Petrec mult timp în bucătărie gătind și experimentând și, dacă ar fi trebuit să numesc singurul lucru care mi-a îmbunătățit drastic jocul de gătit, am trecut la un blat cu gaz. După ce am făcut schimbarea, am înțeles în cele din urmă despre ce se delectează prietenul meu bucătar profesionist. Există atât de multe avantaje pe care gazele de gaz le au față de cele electrice. Nu numai că gazele se încălzesc mai repede și funcționează mai bine cu vase variate, dar sunt și mai ușor de curățat și de întreținut.

Într-un sondaj recent realizat în rândul a 100 de bucătari profesioniști din Statele Unite, 96 au raportat că preferă să folosească blaturi pe gaz, iar 68 preferă și cuptoarele pe gaz. Chiar dacă nu sunteți un bucătar profesionist, nu există niciun motiv pentru care nu puteți găti ca unul.

Mai jos găsiți o listă cu 5 motive pe care butelii la domiciliu brasov le crede esențiale să treceți pe gătirea cu aragazuri pe gaz:

Viteza de răspuns

Cel mai mare avantaj pe care îl au blaturile pe gaz față de cele electrice este viteza lor de răspuns. Arzătoarele pe gaz răspund imediat când sunt aprinse, în timp ce arzătoarele electrice durează câteva minute pentru a ajunge la aceeași temperatură. Pe de altă parte, arzătoarele pe gaz se răcesc, de asemenea, mai repede, permițându-vă să fierbeți până la fierbere în cel mai scurt timp. Acest tip de control este deosebit de important atunci când gătiți lucruri delicate precum sosurile. Pentru unele sosuri, temperaturile fierbinți care durează prea mult ar putea însemna diferența dintre o consistență cremoasă perfectă și o defecțiune curgătoare.

Mai ușor de controlat

În același sens ca și viteza de răspuns, controlabilitatea este, de asemenea, mult mai bună la intervalele de gaz. Șaptezeci și două la sută dintre bucătarii profesioniști chestionați au menționat un control mai mare asupra temperaturii drept unul dintre principalele motive pentru preferința lor. Cu arzătoarele electrice, uneori trebuie să îndepărtați tigaia de arzător pentru a ajuta conținutul să se răcească mai repede, dar cu gaz nu, ceea ce îl face opțiunea mult mai convenabilă.

Utilizare cu tigăi variate

În plus față de un control mai bun, gazele de gaz iau și tortul în ceea ce privește utilizarea tigăilor de gătit. Blaturile electrice plate sunt în regulă dacă folosiți numai tigăi și vase perfect cu fund plat, dar de cele mai multe ori acest lucru nu este posibil.

De exemplu, am o tigaie supradimensionată pe care o folosesc cu aproape fiecare masă pe care o gătesc, dar de-a lungul anilor, fundul a devenit ușor deformat, ceea ce îl face să se aplece într-o parte când gătesc. Încă se sprijină pe un arzător cu gaz, dar cel mai important lucru este că primește aceeași căldură pe toată suprafața inferioară. Când am gătit pe un arzător electric plat, totuși, doar o parte a fundului a intrat în contact cu suprafața fierbinte, ceea ce a făcut ca conținutul să gătească inegal.

Wok-urile sunt un alt tip de vase pe care aragazele le completează perfect. Woks-urile sunt concepute pentru a fi utilizate peste flacără deschisă, deci în mod clar, gazul este câștigătorul.

Simplu de curățat

Dacă gătești pe o gamă electrică, probabil că nu ești străin de mizeriile încăpățânate pe care le suportă. Cu ajutorul electricului, fie trebuie să curățați sub arzătoarele greoaie și inestetice, fie să frecați scurgerile de alimente arse pe blatul tău plat în timp ce utilizați un agent de curățare special și încercați să nu zgâriați suprafața. Din nou, gazul este câștigătorul. Cu arzătoarele pe gaz, tot ce trebuie să faceți este să îndepărtați grătarul de oțel, să ștergeți firimiturile și alimentele eronate și să folosiți un spray de curățare multifuncțional, cum ar fi 409, pentru a elimina scurgerile gătite.

Întreținere ieftină

Împreună cu o curățare mai ușoară, aragazele cu gaz sunt mai ușor de întreținut și depanat. Plus că acum poți comanda butelii la domiciliu și nu trebuie să te deplasezi pentru a schimba butelia aragazului. Dacă ați cumpărat un aragaz cu gaz uzat sau v-ați mutat recent într-un apartament cu unul, veți dori să curățați în profunzime nu numai suprafața și grătarele, ci și elementele de încălzire.