Oricine a petrecut timp pe internet stie ca lucrurile online nu sunt intotdeauna asa cum par. Anonimatul general al internetului a oferit teren fertil pentru noi forme de frauda. In aceasta sectiune veti gasi informatii despre schemele comune de frauda pe Internet si pasii pe care trebuie sa ii urmati daca v-ati confruntat cu asa ceva.

Tipuri comune de frauda pe internet

Daca ai fost victima unei escrocherii, atunci iti poti gasi avocatul de care ai nevoie pe https://www.avocat365.ro. Frauda online poate lua mai multe forme. Iata doar cateva dintre cele mai comune tipuri de frauda online:

Phishing

Intr-o schema de phishing, scammer-ul incearca sa obtina informatii private de la o victima. Acesta se prezinta ca o entitate de renume intr-un e-mail sau alta comunicare electronica. De exemplu, scammerul va poate trimite un e-mail care prezinta un reprezentant al bancii si sustine ca contul dvs. necesita verificare. E-mailul va va directiona apoi la un site bancar fals unde vi se va cere sa furnizati informatii sensibile, cum ar fi numarul contului dvs., numele de utilizator, parola si multe altele. Cu aceste informatii, scammerul ar avea acces la contul dvs.

Munca la domiciliu

Probabil ati vazut anunturi online pentru locuri de munca care par prea bune pentru a fi adevarate. Din pacate, majoritatea sunt. Multe scheme de lucru la domiciliu necesita achizitionarea de materiale scumpe sau sa platiti taxe in avans fara a va oferi mijloacele necesare pentru a castiga bani. Altele sunt scheme de tip piramida, care va cerand sa recrutati pe altii in schimbul unei reduceri a taxelor. Pentru mai multe detalii utile poti intra pe fii-informat.ro.

Inchirieri de apartamente false

Ca si oportunitatile de lucru la domiciliu, anunturile de inchiriere sunt uneori prea bune pentru a fi adevarate. Intr-o inselatorie de inchiriere, faptuitorul plaseaza un anunt pe un site clasificat de publicitate, un anunt de inchiriere pentru un pret bun. Fotografiile si alte informatii sunt adesea furate din listele legitime. Cand potentialii chiriasi prezinta interes, scammerul pretinde ca este in afara orasului si le cere sa plateasca in avans chiria pe o luna sau chiar mai mult.

Acest tip de inselatorie este foarte comun in ziua de azi. In plus, foarte multi dintre cei care fac aceste inselatorii nu sunt prinsi de politie, si prin urmare nu raspund in fata legii sub nici o forma. Asadar, este foarte important ca atunci cand decideti sa inchiriati un spatiu sau o casa, sa va intalniti in persoana cu cel care inchiriaza si sa incheiati un contract inainte de a plati o anumita suma de bani.

Premii neasteptate

Internetul este plin de anunturi pop-up care va spun ca ati castigat un iPod sau v-ati calificat pentru o vacanta gratuita. Spun adevarul? Probabil ca nu. Aceste „concursuri“ de multe ori implica sa platesti anumite taxe sau costuri de expediere, pentru a primi „premiul“. Desigur, de cele mai multe ori nu exista nici un premiu. De aceea, atunci cand dati peste astfel de anunturi, nu trebuie sa va incredeti in ele. Pur si simplu ignorati-le si nu le dati atentie pentru ca sunt false.