Există ceva deosebit de reconfortant și fermecător în ceea ce privește jucăriile din lemn – chiar si noi, părinții, recunoastem asta. Copiii sunt deosebit de entuziasmați de natura versatilă și plăcută a acestor obiecte – de unde stim asta? Ii putem vedea refolosindu-le si jucandu-se ore în șir cu aceste jucarii de lemn. Ele sunt deseori simple, dar …au mai multe fatete – mai multe parti, bucati si utilizari. Mai mult decat atat, sunt incredibil de benefice pentru dezvoltarea cognitivă, socială și fizică a copiilor.

 

Avantajele legate de dezvoltarea celor mici sunt cercetate și confirmate în mod repetat. Asadar, iata cateva motivele pentru care ar trebui ca si tu sa le permiti copiilor să se joace cu jucării din lemn.

Iar daca stii ca ai nevoie de o reimprospatare a stocului de jucarii, iti recomandam jucariile de lemn din magazinul Kizo.ro!

  • Durabilitate crescuta

Jucăriile din lemn sunt confecționate din diferite sortimente de lemn rezistent. Trebuie să acceptăm faptul că copiii sunt violenți (sau cel putin neatenti sau …mai putin gentili) în ceea ce privește jucăriile lor. De aceea, după ce au cumpărat o jucărie nouă din lemn, ei nu se comporta cu manusi, cu ea! Asadar, jucăriile din lemn sunt cea mai bună opțiune pentru copii. Rezistente, durabile, alaturi de cei mici pentru o perioada mai lunga de timp (sau chiar pentru toata viata!).

  • Aptitudini motrice fine

Este de la sine înțeles că jucăriile din lemn sunt esențiale pentru dezvoltarea abilităților motrice fine – coordonarea mușchilor mici și sincronizarea mâini/degete cu ochii.

Ciupirea, ridicarea, prinderea, tinerea in echilibru a pieselor de jucărie din lemn solicita sistemul nervos și dezvoltă părți ale creierului care sunt responsabile de dexteritate și coordonare. Astfel, acest joc pregătește de pe acum copilul pentru sarcini mai complexe, cum ar fi ținerea unui creion, desenarea și alte mișcări complexe coordonate.

 

  • O frumusețe unică 

Jucăriile din lemn sunt atractive, estetice și unice. Vopsite în culori strălucitoare sau inchise, ele pot ajuta procesul de învățare al copilului prin transferul de energie pozitivă. Culorile simple și curate, textura lemnului, toate ajută la crearea unei atmosfere mai frumoase in orice camera și îi conferă o stare mai bună.

  • Stimuleaza imaginația

Avansul continuu al tehnologiei a facut ca jucăriile de astăzi să fie pline de clopotei, boxe, fluiere, sunete, ecrane, zgomote, culori și așa mai departe. Dar de multe ori, simplitatea este cea mai bună și “mai puțin inseamna de fapt mai mult”. Jucăriile din lemn oferă copiilor o “foaie goală” pe care isi pot proiecta intreaga voiciune, extravaganța imaginației lor nestavilite.

Este uimitor ce poate face creativitatea unui copil cu cel mai simplu lucru!

Voi ce alte avantaje ati descoperit in folosirea jucariilor de lemn?