Ruperea parului este o problema cu care se confrunta multe persoane, in special cele cu par lung. De multe ori, nici nu realizam ca rutina noastra zilnica poate provoca deteriorarea firului de par. Activitati obisnuite, precum descurcarea, uscarea cu foehnul, folosirea instrumentelor de coafat cu caldura sau prinderea parului in cozi, pot duce la ruperea acestuia daca nu sunt efectuate corect. OLAPLEX ofera solutii pentru a preveni aceste probleme si pentru a mentine parul sanatos si puternic.

Un pas esential pentru a preveni ruperea parului este descurcarea corecta a acestuia. Dupa dus, evita sa-ti usuci parul cu prosopul prin frecare intensa, ceea ce poate provoca incalcirea. In schimb, tamponeaza-ti parul usor, din radacini pana la varfuri. Aplica balsamul Olaplex No.5 si incepe sa descurci parul de la varfuri spre radacini cu un pieptene cu dinti rari, apoi repeta cu un pieptene cu dinti medii. Majoritatea oamenilor gresesc si incep descurcarea de la radacini, ceea ce strange nodurile si cauzeaza ruperea.

Uscarea cu foehnul este un alt factor major care contribuie la ruperea parului. Este important sa folosesti o perie de calitate, fara parti care pot agata si rupe parul. Incepe prin uscarea prealabila a parului pana cand este 85-95% uscat inainte de a folosi peria. Parul ud este mult mai elastic si se poate intinde excesiv in timpul uscarii, ceea ce poate duce la ruperea acestuia. Uscarea prealabila reduce riscul de tensionare excesiva si rupere. Pentru a preveni degradarea acestuia foloseste Olaplex No.7 Bonding Oil, are protectie termica pana la 230 C.

Instrumentele de coafat pe baza de caldura, cum ar fi placa de indreptat sau ondulatorul, pot face minuni pentru stilul parului tau, dar pot provoca si ruperea acestuia daca nu sunt utilizate corect. Asigura-te ca aceste instrumente nu au margini aspre sau unghiuri dure si ca manseta ondulatorului nu este prea stransa. Temperatura adecvata este, de asemenea, esentiala. Gandeste-te la par ca la o tesatura delicata, cum ar fi matasea. Temperaturile prea ridicate pot face parul fragil si susceptibil la rupere.

Prinderea parului in cozi sau cocuri poate contribui, de asemenea, la rupere. Majoritatea oamenilor folosesc benzi elastice care nu taie parul, dar tragerea parului prea strans in timp ce este inca ud poate cauza ruperea acestuia. Pe masura ce parul se usuca, se contracta, creand tensiune care poate duce la rupere. Este important sa eviti prinderea parului prea strans atunci cand este umed si sa folosesti accesorii care nu deterioreaza parul.

Pentru a proteja si a reface parul, OLAPLEX a creat o gama de produse inovatoare care repara si intaresc structura parului. OLAPLEX foloseste tehnologia patentata Bond Building care reface legaturile disulfidice din firul de par, asigurandu-se ca acesta devine mai puternic si mai sanatos.

Cum sa utilizezi OLAPLEX pentru a preveni ruperea parului?

OLAPLEX No.0 Intensive Bond Building Treatment: Aplicati acest tratament ca prim pas pentru a pregati parul pentru reparatie intensa.

OLAPLEX No.3 Hair Perfector: Folositi acest produs saptamanal pentru a intari si a reface parul deteriorat.

OLAPLEX No.4 Bond Maintenance Shampoo si No.5 Bond Maintenance Conditioner: Folositi aceste produse in rutina zilnica pentru a mentine si proteja legaturile refacute.

OLAPLEX No.6 Bond Smoother si No.7 Bonding Oil: Folositi aceste produse pentru a proteja parul de caldura si pentru a oferi hidratare si stralucire.

OLAPLEX ofera rezultate imediate, facand parul mai stralucitor, mai moale si mai sanatos. Formula lor inovatoare nu doar ca repara parul deteriorat, dar si protejeaza impotriva daunelor viitoare. Cu utilizarea regulata a produselor OLAPLEX, parul tau va fi mai puternic, mai sanatos si mai rezistent la rupere.