Iata cateva exemple de jocuri educative care vor atrage copilul si il vor face atent la fiecare miscare; plus de asta, acest tip de jocuri sustin o dezvoltare continua intr-un mod benefic pentru cel mic. Poti cumpara roboti de jucarie sau alte astfel de jucarii care sa ii atraga atentia copilului tau. Cu ajutorul acestor obiecte vei reusi cu siguranta sa ii impresionezi pe cei mici si sa ii determini sa se joace mai mult. Cu ajutorul acestor jucarii copiii se distreaza si sunt predispusi sa invete lucruri noi ceea ce este extrem de important pentru o buna dezvoltare sanatoasa. Astfel, cei mici vor fi cu siguranta mult mai usor de instruit pentru ca invata in joaca si nu constransi de imprejurari sau de cei din jurul lor, facand totul natural.

Incurajarea dezvoltarii intelectuale a copiilor este o sarcina foarte importanta pentru parinti si poate fi un proces foarte distractiv pentru copii. In prezent, exista multe jocuri si activitati de predare care le permit sa educe si sa creasca capacitatea cognitiva la copiii mici, care ofera rezultate excelente, deoarece le permit sa asimileze rapid noi cunostinte.

Iata cateva jocuri educative care pot fi de ajutor:

Jocuri de memorie: Pe Internet exista multe pagini care ofera acest tip de activitati in care cei mici trebuie sa aleaga file diferite cu desene intre un grup si sa reasambleze perechile folosind memoria. E o metoda excelenta de stimulare a creierului. De asemenea, poti imprima jetoanele pentru a juca in afara computerului.

Puzzle: O alta metoda excelenta de stimulare cognitiva. Cand acestea sunt foarte mici, poti incepe cu puzzle-uri de cateva piese si de a creste nivelul de dificultate ca copilul creste.

Ghicitori: Un joc excelent in cazul in care parintii si copiii pot interactiona. Persoanele in varsta ar trebui sa pronunte declaratii, iar copiii ar trebui sa afle despre ce vorbesc. Ghicitul poate include obiecte, numere, litere si culori pentru a face invatarea mai rapid.

Povesti: Astazi exista multe texte cu desene in care parintii ii pot invata pe cei mici diverse continuturi legate de viata de zi cu zi si educatie. De asemenea, copiilor li se poate cere sa isi afiseze imaginatia facand povesti care includ continutul invatat.

Figuri din lut: O alta metoda excelenta de invatare, cu multa distractie, unde copiii pot invata in timp ce creeaza diferite figuri, ar fi animale, fructe, oameni si alte obiecte.

Afla litere si numere: Prin cantece, povesti si desene, cei mici pot invata alfabetul si cele mai importante numere, in timp ce parintii ii invata care sunt aplicatiile zilnice ale fiecaruia dintre ei.

Inafara de toate aceste jocuri, poti opta pentru jocuri educative in exteriorul locuintei si anume poti alege: gradinaritul, selectarea plantelor si invataarea despre acestea, sa observi animalele la gradina zoologica si sa citesti toate caracteristicile acestora copilului tau, plus multe alte activitati educative.

Jocul este benefic pentru o crestere armonioasa si este necesar sa limitam noi ca si parinti, orele petrecute in fata tv-ului sau a unui gadget. Plimbarile scurte in parc sau jocul afara, in aer liber atunci cand vremea o permite, este cea mai buna modalitate de a ajuta la o crestere buna a copilului. Jocurile educative se pot tine atat in interior cat si in exterior, important este sa existe putina creativitate din partea parintilor si sa ii ajute pe copii sa descopere mai usor si mai repede lumea ce ii inconjoara. Un joc educativ poate insemna si cateva cuvinte spuse celui mic despre… furnici de exemplu; cele pe care le vedem misunand zilnic prin iarba!