Decoratiunile pentru casa sunt acele mici detalii care completeaza in mod armonios orice incapere si ii ofera personalitate. De asemenea, reprezinta o pata de culoare si totul in jur capata mai mult sens. Marea provocare intervine atunci cand vine vorba despre tipurile de decoratiuni casa pe care sa le alegi astfel incat sa fie in armonie cu elementele din jur. Aceste decoratiuni casa trebuie sa se potriveasca cu mobilierul dar si cu stilul de amenajari interioare ales. De la vaze mici si obiecte discrete pana la tablouri impresionante si statuete, oglinzi, ceasuri de perete,harta lumii razuibila, totul trebuie sa spuna o poveste a incaperii in care sunt amplasate.

Tipurile de decoratiuni casa pe care le alegi pot sa creeze atmosfera dorita insa, este important sa stii si de unde sa incepi.

Tipuri de decoratiuni pe care poti sa le folosesti in diverse incaperi

In categoria de decoratiuni casa pot sa fie incluse foarte multe produse insa, numai cateva dintre acestea se vor potrivi cu mobilierul existent si cu stilul de amenajari pentru care ai optat. De exemplu, daca ai ales un stil de amenajari interioare elegant sau de lux, trebuie sa te asiguri ca si aceste decoratiuni casa sunt pe acelasi stil.

Pentru a determina mai usor ce tipuri de decoratiuni casa ai nevoie si pe care poti sa le depozitezi sau sa le donezi, trebuie sa le sortezi in doua categorii: cele cu caracter util si cele care au rol pur decorativ. Este bine sa mentii un numar limitat de decoratiuni casa deoarece nu este recomandat sa aglomerezi intr-un singur loc prea multe.

In living vei avea numeroase corpuri de mobilier care creeaza spatii de depozitare pentru diferite obiecte, motiv pentru care poti umple spatiile goale cu decoratiuni casa. De exemplu, daca ti-a ramas un raft liber poti sa pui o vaza frumoasa sau o rama foto care sa aduca un aport considerabil la povestea pe care doresti sa o creezi in incaperea respectiva. Poti alege decoratiuni casa care nu influenteaza utilitatea incaperii dar au un puternic rol decorativ precum covor, vaze pentru flori, ghivece, statuete, lumanari parfumate, etc.

In dormitor este cu totul alta poveste deoarece acesta este locul destinat pentru relaxare asadar, poti folosi decoratiuni casa care te duc cu gandul la senzatia de confort asa cum sunt pernele, paturi, cuverturi, lustre, veioze, rame foto, ghivece cu plante, etc.

Cum raportezi numarul de decoratiuni casa la marimea spatiului existent?

Daca este vorba despre spatii mici atunci este bine sa folosesti decoratiuni casa de dimensiuni reduse gasesti aici pe site-ul madira.ro care sa nu ocupe foarte mult din spatiul util. Foloseste decoratiuni casa in culori deschise si care pot sa fie mutate cu usurinta in cazul in care este nevoie. Pe de alta parte, spatiile mari pot sustine un numar mare de obiecte decorative dar este important ca si in acest caz sa nu folosesti prea multe. Un numar mare de decoratiuni casa poate reduce importanta vizuala si sa aglomereze spatiul.

O abordare minimalista atunci cand alegi decoratiuni casa poate sa iti reduca in mod considerabil lista de cumparaturi. Foloseste decoratiuni casa cat mai utile si semnificative pentru stilul de amenajari interioare ales si vei vedea ca totul va arata impecabil si nu va fi aglomerat.