Tuturor le plac florile, capacitatea remarcabilă de a lumina o cameră sau exteriorul casei tale este inegalabilă. Când vine vorba de aranjarea florilor, s-ar putea să fiți mulțumit doar să strângeți un număr de tipuri diferite într-o vază și să lăsați așa, dar ați putea avea un afișaj mult mai impresionant. Tot ce ai nevoie este un strop de imaginație și gândire creativă. Aranjarea florilor nu este o sarcină dificilă, încercați sfaturile de mai jos pentru a obține rezultate impresionante.
Forma de aranjare
S-ar putea să fii surprins să descoperi că există o serie de forme standard diferite de aranjament floral, acestea sunt:
Aranjament vertical: După cum sugerează și numele, acestea sunt aranjamente înalte și zvelte. Dacă aveți un număr de flori focale lungi pe care doriți să le prezentați, utilizați acest aranjament. Folosiți un recipient înalt pentru a vă pune florile, acesta trebuie să fie suficient de lat pentru a utiliza doar un număr mic de flori din jur.
Aranjament orizontal: aranjament larg și scăzut, bun pentru un design de masă mare. Un aranjament orizontal tradițional este simetric ca formă și plasarea florilor. Lățimea trebuie să fie de două ori mai mare decât înălțimea. Recipientul trebuie să fie puțin adânc și lat, floarea (florile) focală în mijloc și florile liniare introduse aproape orizontal.
Aranjament triunghiular: probabil cel mai comun tip de aranjament. Florile de linie sunt mai întâi poziționate pentru a forma un triunghi, triunghiul ar trebui să fie întotdeauna mai înalt decât lat.
Aranjament oval: un aranjament grozav pentru un cadru formal sau o cameră de zi. Aranjamentul oval este destul de simplu și ideal pentru a prezenta 1-3 flori mari sau medii. Alegeți un recipient scurt și lat pentru acest tip de aranjament. Folosiți florile de linie pentru a crea înălțimea și forma aranjamentului și plasați florile focale în centru și umple golurile cu flori mai mici. Aranjamentul nu este destinat să fie privit. de la trei sute şaizeci de grade.
Aranjament minim: acest tip de aranjament floral constă de obicei doar din câteva flori într-un recipient mai mic. Aranjamentele florale minimale pot arăta elegante și subestimate. Selectarea vazei pentru un aranjament minim este mult mai importantă decât este pentru alte tipuri – alege ceva mic, dar elegant.
Curba lui Hogarth: forma „S” provocatoare care, de obicei, necesită o anumită abilitate pentru a fi corect. În principiu, „S” leneș este un aranjament floral minimal bazat pe curba „S”. Florile de linie fac forma S (mult mai ușor dacă se folosesc ramuri) iar alte flori umplu centrul.
Aranjament semilună: aranjamentul cu flori semilună este oarecum mai dificil în comparație cu unele dintre celelalte aranjamente, deși funcționează excelent ca decor de masă mică. O aranjare asimetrică semiluna trebuie să fie bine echilibrată, nu numai estetic și fizic, astfel încât să nu cadă. Este probabil că veți avea nevoie și de un număr de frunze sau ramuri pentru a forma semiluna. Pentru a menține aranjamentul în siguranță, cel mai bine este să folosiți un recipient/vază lat și joasă.
Alegeți o schemă de colorat
Vrei un aranjament verde/liliac/albastru inchis, linistitor sau unul rosu/portocaliu/galben mai viu? Culorile sunt probabil cel mai important factor atunci când vă selectați florile. Înțelegerea teoriei de bază a culorilor poate fi foarte utilă aici – există numeroase ghiduri pe net. Unele amestecuri comune includ: Culori analoge – acestea sunt culori care sunt adiacente una cu cealaltă pe roata de culori, cum ar fi portocaliu, galben și verde; sau puteți încerca culori complementare – culori din părțile opuse ale roții de culoare; sau triade – 3 culori în mod egal în jurul roții de culoare. O altă alternativă, desigur, este să aplicați o metodă mai puțin academică și să decideți doar culorile pe care le găsiți pur și simplu atrăgătoare. Țineți minte că culorile pot exprima adesea o serie de sentimente precum dragoste, simpatie, prietenie, fericire etc. Alegeți culorile potrivite pentru sentimente. încercați să transmiteți.
Alegerea florilor potrivite
Cu atât de multe tipuri, aceasta poate părea o sarcină copleșitoare inițial, dar le putem împărți în trei tipuri diferite:
Flori de linie – flori mai înalte care determină forma, înălțimea și lățimea aranjamentului, de obicei au flori sau muguri de-a lungul tulpinii lor. Florile de linie comune sunt snapdragons, gladiole, salcie creț, delphinium, tuberoza și clopotele Irlandei.
Flori de masă – flori mari rotunde pe o singură tulpină, ele sunt principalul punct focal al aranjamentului. Florile de masă tipice (numite și flori focale) includ margarete, magnolii, trandafiri, narcise, garoafe, lalele, floarea soarelui, iris și crini. florile sunt vândute în ciorchini, ar trebui să le așezi în mijlocul aranjamentului tău.
Flori de umplutură – florile de umplutură constau din tulpini cu o mulțime de flori și frunze mici, acestea umplu golurile și oferă o legătură vizibilă între linie și florile focale. Exemple bune de acestea sunt: ferigi, aster, respirația bebelușului, dantelă reginei Ana. , erica, eucalipt.