Fațetele dentare sunt plăci subțiri din ceramică care sunt așezate pe dinți. Acest tip de construcții are ca scop îmbunătățirea aspectului dinților frontali. Fațetele dentare corectează cu succes suprafața deteriorată sau inestetică a dinților și pot avea grijă de frumusețea zâmbetului tău.

La clinica dentară DentoCare poți beneficia de un preț fațete dentare ceramice, accesibil. Fațetele dentare nu pot fi aplicate mai devreme de vârsta de 18 ani, și în principiu, după vârsta de 20-21 de ani, deoarece sunt o soluție excelentă pentru persoanele care au dinții ciobiți, colorați sau decolorați etc., ceea ce nu este cazul la persoanele sub 18 ani, mai ales că suprafața dinților trebuie prelucrată.

De ce să aplici fațete dentare?

Fațetele dentare pot fi necesare din mai multe motive. Tot mai mulți oameni caută modalități fiabile de a-și corecta dinții din față, de a avea grijă de estetica zâmbetului și de a elimina imperfecțiunile de pe dinți. Amplasarea fațetelor este soluția modernă pentru îmbunătățirea aspectului dinților frontali, utilizată pe scară largă în stomatologia estetică.

Pentru corecția zâmbetului

Dinții din față sunt responsabili pentru strălucirea generală a feței, atunci când zâmbești. Amplasarea fațetelor dentare nu este însoțită de durere și nu provoacă niciun disconfort. Procedura este rapidă și ușoară, iar rezultatul este un zâmbet alb și frumos.

Vrei să îndepărtezi petele de pe dinți

Unele pete de pe dinți nu pot fi îndepărtate prin albire și uneori decolorarea nu îndeplinește cerințele pacienților. O alternativă excelentă sunt fațetele dentare, care după plasarea pe dinți vor ascunde cu succes petele nedorite.

Nu îți place forma dinților

Datorită fracturilor, formării cariilor și a tratamentului, precum și din cauza factorilor genetici, este posibil ca dinții naturali să fie inestetici, strâmbi etc. În acest caz, amplasarea fațetelor dentare poate îndrepta dentiția și poate menține aspectul cât mai natural posibil.

Ai goluri între dinți (diastemă)

Distanța dintre dinți, cunoscută sub numele de diastemă, ar putea fi corectată prin plasarea de fațete dentare. Metoda de amplasare este standard, prin așezarea fulgilor de ceramică pe dinții naturali, cu pilirea minimă a dinților în faza inițială.

Cât durează fațetele dentare?

Procedura de amplasare a fațetelor dentare are propriile sale caracteristici. Aceste structuri garantează o durată lungă de viață, rezistență și durabilitate, cu condiția de a fi bine îngrijite. Materialul utilizat la producerea fațetelor dentare este ceramica. Structurile ceramice sunt de calitate superioară, pe toată perioada de funcționare nu își schimbă culoarea și pot dura până la 15 ani. Bineînțeles, aceste calități sunt în detrimentul prețului final pe care îl plătește pacientul. La clinica Dentocare București fațetele dentare pe care le vei primi, sunt din ceramică, iar prețul lor este mai mult decât accesibil.

Fațetele dentare din fotopolimer se încadrează într-o clasă inferioară și, prin urmare, reprezintă o alegere bugetară. Fotopolimerul de înaltă calitate este, de asemenea, plăcut din punct de vedere estetic, dar viața sa este relativ mai scurtă. Stabilitatea fotopolimerului nu este la nivelul ceramicii și nu exclude colorarea în timp. Fațetele din fotopolimer durează în medie aproximativ 5 ani, dar acest lucru este, de asemenea, foarte individual.