Copertinele retractabile adauga un plus de valoare oricarei cladiri, de la gradinile caselor particulare la vitrine. Exista tendinte interesante pentru copertinele comerciale in materie de culoare si tesaturi.

Primul lucru pe care il observi la o copertina retractabil este tesatura. Din punct de vedere istoric, copertinele retractabile comerciale merg spre culori conservatoare. Exista o tendinta de culori sumbre, cum ar fi gri si negru. Aceasta tendinta necesita o schimbare si crearea unui nou viitor, plin de culoare pentru copertine retractabile. Consumatorii incep a asorta copertina cu obiecte de design (mobilier, fatada, peisagistica), ca elemente interschimbabile, mai degraba decat decoruri permanente, astfel incat sunt dispusi sa isi asume riscuri pentru a reflecta starea lor actuala sau de sezon. Culorile sunt folosite pentru a crea raspunsuri psihologice, si aceste raspunsuri evoca stari legate de mediul nativ, natural. Culorile ne afecteaza psihologic.Pentru urmatorii patru ani, culorile vor fi luate de la diferite aspecte ale naturii:

  • Culori luminoase, clare, care reflecta optimismul si schimbare.
  • Culori calmante, neutre – mai ales o combinatie de una – doua culori sau alb-negru – care creeaza un efect foarte curat, calmant, si chic.
  • Diferite nunate de albastru care imita apele tropicale.
  • Culorile rosii mai ales combinate cu galben, care creeaza un efect de lumina.
  • Culorile verzi si maro, culorile cele mai importante in peisajul natural, a crea mediul cel mai armonios.

Cei mai multi cumparatori de copertine apeleaza la amestecuri de culori, peste 70% de copertine retractabile rezidentiale au tesatura in dungi alternative.

Intreprinderile sunt, de asemenea, in incercarea de a imbunatati valoarea cladirilor prin reducerea costurilor cu energia si design armonios. Orice modificare a fatadei cladirii trebuie sa faca apel indraznet vizual, sa fie usor de pus in aplicare, si sa utilizeze culori stralucitoare.

Atat pe plan rezidential cat si industrial, se utilizeaza copertine retractabile, care sunt eficiente energetic, ofera protectie UV si de control impotriva efectului de ‚orbire’ dat de razele solare, sunt ieftine, schimba imediat aspectul exterior, au o varietate de stiluri care se pot potrivi cu orice design arhitectural, si ofera o varietate de culori .