Sistemele de jaluzele exterioare au fost descoperite de catre negustorii venetieni, care au calatorit in tarile din Orientul Indepartat, de unde si numele de jaluzele venetiene.

In tarile dezvoltate, sistemele de jaluzele exterioare venetiene  pot fi gasite in multe gospodarii, de oarece au un mecanism facil de functionare si sunt capabile sa dea o protectie eficienta  impotriva luminii soarelui. Sistemele de jaluzele exterioare constau din  lamele din diverse materiale, dispuse pe orizontala si se suprapun. Acest lucru permite ca sistemele sa fie utilizate în diverse modalitati. De exemplu, atunci când sistemele de jaluzele exterioare sunt complet inchise, ele pot bloca complet lumina care vine din exterior si, de asemenea, pot fi ajustate pentru a permite doar cantitatea de lumina pe care o doriti. Ce face jaluzele un produs si mai dorit este faptul ca acestea pot fi rulate tot drumul in sus, daca doriti ca intreaga lumina sa treaca prin fereastra.

Exist? trei tipuri de baza existente pe piata romaneasca

  1. Jaluzele din lemn venetiene, acestea sunt realizate din diferite tipuri de lemn. Ele pot oferi un aspect exotic si elegant pentru casa ta, deoarece acestea pot fi artizanale cu o complexitate mare. Nu este o surpriza faptul ca  sistemele de jaluzele exterioare din lemn sunt versiunea cea mai scumpa din aceasta categorie.
  2. Jaluzele exterioare din aluminiu sunt jaluzele cu lamela din aluminiu de diferite dimensiuni 50mm si 80mm, diverse forme „C” sau „Z” si disponibile într-o varietate de culori. Pot fi actionate manual sau electric, si reprezinta cea mai populara alegere in randul consumatorilor. Pot fi vopsite intr-o culoare asemanatoare sistemelor de jaluzele exterioare din lemn
  3. Jaluzele exterioare din PVC. Acestea sunt cele mai ieftine tipuri de jaluzele exterioare. Plasticul le confera insa un aspect ieftin, sunt mai putin durabile in timp, insa sunt alegerea ideala cand sunteti constransi de un buget.

Expert Design Concept SRL vine in intampinarea clientului cu o gama larga de jaluzele exterioare din aluminiu: jaluzele exterioare C50, jaluzele exterioare C80 si jaluzele exterioare Z90, ce ofera un efect complet de intunecare. Sistemele de jaluzele exterioare sunt produse de lux, durabile ce vor schimba complet aspectul fatadei cladirii dvs!