Daca locuiesti la bloc si ai un balcon care nu este inchis si doresti sa te bucuri cat mai mult de aerul proaspat de afara, atunci trebuie sa iti asiguri toate conditiile optime. Drept urmare, vei avea nevoie de niste corpuri de iluminat pentru a putea sa iti prelungesti timpul petrecut afara. Inainte de a porni la cumparaturi, iti recomandam sa faci o planificare atenta a cantitatii de lumina necesare pentru a te simti cat mai confortabil.

Orice balcon are nevoie de corpuri de iluminat astfel incat timpul petrecut in acest spatiu sa fie unul placut si pregatit pentru momentele de relaxare. Tinand cont ca balconul este utilizat cel mai frecvent in timpul verii, atunci cand temperaturile sunt placute chiar si noaptea, vei avea nevoie de o lumina potrivita.

Tipuri de corpuri de iluminat pentru balcon

Cea mai buna solutie este sa apelezi la corpuri de iluminat inteligente care asigura o fiabilitate ridicata si o garantie a investitiei pe termen lung. Aceste becuri inteligente sunt corpuri de iluminat care pot fi interconectate automat prin Bluetooth si pot sa fie controlate prin smartphone sau tableta prin intermediul unor aplicatii.

Daca iti doresti ceva mai clasic, atunci poti opta pentru niste corpuri de iluminat precum aplice LED. Au o durata de functionare lunga si isi pastreaza calitatea luminii pe tot parcursul utilizarii. Lumina se produce instant si creeaza un confort vizual deosebit.

De asemenea, poti monta si o plafoniera dar trebuie sa alegi un model care se preteaza pentru exterior. Aceste corpuri de iluminat pot fi dotate si cu senzor, care sunt foarte utile daca folosesti balconul doar pentru un timp scurt. Senzorul poate sa fie reglat si sa setezi un timp, astfel incat atunci cand te afli pe balcon sa poti sa iti desfasori activitatile in voie.

Poti sa mai utilizezi ghirlande luminoase cu LED-uri multicolore care sunt ideale pentru suprafete de 10 – 30 mp. Ghirlandele luminoase pot sa iti decoreze balconul si in acelasi timp sa ofere o lumina suficienta pentru activitatile tale.  Acestea pot sa fie si corpuri de iluminat secundare pentru acele momente in care doresti sa creezi mai multa intimitate pe balcon.

Becuri cu senzor crepuscular, o solutie inteligenta de iluminat

In cazul in care nu doresti sa duci grija luminii peste noapte pe balcon atunci poti sa instalezi becuri cu senzor crepuscular in toate corpurile de iluminat pe care le folosesti in acest spatiu. Aceste becuri au capacitatea de a sesiza singure cand s-a facut intuneric si lumina se aprinde iar in zorii zilei se sting singure. In acest fel poti lasa senzatia in orice moment ca se afla cineva acasa. Mai ales atunci cand pleci in concediu si nu lasi casa in grija nimanui se pot dovedi a fi foarte utile.

Pe balcon mai poti instala si un intrerupator cu senzor crepuscular care ofera un plus de confort sistemului de iluminat pentru ca lumina se aprinde singura la lasarea serii. Pentru o economie extrema poti alege si becuri LED de aici dar daca montezi un intrerupator crepuscular atunci trebuie sa te asiguri ca pot fi actionate dual: si manual, si prin intermediul senzorilor.

Daca doresti sa ai numai o lumina de veghe pe balcon, atunci nu este necesar sa alegi corpuri de iluminat cu o lumina prea puternica. Trebuie doar sa nu consume mult si sa nu se incalzeasca in timpul folosirii.