Cosurile cu flori sunt printre cele mai populare tipuri de aranjamente florale, fiind utilizate intr-o mare varietate de ocazii, de la nunti si absolviri, pana la decorarea casei. Datorita gamei mari de tipuri si dimensiuni disponibile, optiunile sunt interminabile. Drept urmare, alegerea unui cos cu flori poate parea adesea coplesitoare si multe persoane nu stiu de unde sa inceapa atunci cand proiecteaza sau aleg un aranjament pentru un cos.

Pentru a facilita procesul de alegere sau de proiectare iti prezentam cinci lucruri esentiale de care ar trebui sa tii cont la proiectarea unui cos de flori.

Tine cont de designul cosului

La inceputul procesului de proiectare a aranjamentului floral, ar trebui sa acorzi atentie cosului care sta la baza acestuia. Exista o mare varietate de cosuri din care poti alege, acestea fiind disponibile intr-o gama mare de culori, stiluri si dimensiuni. Dupa alegerea cosului, poti trece la selectarea culorilor si a florilor care ar arata bine, construind, totodata, un aranjament inspirat.

Alege schema de culori

Cu toate ca fiecare floare este foarte frumoasa si poate avea o semnificatie profunda, acestea nu se pot aseza la intamplare in cosul cu flori. Daca nu este vorba despre un cos cu trandafiri rosii – simbolul ideal pentru iubirea plina de pasiune – ar trebui sa se acorde atentie proiectarii unei scheme de culori potrivite inainte de a trece la asamblarea aranjamentului.

Alege modelul si geometria aranjamentului

Fiintele umane sunt atrase de tiparele geometrice. Avand in vedere acest lucru, construirea unui aranjament cu un anumit model si pentru un scop bine definit, va fi de mare ajutor la adaugarea elementelor vizuale care sa aiba impact vizual. Nu uita ca aranjamentele florale ar trebui sa aiba un anumit design pentru a fi placute. Indiferent daca se aranjeaza florile dupa un model setat sau se alterneaza culorile, aranjamentele florale ar trebui sa aiba in spate un proiect.

Tine cont de parfumul florilor

Inainte de a asambla sau a alege un cos floral, este bine sa tii cont de combinarea florilor care se potrivesc la nivel vizual, dar si din punct de vedere olfactiv. Combinarea florilor cu parfum puternic cu cele cu parfum discret este o modalitate excelenta pentru a crea armonie olfactiva, fara a coplesi simturile.

Ia in considerare elementele traditionale

Combinarea florilor cu elemente non-florale, cum ar fi ierburile, crengutele, scoarta sau funzele, pot crea un aranjament cu un mare impact vizual despre care poti fi sigur ca va atrage atentia. Cand vine vorba de design, foloseste-ti imaginatia si nu te sfii sa adaugi elemente noi, neobisnuite in aranjamentul realizat. Vei fi surpins de rezultatul obtinut.

Cosurile cu flori capata popularitate, fiind tot mai cerute din partea publicului. Datorita naturii lor versatile si a infinitelor posibilitati de design, cosurile cu flori sunt un dar potrivit pentru variate ocazii, realizarea lor fiind limitata numai de imaginatie. Acum stii care sunt principalele aspecte de care ar trebui sa tii cont, iar alegerea cosului cu flori potrivit ar trebui sa nu mai fie coplesitoare.

OK FLORA ROMANIA

Str, Calea Văcărești 302, sector 4

Sector 1, Reper: MONOLIT Square Offices

București 040064

Telefon: 0758 400 400

Comenzi se detalii: okflora.ro

Localizeaza pe harta: Directions OK Flora Romania