Punctul culminant al baii, cada indeplineste criterii pe cat de practice, pe atat de estetice. De la cel mai simplu model la cada de baie, pot isa gasesti cu usurinta pe cea care ti se potriveste urmand sfaturile noastre.

Ce tip de cada sa alegi?

  1. Cada atasata sau spate in spate

Un mare clasic in lumea cazilor de baie, cada atasata necesita, dupa cum sugereaza si numele, sa fie sprijinita de un perete (sau doi, sau trei). Dar pana la urma nu mai este atat de clasica, cada atasata s-a diversificat acum in mai multe formate si ofera solutii deosebit de confortabile si moderne.

  1. Cada de sine statatoare sau cada clasica

Doriti sa va modernizati baia? Cada de baie clasica este facuta pentru tine! Cu designul sau atemporal si independenta totala, acest model foarte trendy, plasat in mijlocul baii, aduce o nota de „palat” inconfundabila. Principala constrangere a cazii de sine statatoare este sa poata asigura sosirea si evacuarea apei cu tevi ascunse in pamant.

  1. Cada de baie de dimensiuni mai reduse

Mai scurta decat alte cazi, cada de dimensiuni mici este potrivita pentru baile mici. Forma sa interioara cu doua etaje ii permite sa fie complet scufundat intr-un spatiu minim. Cu toate acestea, este imposibil sa te intinzi in ea comple, acesta fiind principalul dezavantaj al acestui tip de cada.

  1. Cada cu usa tip cabina de dus

Deosebit de practica pentru persoanele in varsta sau cu dificultati de mobilitate, cada cu usa va permite sa intrati sau sa iesiti din baie fara a fi nevoie sa treceti cu piciorul peste marginea cazii propriu zise, care este destul de inalta.

Unele modele au o coloana de dus incorporata si formeaza un all-in-one interesant. Dar recomandarea noastra in momentul de fata la categoria cazilor de baie, ramane, bineinteles categoria de cazi freestanding la perete.

  1. Cada tip spa

Pentru relaxare totala, cada spa ofera diverse jeturi de masaj in apa. Desi exista intr-un format mare care poate gazdui chiar si doua persoane, cada spa este disponibila si intr-o varianta de colt pentru a-si gasi locul chiar si in baile mici.

  1. Cada de colt

De dimensiuni reduse, cada de colt este potrivita pentru toate spatiile fara a sacrifica confortul. Dincolo de caracterul sau practic, estetica cazii de colt adauga o nota foarte moderna camerei tale umede.

Diferitele forme ale cazilor de baie

Cazile sunt disponibile in diferite forme:

  • Cada dreptunghiulara

Este cel mai folosit tip de cada in bai. Este apreciata pentru lungimea sa, care iti permite sa te asezi comod pe pentru o baie relaxanta. Se instaleaza la coltul unui perete, sau chiar intre doi pereti.

  • Baie de colt

Cada de colt, cu designul sau contemporan, este un adevarat atu care economiseste spatiu.

  • Cada asimetrica

Cada asimetrica are una dintre laturile sale usor rotunjite, ceea ce rupe aspectul rectiliniu al formelor si ocupa mai putin spatiu pe podea. Se aseaza la coltul a doi pereti.

  • Cada ovala

In gama de cazi autoportante, cada ovala sau chiar cada rotunda, prezinta forme moi si invaluitoare.