eu fac scandal? Că fac circ?

Vochiţoiu: Păi nu? Care e intriga articolului? A, poate mă scoţi pozitiv şi eu mă cert aiurea cu tine, că scrii uite, băi, ce îi fac ăia lui Vochiţoiu şi el i-a făcut oameni. Aşa e corect dacă scrii.

Sanda: Ia să vedem. Aşa o să scriu?

Vochiţoiu: Gata, bine. Atunci am tăcut. Te las. Eu am ajuns la Aiud, la penitenciar, nu mai pot vorbi, că acum cobor. Te-am pupat. Doamne ajută!

cioara aVa urma publicarea anchetei extinse despre acest subiect, cu declaraţii de martori, înregistrări, acte scrise.

Comments

comments

cioaravopsita

309 Comments

 1. Abia astept continuarea,trădător de partid Vochitoiu asta,am crezut ca,i alfel decât ,,guvernanții”care,i avem,dar el tot o ,,branza”după ce atata timp a fost tot c,un pas in spate la alegerile de primar,acum ca s,a ajuns se da ,,tare”!!!felicitări SANDA

 2. la penitenciar? si nu ramane acolo peste noapte, macar sa se obisnuiasca?

 3. m4LTO2 Usually I do not read post on blogs, but I wish to say that this write-up very forced me to check out and do so! Your writing style has been amazed me. Thanks, quite great post.

 4. Spot on with this write-up, I truly suppose this website wants far more consideration. I all most likely be once more to read far more, thanks for that info.

 5. This very blog is no doubt educating as well as diverting. I have found a bunch of handy advices out of it. I ad love to visit it again and again. Thanks a bunch!

 6. Just got a Blogger account, it works good, but how do I find different users blogs I like with search. I remember there is a way, but I am not seeing it now. Thanks for your help..

 7. Wow! This could be one particular of the most useful blogs We ave ever arrive across on this subject. Basically Excellent. I am also an expert in this topic so I can understand your effort.

 8. I’а†ve recently started a blog, the info you offer on this web site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.

 9. Normally I don at read post on blogs, however I wish to say that this write-up very pressured me to check out and do so! Your writing style has been amazed me. Thank you, very great post.

 10. You can certainly see your skills in the work you write. The world hopes for even more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always go after your heart.

 11. It as really a great and useful piece of information. I am satisfied that you just shared this helpful info with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

 12. Very nice info and right to the point. I am not sure if this is actually the best place to ask but do you people have any thoughts on where to hire some professional writers? Thx

 13. Thanks a bunch for sharing this with all people you really know what you are talking about! Bookmarked. Kindly additionally discuss with my site =). We may have a hyperlink change agreement among us!

 14. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your rss feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I have shared your website in my social networks!

 15. Wow! This could be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Great. I am also a specialist in this topic therefore I can understand your effort.

 16. I simply want to mention I am just new to blogging and really loved you’re web-site. Almost certainly I’m going to bookmark your blog post . You definitely come with very good well written articles. Appreciate it for revealing your webpage.

 17. I just want to mention I’m beginner to blogging and site-building and definitely savored you’re page. Almost certainly I’m going to bookmark your blog post . You actually come with good well written articles. Regards for sharing with us your webpage.

 18. I simply want to tell you that I’m all new to blogging and site-building and actually savored this web page. Most likely I’m want to bookmark your blog . You amazingly have awesome posts. Thanks a bunch for revealing your web page.

 19. I just want to tell you that I am just beginner to blogging and honestly loved this web page. Likely I’m planning to bookmark your blog . You surely come with wonderful posts. Many thanks for sharing your website.

 20. I just want to mention I’m all new to blogging and site-building and actually loved you’re web site. Probably I’m want to bookmark your website . You absolutely come with amazing well written articles. Regards for sharing your website page.

 21. I simply want to tell you that I am beginner to blogging and site-building and seriously loved your blog. Very likely I’m going to bookmark your website . You certainly come with exceptional article content. Thanks a lot for revealing your webpage.

 22. I just want to say I am just very new to blogs and honestly loved this web page. Probably I’m going to bookmark your blog post . You certainly come with terrific well written articles. Thanks a lot for revealing your web-site.

 23. I just want to mention I am new to blogs and actually enjoyed your blog site. Probably I’m want to bookmark your website . You definitely come with incredible article content. Thank you for sharing with us your website page.

 24. I just want to say I’m beginner to blogging and seriously savored this blog site. Likely I’m planning to bookmark your website . You surely have very good stories. Thanks a bunch for revealing your web-site.

 25. I simply want to tell you that I am just very new to weblog and definitely loved you’re web site. Probably I’m planning to bookmark your blog . You certainly have impressive articles and reviews. Cheers for sharing your website page.

 26. I just want to say I’m beginner to weblog and seriously savored you’re web-site. Very likely I’m going to bookmark your website . You definitely have exceptional stories. Bless you for sharing your web page.

 27. You ave made some really good points there. I checked on the web for more info about the issue and found most people will go along with your views on this web site.

 28. I’а†ve recently started a website, the info you offer on this site has helped me greatly. Thank you for all of your time & work.

 29. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your rss feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I have shared your web site in my social networks!

 30. Keep the excellent function, I read few web sites on this excellent website and I conceive that your web site is really interesting and contains lots associated with excellent data.

 31. Thanks for every other fantastic post. Where else may just anybody get that kind of info in such an ideal way of writing? I have a presentation next week, and I am on the search for such information.

 32. Thank you for every other great article. The place else may anybody get that type of info in such an ideal manner of writing? I’ve a presentation subsequent week, and I’m at the look for such information.

 33. You have made some good points there. I checked on the net to learn more about the issue and found most people will go along with your views on this web site.

 34. It is really a great and helpful piece of information. I am satisfied that you shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 35. I’m truly enjoying the design and layout of your website. It’s a very easy on the eyes which makes it much more pleasant for me to come here and visit more often. Did you hire out a designer to create your theme? Exceptional work!

 36. Hiya! Quick question that’s completely off topic. Do you know how to make your site mobile friendly? My blog looks weird when viewing from my iphone 4. I’m trying to find a theme or plugin that might be able to fix this issue. If you have any recommendations, please share. Appreciate it!|

 37. I will right away snatch your rss feed as I can at to find your email subscription link or e-newsletter service. Do you have any? Please permit me know in order that I could subscribe. Thanks.

 38. The Birch of the Shadow I believe there may well be considered a number of duplicates, but an exceedingly helpful list! I have tweeted this. Several thanks for sharing!

 39. Hi, i read your blog occasionally and i own a similar one and i was just wondering if you get a lot of spam comments? If so how do you stop it, any plugin or anything you can suggest? I get so much lately it’s driving me mad so any assistance is very much appreciated.|

 40. Your style is really unique in comparison to other folks I have read stuff from. Many thanks for posting when you have the opportunity, Guess I all just book mark this site.

 41. Way cool! Some extremely valid points! I appreciate you writing this article and the rest of the site is also really good.

 42. NO problem with QuickBooks technical issues. Just call us @@ 1-844-722-6675 and get your QuickBooks issues resolved by experts instantly. Intuit point of sale support, ((1((844))722((6675))),Intuit phone help, ((1((844))722((6675))),Intuit help desk, ((1((844))722((6675))),Quickbooks help desk, 1844.722.6675Quickbooks payroll support number, ^^1^844^722^^6675,Quickbooks payroll support, ^^1^844^722^^6675,Quickbooks premier support, ^^1^844^722^^6675,Quickbooks premier support phone number, ^^1^844^722^^6675,Quickbooks POS support, ^^1^844^722^^6675,Intuit technical support phone number, ((1((844))722((6675))), Intuit support phone number, ((1((844))722((6675))),Intuit POS support number, ((1((844))722((6675))),Intuit point of sale support, ((1((844))722((6675))),Intuit phone help, ((1((844))722((6675))),Intuit help desk, ((1((844))722((6675))),Quickbooks help desk, 1844.722.6675

 43. If you’re still on the fence: grab your favorite earphones, head down to a Best Buy and ask to plug them into a Zune then an iPod and see which one sounds better to you, and which interface makes you smile more. Then you’ll know which is right for you.

 44. Excellent post. I used to be checking continuously this weblog and I am inspired! Extremely helpful information particularly the final part 🙂 I take care of such information a lot. I used to be looking for this certain info for a long time. Thank you and best of luck. |

 45. Today, I went to the beach with my children. I found a sea shell and gave it to my 4 year old daughter and said „You can hear the ocean if you put this to your ear.” She put the shell to her ear and screamed. There was a hermit crab inside and it pinched her ear. She never wants to go back! LoL I know this is completely off topic but I had to tell someone!|

 46. Somebody necessarily assist to make seriously posts I’d state. That is the very first time I frequented your website page and to this point? I surprised with the research you made to create this particular put up amazing. Wonderful job!|

 47. Wow, awesome blog structure! How lengthy have you ever been blogging for? you make running a blog look easy. The total glance of your web site is wonderful, let alone the content!

 48. This design is incredible! You certainly know how to keep a reader amused. Between your wit and your videos, I was almost moved to start my own blog (well, almost…HaHa!) Excellent job. I really enjoyed what you had to say, and more than that, how you presented it. Too cool!|

 49. Mighty helpful mindset, appreciate your sharing with us.. So happy to get discovered this submit.. So pleased to possess identified this article.. certainly, investigation is having to pay off.

 50. You have made some decent points there. I checked on the web for more information about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site.

 51. I actually astonished of the information that you have actually have actually shared. I recognize you have actually helped a lot of people with this write-up.

 52. I actually surprised of the info that you’ve have shared. I recognize you have actually assisted a lot of individuals with this article.

 53. I actually amazed of the details that you’ve have actually shared. I understand you’ve helped a great deal of people with this article.

 54. I actually surprised of the information that you have actually have actually shared. I understand you have actually assisted a lot of individuals with this article.

 55. I really surprised of the info that you have actually have actually shared. I recognize you have actually assisted a lot of individuals with this write-up.

 56. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your feed and look forward to seeking more of your excellent post. Also, I ave shared your site in my social networks!

 57. I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my problem. You’re wonderful! Thanks!|

 58. Awesome blog! Do you have any tips for aspiring writers? I’m hoping to start my own blog soon but I’m a little lost on everything. Would you suggest starting with a free platform like WordPress or go for a paid option? There are so many choices out there that I’m completely overwhelmed .. Any recommendations? Appreciate it!|

 59. Howdy! Someone in my Facebook group shared this site with us so I came to check it out. I’m definitely loving the information. I’m bookmarking and will be tweeting this to my followers! Wonderful blog and excellent design and style.|

 60. Wow! This could be one particular of the most beneficial blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Magnificent. I am also an expert in this topic so I can understand your hard work.

 61. I just wanted to post a small message in order to say thanks to you for these amazing tricks you are placing on this website. My time-consuming internet research has at the end of the day been rewarded with good quality points to talk about with my family members. I ‘d point out that we website visitors are very fortunate to dwell in a notable community with so many special professionals with beneficial tactics. I feel very blessed to have discovered the webpages and look forward to so many more brilliant moments reading here. Thank you once more for a lot of things.

 62. We stumbled over here from a different web address and thought I might check things out. I like what I see so i am just following you. Look forward to looking over your web page repeatedly.

 63. Asking questions are genuinely good thing if you are not understanding anything completely, but this piece of writing provides good understanding yet.|

 64. It as really a nice and helpful piece of information. I am glad that you shared this useful information with us. Please keep us up to date like this. Thanks for sharing.

Lasă un răspuns