487

PNL Hunedoara: Om la apă!

timpau om la apaAsăzi va avea loc o tentativă de contra-revoluţie în PNL Hunedoara.

Proaspăt eliberatul din arestul de la domiciliu, Mircea Ioan Moloţ, a convocat o şedinţă a Biroului Politic Judeţean al PNL Hunedoara. Mai bine zis, a convins cîţiva membri din conducerea judeţeană a PNL, primari şi membri de partid care i-au rămas fideli, în tentativa de a recăpăta controlul asupra vechiului PNL.

Nu este o încercare absurdă, întrucît Mircea Ioan Moloţ este în acest moment, formal, preşedintele PNL Hunedoara. Nu şi-a dat demisia din această funcţie. Iar conducerea centrală a partidului, respectiv Biroul Politic Naţional al PNL nu a propus excluderea sa – care, apoi, trebuia votată în Consiliul Naţional al PNL, deoarece Mircea Ioan Moloţ este vicepreşedinte la nivel naţional al partidului. De fapt, tînăra şi neexperimentata Alina Gorghiu, preşedinte PNL, a considerat că nu e cazul să ia o măsură radicală în privinţa lui Moloţ, cercetat penal pentru fapte de corupţie – adică excluderea acestuia din toate funcţiile de conducere din PNL – pentru a nu tulbura şi mai mult apele în filiala hunedoreană a partidului. A încercat să aburească situaţia cu o soluţie improvizată, susţinînd „alegerea” unui preşedinte interimar pe termen lung, în persoana junelui deputat Bogdan Ţîmpău. Greşit calcul! De fapt, această indecizie a domnişoarei preşedinte a complicat exponenţial situaţia, pînă în pragul unui scandal fără precedent, care stă să izbucnească astăzi.

Moloţ revine şi îşi va revendica locul de preşedinte – şi are tot dreptul să o facă, în conformitate cu statutul PNL.

Situaţia cea mai penibilă va fi pentru Bogdan Ţîmpău, care se află prins la mijloc într-o confruntare fără menajamente dintre două grupuri de putere din PNL Hunedoara.

Ce poate face Ţîmpău, pentru a scăpa nejumulit de pene din această încăierare?

Nu prea poate face nimic.

S-a băgat cu voioşie în această construcţie pe nisipuri mişcătoare, a acceptat să fie împins în faţă într-o combinaţie derizorie şi provizorie, s-o fi dus şi omul acasă, cu mîndrie, să povestească soţiei şi vecinilor că a ajuns preşedinte (chiar şi interimar) al liberalilor hunedoreni.

Ce poate face Ţîmpău astăzi, cînd Moloţ îi va da un brînci de pe scaunul pe care tînărul necopt i l-a ţinut cald?

Să-şi dea demisia din funcţia de preşedinte interimar? În acest caz, cariera lui politică se încheie, pentru că-i lasă în ofsaid pe liderii naţionali ai partidului, care l-au impus în acestă funcţie. Şi pentru că, dîndu-se la o parte din calea lui Moloţ, va fi asociat cu un lider cercetat sub control judiciar pentru fapte de corupţie, al cărui viitor politic nu mai există. Şi pentru că a dovedit că este prea imatur pentru jocurile de putere dintr-un partid cum este PNL Hunedoara.

Să-l înfrunte pe Moloţ? Să-i convingă pe cei convocaţi astăzi la şedinţă să nu se ducă, astfel încît Moloţ să se trezească doar la o şuetă cu cîţiva rătăciţi? Ar putea încerca această manevră, dar cine să-i asculte indicaţiile? Să se ducă chiar el la şedinţă, descheiat la cămeşă şi, cu ochi scînteietori şi părul vîlvoi, într-un discurs fulminant, să-şi păstreze centura de campion, numit în funcţia interimară de Gorghiu şi Petrache? Ridicol.

Pentru Ţîmpău e o situaţie de tip pierdere-pierdere.

Singurii care i-ar putea arunca un colac de salvare junelui căzut în valuri ar fi chiar cei care l-au aruncat, ca să vadă dacă ştie să înoate: liderii de la Bucureşti, care ar putea veni în graba mare pentru a încerca o negociere de salon, fără prea mari sorţi de izbîndă, pentru oprirea unui scandal ce va avea ecouri la nivel naţional. Pentru că va dovedi lumii că reformarea PNL, îndepărtarea baronilor locali şi a liderilor de partid cu o reputaţie compromisă şi noul mod de a face politică în România, clamate pe tot parcursul campaniei electorale a lui Klaus Iohannis, au fost doar abureli de campanie. Iar PNL este mai nereformat chiar şi decît PSD – de a cărui primenire se ocupă DNA şi instanţele de judecată.

Nu pot să nu remarc în final, incă o dată, inteligenţa unui lider informal al PNL Hunedoara, respectiv a doamnei deputat Carmen Hărău, care s-a ţinut departe de acestă construcţie instabilă, cu preşedinte interimar numit la ceas de seară şi cu alt preşedinte, care nu şi-a dat demisia, arestat la domiciliu. Deşi doamna deputat avea şi luciditatea şi forţa politică de a prelua conducerea PNL Hunedoara, şi mulţi au sfătuit-o să accepte preşedinţia filialei judeţene, nu s-a implicat în această cursă. Asăzi s-ar fi aflat într-o situaţie penibilă.

Astăzi, deci, zi de foc în PNL Hunedoara – şi om la apă! Se îndură cineva să-i arunce colacul?

Că se-neacă copchilu!

 

Alin BENA

 

Update: întîlnirea de semi-taină cu oamenii rămaşi fideli preşedintelui PNL Hunedoara, Mircea Ioan Moloţ, va avea loc mîine, în localitatea Vaţa, la pensiunea dînsului. O găsiţi uşor, că persoana e cunoscută în zonă. Reuniunea poartă, generic, denumirea de „chef de ieşire la pensie a şefului”. Da, da! 

Comments

comments

cioaravopsita

487 Comments

 1. Dragă domnule Moloț,
  Vreau să te rog să dispari de pe scena publică/politică a județului ăstuia pe care l-ai furat ca ultimul hoț la drumul mare, cu maximă nesimțire și în același mod în care au furat țara ”adversarii” dumitale politici pe care îi blamai odată și care acum sunt la pușcărie (acolo unde ar trebui să fii și matale, după părerea multor oameni care trăiesc obligați să conștientizeze încă prezența dumitale pe scena publică și politică a județului!).
  Motivele pentru care cred că trebuie să dispari sunt numeroase și am să încerc să nu le omit pe cele mai deranjante.
  Te-am întâlnit personal de câteva ori, de fiecare dată ai încercat să mă privești de sus, deși înălțimea nu prea te ajuta….oi fi eu femeie, eram și foarte tânără, dar cei 173 cm m-au ajutat mereu să mă uit în jos chiar și în adidași fiind, la cei 155 cm înălțime ai dumitale… Când purtam tocuri îmi plăcea mereu să trec pe lângă dumitale – erai atât de mic…și zâmbeam mereu, speram că într-o zi ai să fii și mai mic. Tocmai pentru asta n-am să te mint spunându-ți că mi s-a mișcat vreo șuviță de păr în cap când te-au luat mascații din CJ, ca pe ultimul borfaș, în fond era un moment pentru care eram demult pregătită. (Am înțeles ulterior că și matale, doar iți făcuseși curat în birou cu vreo săptămână înainte..)
  Punctual deci, în ce-i privește pe angajații Consiliului Județean Hunedoara care nu au avut privilegiul să iți fie prieteni/colegi de partid / apropiați ai prietenilor dumitale/rude ale rudelor altor importanți sau pur și simplu cei de care nu ai avut nevoie în diverse matrapazlâcuri pe care le-ai întreprins de-a lungul celor prea multe mandate de președinte de CJ, i-ai tratat ca pe niște zilieri pe moșia dumitale, pe care îi plătești din buzunarul propriu, nu din banii noștri. Iar când n-ai avut dumitale timp să fii mojic cu ei, i-ai dat mână libera duduii Daniela Sălăjan – director economic la un moment dat la matale pe moșie si de care mi-am amintit des în ultima vreme, chiar dacă a dispărut din peisaj după ce a intrat la pușcărie tăticul Rușanu! Chiar, pe ea de ce n-o cheamă organele la declarații?! Am să-ți răspund tot eu: pentru că distinsa doamnă NU SEMNA NIMIC olograf! Avea împuterniciți și pentru asta!
  Cunosc cazuri concrete de oameni cărora aproape le-ai distrus viața, dar încă le e frică de dumitale, că deh, niciodată nu poți ști cât de independentă e justiția în România și cum se întoarce pe bază de alizeu desigur, cauză pentru care nu le pot da numele aici… Unii au reușit sa se transfere în alte instituții, alții au plecat pur și simplu iar alții au murit mult prea devreme… Sigur că au fost atât de mulți încât dumitale nu ți-i amintești și nici eu nu-i știu pe toți, dar știu destui încât să-ți bat obrazul prea gros!
  Nu pot uita nici nonșalanța cu care te-ai descotorosit de Mircia & Co, fix când ăștia au schimbat tabla împărțirii și Mircică a început să se vadă rege. Apoi, când telenovela cu Mircia s-a terminat cu hepiending pentru matale, i-ai reevaluat și pe cei care te-au ajutat să-ți atingi scopurile, descotorosindu-te în cele din urmă și de ei (Florin știe mai bine….). Acu vrei să faci la fel…(a înțeles și Tibi..). Păi se poate nea Mircea?! Până și turmelor de oi ale matale le-ar crăpa botul de rușine că au așa un cioban (că păstor, oricât aș vrea, nu pot zice că ești…)
  Înțeleg că au găsit la matale acasă un metru cub de bani –ii puseseși deoparte pentru zile negre?! Ei, ți i-au confiscat, dar eu tot mai sper să vină zilele alea negre și pentru mătăluță!
  Si cu toate astea, partidul istoric din care faci parte nu se leapădă de matale, că deh duduia Gorghiu nu se bagă. I-o fi frică și dumneaei poate…
  Toate cele de mai sus sunt destul pentru ca dumitale să dispari din orice ar însemna viață publică și/sau politică în județul ăsta care nu el al matale așa cum ai crezut timp de 10 ani. Și când pleci, ia-l și pe Țâmpău! De prea mult timp ne insulți inteligența băgându-ni-l pe gât pe nefericitul acesta, pe care în afară de obediența necondiționată, nu-l recomandă nimic!
  Hai, drum bun și la mulți ani! De pușcărie…

  Magda

 2. Thank you for discovering the time to line all of this out for people today like us. This specific short article was fairly valuable in my opinion.

 3. Spot on with this write-up, I actually suppose this website needs far more consideration. I all in all probability be once more to read way more, thanks for that info.

 4. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is magnificent, as well as the content!

 5. Im no expert, but I imagine you just made a very good point point. You certainly understand what youre talking about, and I can actually get behind that. Thanks for being so upfront and so genuine.

 6. You made some decent points there. I looked on the web to learn more about the issue and found most individuals will go along with your views on this web site.

 7. That is a really very good go through for me, Should admit that you just are one particular of the best bloggers I ever saw.Thanks for posting this informative write-up.

 8. Wow, awesome blog layout! How long have you been blogging for? you make blogging look easy. The overall look of your site is great, let alone the content!

 9. Wow, incredible blog layout! How long have you been blogging for? you made blogging look easy. The overall look of your web site is fantastic, let alone the content!

 10. It is really a nice and useful piece of info. I am happy that you shared this helpful info with us. Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

 11. I truly appreciate this post. I have been looking everywhere for this! Thank goodness I found it on Bing. You have made my day! Thanks again!

 12. This awesome blog is obviously interesting and informative. I have picked many handy stuff out of this source. I ad love to return again and again. Thanks a bunch!

 13. I was recommended this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my trouble. You are incredible! Thanks!

 14. Wow, superb weblog structure! How long have you been blogging for? you make blogging glance easy. The total look of your web site is excellent, neatly as the content material!

 15. When I initially commented I clicked the „Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get several emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Many thanks!

 16. This is very interesting, You are a very skilled blogger. I ave joined your rss feed and look forward to seeking more of your fantastic post. Also, I ave shared your website in my social networks!

 17. I’а†ve learn some excellent stuff here. Definitely value bookmarking for revisiting. I wonder how so much effort you set to make this kind of great informative web site.

 18. You may have an extremely good layout for your blog i want it to work with on my web site also.

 19. Merely wanna state that this is very helpful , Thanks for taking your time to write this. We do not attract what we want, But what we are. by James Allen.

 20. This excellent website definitely has all the information and facts I wanted concerning this subject and didn at know who to ask.

 21. Keep up the superb work , I read few content on this website and I conceive that your web site is real interesting and contains lots of good info.

 22. I wish people would compose much more about this while you have done. This is something which is very essential and possesses been largely overlooked through the world wide web local community

 23. Wow! This can be one particular of the most helpful blogs We have ever arrive across on this subject. Actually Wonderful. I am also a specialist in this topic so I can understand your hard work.

 24. Your style is unique in comparison to other folks I have read stuff from. Thank you for posting when you ave got the opportunity, Guess I all just book mark this site.

 25. I simply want to mention I am just newbie to blogging and site-building and seriously liked you’re page. Likely I’m planning to bookmark your blog post . You amazingly come with terrific posts. Thanks a bunch for revealing your blog.

 26. I simply want to say I’m newbie to blogging and site-building and seriously savored your website. Likely I’m want to bookmark your website . You certainly come with good stories. Thanks a bunch for revealing your web page.

 27. I just want to tell you that I am just newbie to blogging and seriously enjoyed you’re blog. Probably I’m planning to bookmark your blog . You amazingly have great article content. With thanks for revealing your webpage.

 28. I simply want to mention I’m beginner to blogging and honestly savored this website. Very likely I’m planning to bookmark your site . You definitely come with outstanding articles. Many thanks for sharing with us your web page.

 29. I simply want to mention I am just beginner to blogging and site-building and actually savored your web-site. Most likely I’m want to bookmark your site . You certainly have fabulous well written articles. Thanks a lot for sharing your website.

 30. I simply want to say I am just all new to blogs and seriously savored you’re page. More than likely I’m want to bookmark your blog . You certainly come with amazing articles. Kudos for sharing your web-site.

 31. I simply want to mention I’m newbie to blogging and site-building and honestly enjoyed your web site. Almost certainly I’m likely to bookmark your blog . You actually have excellent article content. Thanks a bunch for sharing with us your web page.

 32. I simply want to say I’m all new to weblog and seriously enjoyed this web blog. More than likely I’m likely to bookmark your website . You certainly have exceptional posts. Kudos for revealing your web-site.

 33. I just want to mention I am just beginner to blogging and site-building and certainly savored you’re blog site. Almost certainly I’m likely to bookmark your blog . You surely come with incredible article content. Thank you for sharing with us your web-site.

 34. I just want to say I’m all new to blogging and site-building and actually enjoyed this web blog. More than likely I’m want to bookmark your blog . You actually have terrific stories. Thanks a lot for revealing your web page.

 35. I just want to mention I’m all new to blogs and absolutely enjoyed you’re page. Probably I’m likely to bookmark your blog post . You actually have perfect articles and reviews. Thanks a bunch for revealing your web site.

 36. Woah! I am really loving the template/theme of this site. It as simple, yet effective. A lot of times it as difficult to get that perfect balance between usability and appearance.

 37. This blog is really awesome and also informative. I have found a lot of useful stuff out of this blog. I ad love to come back over and over again. Cheers!

 38. Ultimately, an issue that I am passionate about. I have looked for information of this caliber for the very last numerous hours. Your site is greatly appreciated.

 39. This is really interesting, You are a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I ave shared your web site in my social networks!

 40. You completed a number of first rate points near. I appeared by the internet for the problem and found the majority folks will go along with along with your website.

 41. site I think other website proprietors should take this site as an model, very clean and fantastic user friendly style and design, as well as the content. You\ are an expert in this topic!

 42. Wow, wonderful blog structure! How lengthy have you been blogging for? you made running a blog glance easy. The whole glance of your site is excellent, let alone the content!

 43. I am really enjoying the theme/design of your site. Do you ever run into any internet browser compatibility problems? A handful of my blog audience have complained about my website not operating correctly in Explorer but looks great in Opera. Do you have any suggestions to help fix this problem?

 44. I simply could not leave your site prior to suggesting that I extremely loved the usual information an individual supply to your guests? Is gonna be back incessantly in order to inspect new posts

 45. Thank you for the good writeup. It in fact was a amusement account it. Look advanced to far added agreeable from you! By the way, how could we communicate?

 46. I was wondering if you ever thought of changing the layout of your blog? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or two images. Maybe you could space it out better?

 47. This information is magnificent. I understand and respect your clear-cut points. I am impressed with your writing style and how well you express your thoughts.

 48. wonderful points altogether, you simply received a logo new reader. What might you suggest in regards to your submit that you made some days ago? Any positive?

 49. That is a really good tip particularly to those new to the blogosphere. Short but very precise information Thanks for sharing this one. A must read article!

 50. This very blog is obviously awesome and also informative. I have chosen a lot of interesting things out of this amazing blog. I ad love to return over and over again. Thanks a bunch!

 51. Wow in actual fact a great post. I like this.I just passed this onto a colleague who was doing a little research on that. And he actually bought me lunch because I found it for him. Overall, Lots of great information and inspiration, both of which we all need!

 52. Heya excellent website! Does running a blog like this require a large amount of work? I’ve very little understanding of coding however I had been hoping to start my own blog soon. Anyways, should you have any suggestions or tips for new blog owners please share. I understand this is off subject but I just wanted to ask. Thanks a lot!|

 53. I will right away seize your rss as I can at find your email subscription hyperlink or newsletter service. Do you ave any? Please let me realize in order that I could subscribe. Thanks.

 54. I think other website proprietors should take this web site as an model, very clean and magnificent user friendly style and design, as well as the content. You are an expert in this topic!

 55. Zune and iPod: Most people compare the Zune to the Touch, but after seeing how slim and surprisingly small and light it is, I consider it to be a rather unique hybrid that combines qualities of both the Touch and the Nano. It’s very colorful and lovely OLED screen is slightly smaller than the touch screen, but the player itself feels quite a bit smaller and lighter. It weighs about 2/3 as much, and is noticeably smaller in width and height, while being just a hair thicker.

 56. Between me and my husband we’ve owned more MP3 players over the years than I can count, including Sansas, iRivers, iPods (classic & touch), the Ibiza Rhapsody, etc. But, the last few years I’ve settled down to one line of players. Why? Because I was happy to discover how well-designed and fun to use the underappreciated (and widely mocked) Zunes are.

 57. A lot of thanks for your whole effort on this site. Kim really loves carrying out research and it is obvious why. I know all of the compelling mode you create practical thoughts through your website and cause participation from visitors on that area of interest while our princess is without a doubt starting to learn a lot of things. Enjoy the remaining portion of the year. You are always doing a really great job.

 58. Wonderful goods from you, man. I’ve bear in mind your stuff prior to and you’re simply too excellent. I really like what you have received right here, certainly like what you’re stating and the way by which you assert it. You’re making it enjoyable and you continue to take care of to stay it smart. I cant wait to read far more from you. This is really a terrific site.|

 59. Wow, wonderful weblog structure! How long have you ever been running a blog for? you made blogging glance easy. The overall look of your website is magnificent, let alone the content material!

 60. Heya! I just wanted to ask if you ever have any trouble with hackers? My last blog (wordpress) was hacked and I ended up losing several weeks of hard work due to no back up. Do you have any solutions to protect against hackers?|

 61. If you are free to watch funny videos online then I suggest you to pay a visit this site, it includes really so comic not only movies but also extra information.

 62. Very nice article and right to the point. I am not sure if this is really the best place to ask but do you guys have any ideea where to employ some professional writers? Thx

 63. It’s very effortless to find out any topic on net as compared to textbooks, as I found this piece of writing at this website.|

 64. Appreciating the hard work you put into your site and detailed information you offer. It’s nice to come across a blog every once in a while that isn’t the same old rehashed material. Excellent read! I’ve saved your site and I’m including your RSS feeds to my Google account.|

 65. Hey I know this is off topic but I was wondering if you knew of any widgets I could add to my blog that automatically tweet my newest twitter updates. I’ve been looking for a plug-in like this for quite some time and was hoping maybe you would have some experience with something like this. Please let me know if you run into anything. I truly enjoy reading your blog and I look forward to your new updates.|

 66. I happen to be commenting to make you know what a great experience my cousin’s girl developed reading your site. She discovered too many details, most notably what it is like to have an incredible giving nature to have the others without difficulty master some grueling topics. You really did more than visitors’ desires. Many thanks for presenting those effective, trustworthy, revealing and in addition unique tips on that topic to Sandra.

 67. I wanted to thank you for this fantastic article, I certainly loved each and every small bit of it. I ave bookmarked your web site to look at the newest stuff you post.

 68. Whats up. Very nice site!! Man.. Excellent.. Amazing.. I all bookmark your blog and take the feeds alsoI am glad to find a lot of useful information right here in the article. Thanks for sharing..

 69. Fastidious replies in return of this query with firm arguments and describing the whole thing about that.|

 70. I was suggested this blog by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as no one else know such detailed about my difficulty. You are incredible! Thanks!

 71. Wow, awesome blog format! How long have you been running a blog for? you made running a blog glance easy. The whole look of your site is fantastic, let alone the content material!

 72. Very nice article and straight to the point. I don at know if this is in fact the best place to ask but do you people have any thoughts on where to employ some professional writers? Thx

 73. You could definitely see your enthusiasm in the work you write. The sector hopes for more passionate writers like you who aren at afraid to say how they believe. At all times go after your heart.

Lasă un răspuns