Atunci cand cumparati valize este important sa tineti cont de mai multe aspecte. Luati in considerare articolele pe care intentionati sa le puneti in valiza. Acest lucru va va ajuta sa determinati caracteristicile ideale pentru valiza, care va vor ajuta atunci cand alegeti bagajele. Daca o valiza are sens pentru calatoria dvs., acestia sunt factorii de care ar trebui sa luati in considerare atunci cand alegeti o valiza:

  • Dimensiunea valizei
  • Caracteristicile valizei
  • Durabilitatea valizei
  • Functiile de siguranta suplimentare
  • Pretul
  • Brandul

 Alegerea dimensiunii valizei

Marimea este un factor important in alegerea valizelor; nimeni nu-si doreste o valiza prea mare pentru ca este greu de transportat.

Specialistii observa ca dimensiunea totala a gentii ar trebui sa fie limitata la ceea ce poti face fata, deoarece pot exista momente in care nimeni nu este in preajma sa te ajute sa o ridici si sa o manevrezi.

De asemenea, asigurati-va ca verificati permisiunea de bagaje a tuturor companiilor aeriene cu care veti calatori. Diferitele companii aeriene au cerinte de dimensiune diferite, asa ca nu fiti prins nepregatit.

Este esential sa luati in considerare si greutatea permisa a bagajelor; cu cat valiza este mai usoara, cu atat puteti impacheta mai multe obiecte pe care sa le transportati sau mai multe suveniruri pe care le puteti aduce acasa!

Este o idee buna sa va testati valiza inainte de a calatori. Verificati daca manerul este suficient de lung pentru inaltimea proprie, daca senzatia tesaturii se potriveste nevoilor proprii si daca este suficient de robusta si rezistenta la uzura pentru calatoria pe care o faceti.

Daca intentionati sa comandati valiza online, faceti-o cu mult timp in avans, astfel incat sa o puteti returna si sa cautati alta daca nu vi se pare suficient de buna.

In mod ideal, va recomandam ca valiza dvs. de calatorie sa masoare 22” x 9” x 14” sau mai putin. Aceasta este suficient de mica pentru a incapea in compartimentele aeriene ale majoritatii  companiilor de zbor. Retineti ca dimensiunea bagajului de mana din SUA este mai mare decat dimensiunea europeana. Ca regula generala, optati pentru un bagaj de mana nu mai mare de 45 inchi (lungime + latime + inaltime) si un bagaj de cala nu mai mare de 62 inchi, ceea ce este standard pentru majoritatea companiilor aeriene.

Luand in considerare dimensiunea internationala a transportului de mana, acesta este ideal daca utilizati companii aeriene europene cu buget redus.