Cu siguranta un oras subevaluat, este de fapt unul dintre cele mai dinamice si creative orase europene. Pe langa faptul ca este extrem de fermecator, este si foarte economic! O alternativa excelenta pentru toti calatorii cu un buget limitat care cauta destinatii diferite decat de obicei.  Sunt atat de multe lucruri de vazut in Bucuresti, dar si mancaruri delicioase si bere minunata, pe scurt, aceasta destinatie este perfecta pentru fiecare tip de calator cu cele mai variate dorinte.

  • Lipscani

Ce sa faci in Bucuresti daca nu o plimbare in cea mai veche parte a orasului? Punctat de restaurante, baruri si cafenele nu puteti rata aceasta zona! Strazile pietruite, cladirile baroce, neoclasice si gotice – pe scurt, exista ceva pentru toata lumea! Lipscani este situat in inima Bucurestiului si este linistit ziua, dar haotic seara!

  • Biserica Stavropoleos

Printre lucrurile de vazut in Bucuresti nu puteti rata absolut aceasta frumoasa biserica, situata langa manastirea cu acelasi nume, intr-o pozitie oarecum ascunsa. Construita in 1724, este exemplul perfect al arhitecturii medievale romanesti cu cupolele super decorate si un manastire frumos! In interior puteti gasi si o frumoasa biblioteca, plina de carti vechi. Chiar fascinant! Deschis publicului in fiecare zi de la 8 la 18, totusi fi respectuos la intrare.

  • Cladirea Parlamentului

Numit si Palatul Poporului, acest palat este al doilea ca marime din lume dupa Pentagonul de la Washington si este cu siguranta unul dintre cele mai frumoase lucruri de vazut in Bucuresti! Povestea sa are legatura cu unul dintre cele mai rigide regimuri comuniste din toate timpurile, din pacate nu este un basm. Pentru a ridica acest impozant palat, tot ce era inainte a fost distrus, nu a fost niciodata terminat si s-au folosit peste 3 miliarde de dolari in timp ce oamenii mureau de foame. Exista, insa, unele laturi pozitive: au fost folosite doar materiale locale si astazi gazduieste trei muzee – Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul Totalitarismului Comunist si un muzeu dedicat cladirii in sine. Trecutul ne invata mereu multe.

  • Universitatea din Romania

Aceasta cladire frumoasa este cea mai importanta sala de concerte din Bucuresti, cu o colonada neoclasica fantastica la intrarea principala. Sunt disponibile 600 de locuri si, desigur, cel mai bun mod de a vizita Universitatea din Romania este sa mergi la un concert!

  • Piata Revolutiei

Ceea ce s-a intamplat in aceasta piata in 1989 a marcat inceputul unei noi ere pentru Romania: dictatorul Ceausescu a aparut pe balconul fostului sediu al Comitetului Central al Partidului Comunist (acum Senatul) pentru a pronunta care ar fi ultimul sau discurs inainte scapand de multimea furioasa. Nebunia din acele zile este evidentiata de gaurile de gloante din cladirea de vizavi. In aceasta piata veti gasi: Memorialul Renasterii, un monument impunator dedicat revolutiei; fostul Palat Regal si sus-mentionatul Ateneu Roman.

  • Catedrala Sfintilor Constantin si Elena

Asezata pe un mic deal, aceasta catedrala masiva este atasata la Palatul Patriarhiei (casa sefului Bisericii Ortodoxe Romane) si a fost construita in secolul al XVII-lea si este unul dintre cele mai interesante lucruri de vazut in Bucuresti.