Indiferent daca locuiti singur sau cu familia, sufrageria sau livingul este un spatiu important. Este camera in care familia ta petrece timp impreuna si in care majoritatea oaspetilor tai isi petrec o mare parte din vizite. Alegerea mobilierului care ofera un aspect placut si confortabil, rezistand in acelasi timp uzurii si deteriorarii de zi cu zi, este cheia pentru a face acest spatiu sa functioneze in functie de nevoile dvs. Cum sa faceti asta?Pe livingroom.ro puteti gasi cele mai bune piese de mobilier pe care le puteti alege tinand cont de sfaturile de mai jos. Iata:

Luati masuri. Utilizati o masura de banda, un contor pliabil sau un metru obisnuit pentru a masura lungimea si latimea camerei. De asemenea, ia in considerare dimensiunile oricarei nise de perete sau a altor spatii incorporate.

Elaborati un plan. Puteti utiliza o hartie grafica, desi puteti face schita si pe o foaie de blocnotes sau pe o hartie tiparita. Determinati cat spatiu puteti lasa pentru mobilier si schitati unele dintre diferitele moduri in care poate fi plasat mobilierul. De asemenea, puteti lua in considerare cel putin 1 metru (1 curte) de spatiu liber intre mobilier. Orice masura mai mica decat asta te va face sa te simti ca si cum ar trebui sa te strecori intre mobilier pentru a putea merge.

Verificati usile. Masurati latimea usilor pentru a evita neplaceri in momentul livrarii mobilierului. Nu vrei sa cumperi o piesa de mobilier doar pentru a afla ca nu o poti pune in casa.

Pregatiti-va camera. Dupa determinarea spatiului pe care il puteti lasa pentru mobilier si unde il puteti pune, marcati pozitiile de pe podea, astfel incat sa aveti un ajutor vizual mai bun. Utilizati banda de protectie sau asezati foi de ziar.

Ganditi-va la utilizarea care va fi data camerei. Daca sufrageria ta va fi un loc in care familia sa petreaca timp impreuna zilnic, vei avea nevoie de mobilier puternic si realizat dintr-un material rezistent la pete, mai ales daca copiii tai sunt inca mici. Pe de alta parte, daca veti folosi camera doar pentru a invita oaspetii ocazionali, puteti alege piese mai fragile din tesaturi delicate.

Uita-te la arhitectura naturala a camerei. Unele camere au elemente integrate care te pot ajuta sa stabilesti tipul de mobilier care ar arata cel mai bine in camera. De exemplu, daca aveti un semineu rustic, un decor ca cel al unei cabine ar fi o optiune mai buna in loc de mobilier complet modern, care ar arata mai bine in camera de zi a unui apartament cu vedere la oras.

Cautati piesele

Incepeti cu elementele de baza. Majoritatea camerelor au o canapea, un fotoliu, o masa laterala si o masuta de cafea. Uita-te la aceste elemente de baza inainte de a adauga piese suplimentare, cum ar fi tablouri sau alte accesorii.

Cumpara mobilier care este o investitie. Cautati mobilier robust, cu o structura puternica din lemn sau materiale bune. Mobilierul de buna calitate poate fi mai scump, dar tind sa reziste si sa dureze mai mult.

Ai grija ca acestea sa fie dintr-un material de buna calitate si rezistente la pete. Materialele luxoase, de inalta calitate, va vor face sa va simtiti mai confortabil si, de obicei, sa dureze mai mult decat materialele ieftine.

Un material robust este util mai ales daca aveti copii mici si chiar daca nu ii aveti, este totusi o optiune mai buna, chiar daca intentionati sa utilizati spatiul pentru oaspetii dvs., deoarece oricine poate varsa ceva sau il poate pata.