Conducerea în condiții nefavorabile este destul de dificilă, dar întâlnirea cu noroi sau zăpadă poate pune într-adevăr o cheie chiar și pentru cei mai buni șoferi de acolo. Astfel de condiții limitează de fapt cantitatea de tracțiune pe majoritatea vehiculelor, ceea ce înseamnă că poate deveni rapid dificil de navigat. Dacă sau când un vehicul se blochează, poate deveni aproape imposibil să obții suficientă tracțiune pentru a începe din nou, ceea ce înseamnă că tractarea cu servicii de tractare satu mare este aproape singura opțiune disponibilă.

Dacă vă aflați blocați în zăpadă sau noroi, rotirea rapidă a anvelopelor poate face de fapt mai mult rău decât bine. Tot ceea ce va face este pur și simplu să creeze o gaură mai mare pentru vehicul și este considerat, în general, o pierdere de timp. În astfel de situații, remorcarea este cel mai bun pariu și, din fericire, puțini oameni sunt vreodată foarte departe de un serviciu de remorcare profesional și de renume.

Îndepărtați zăpada sau noroiul din jurul anvelopelor

Este destul de obișnuit ca persoanele care conduc în condiții de vreme rece sau care se găsesc deseori în locuri îndepărtate să păstreze o lopată mică în portbagajul mașinii sau în patul camionului. Dacă aveți un astfel de instrument, luați în considerare încercarea de a îndepărta zăpada sau noroiul din zona imediată care înconjoară anvelopele. Acest lucru ar putea ajuta ca anvelopele să fie pe o bază solidă pentru o perioadă suficient de lungă de timp, pentru a recâștiga din nou tracțiunea.

Îndepărtați zăpada sau noroiul din jurul anvelopelor

Încercați să conduceți cu viteza redusă

Cheia în această situație este de a face ca anvelopele dvs. să găsească un tip de teren solid. Dacă aveți o transmisie automată, încercați să puneți mașina în cea mai mică viteză disponibilă. Apoi veți dori să atingeți ușor gazul pentru a oferi cea mai mică mișcare anvelopelor. Acest lucru va permite, sperăm, ca roțile să câștige exact cantitatea potrivită de tracțiune necesară pentru a avansa mașina. Acest lucru se poate face și cu o transmisie manuală, punând mașina într-o treaptă de viteză înaltă și apoi lăsând ambreiajul foarte încet pentru a avea același efect de a încerca să mărești mașina înainte și să ieși din gaura în care s-a găsit.

Dacă sunteți singur, veți dori să fiți extrem de atenți în încercarea de a muta mașina pe cont propriu. În plus, dacă mașina urcă pe deal, nu încercați să împingeți din spate. Din aceste motive, și multe altele, cel mai bun pariu este să rămâi calm și să suni o platformă de la servicii de tractare. Aceștia vor ieși la fața locului, vor evalua situația și vor lucra pentru a vă dezlipi cât mai repede posibil.