Sunteți un căutător de oferte care a devenit recent dependent de site-urile de anunturi? Dacă da, veți găsi o mulțime de oferte bune online. Cu toate acestea, afacerea dvs. bună se poate transforma într-o afacere foarte bună cu un lucru mic numit negociere. Iată câteva sfaturi pentru negocieri sau negocieri pentru a obține un preț mai bun atunci cand postati un anunt pe siteurile de anunturi gratuite

 

Aveți în minte un preț stabilit

 

Este un început bun să știți că ați dori să negociați pentru a obține o ofertă mai bună pentru ceva pe ivu.ro sau pe un alt site de anunturi (cum ar fi un computer,telefon mobil sau laptop folosit). Cu toate acestea, negocierea dvs. va merge mult mai bine, mai repede și mai ușor dacă aveți în vedere un preț vizat. Este mai probabil să vedeți noroc atunci când spuneți „aș vrea ca prețul laptopului sa fie mai mic de 50 euro” în loc să spuneți „hei, credeți că puteți să-mi faceți o ofertă mai bună?”

 

Asigurați-vă că prețul este oarecum rezonabil

 

Deci, să rămânem cu acel laptop folosit, vânzătorul cere 300 euro, dar aveți doar 50 eurode cheltuit. Este fără speranță? Deși nu doare niciodată să negociezi pentru un preț mai mic, este important să știi ce este rezonabil. Uită-te la rezultatele căutării tale. Câte laptopuri sunt listate la 50 euro sau mai puțin? Nu multe; prin urmare, este puțin probabil ca vânzătorul să accepte oferta dvs. de 50 euro. Oferta dvs. de preț negociabil ar trebui să fie redusă, dar nu nerealistă și nerezonabilă.

 

Știți când este cel mai bun moment pentru a negocia

 

Când găsiți un articol pe care doriți să îl cumpărați pe un site, există două cazuri în care aveți șansa de a negocia la un preț mai mic. În primul rând, contactați vânzătorul pentru a pune întrebări și, eventual, pentru a vedea personal produsul pe care îl au de vânzare. În al doilea rând, mergi să vezi articolul personal.

Deci, să presupunem că programati o întâlnire cu un vânzător pentru a analiza laptopul folosit. Vrei să pornești laptopul. În acest moment, aveți laptopul în mână și bani în buzunar. Vânzătorul este atât de aproape de o vânzare, încât o poate mirosi. Acum, este cel mai bun moment pentru a spune „Chiar aș vrea să cumpăr acest laptop chiar acum, dar suma de X este un pic peste bugetul meu. Deoarece o vânzare este atât de apropiată, este posibil ca vânzătorul să spună da dacă oferta dvs. este oarecum rezonabilă va lasa din pret.