masina de remorcare este un vehicul folosit pentru a transporta masini, de obicei intr-un atelier sau pentru a le salva din locuri in care nu exista o suprafata adecvata pentru a le conduce. La tractari Oradea folosim cele mai bune vehicule pentru a oferi servicii la cele mai inalte standarde.

Serviciile de remorcare sunt de obicei furnizate de un operator de urgenta al vehiculului. Masinile sunt remorcate in caz de accident de circulatie, parcare in locuri necorespunzatoare sau conducere de catre conducatorul auto sub influenta alcoolului sau a altor substante nocive si deteriorari mecanice sau defectiuni.

Cele mai multe companii de asigurari auto includ printre serviciile lor serviciul de remorcare gratuit, pana la o anumita distanta, pentru asiguratii lor.

  • Targa sau platforma: platforma este proiectata pentru transportul vehiculelor cu o greutate de pana la 2 500 de kilograme. Are o platforma de otel pe care este transportat vehiculul. Acestea sunt de obicei echipate cu un troliu (cablu de otel) si elemente utile pentru acostarea vehiculului care urmeaza sa fie transportat, cum ar fi prastiile.
  • Cuier sau oprire: acest tip de macara este proiectata pentru tractarea vehiculelor de pana la 1 800 kg. Sistemul de ancorare permite vehiculului sa fie remorcat de anvelopele sale fara posibilitatea de a-l deteriora. Pentru a transporta vehicule care prezinta deteriorari in trenul din spate si din fata, care nu se poate rostogoli, echipamentul are un sistem de boxwoods (carucioare) pe care este plasat unul dintre trenuri, iar celalalt este luat cu sistemul de ancorare.
  • Furca: este proiectat pentru tractarea vehiculelor de pana la 1 800 de kilograme. Furca este formata din patru elemente, cu patru caneluri consecutive pentru diferite adaptari la circumferinta anvelopelor. Are lanturi de siguranta pentru a fixa rotile vehiculului care urmeaza sa fie remorcate si carucioare cu patru roti pentru a fi utilizate ca remorca in cazul in care masinile nu se pot rostogoli.
  • Placa: aceasta clasa este proiectata pentru a tracta vehicule de pana la 2 500 de kilograme. Unitatea este echipata cu cuie sau dispozitive de ancorare pentru diferite tipuri de vehicule si carucioare pentru asistenta unitara cu materialul rulant afectat.
  • Macarale pentru vehicule grele: acestea sunt concepute pentru a tracta vehicule de pana la douasprezece tone. Acestea au doua trolii de ridicare, construite pentru a obtine stabilitate si eficienta maxima.

Cele mai utilizate sunt:

 

Tractare pe o platforma plana: Acestea sunt cele mai utilizate pentru transportul vehiculelor, deoarece nu exercita presiune asupra vehiculului sau necesita tragere pentru o perioada lunga de timp.

Ele sunt, de asemenea, cunoscute sub numele de macarale cu platforma, deoarece au o platforma, de obicei din otel, pe care este transportat vehiculul.

Platforma este situata in partea din spate a acestui autovehicul, care este inclinat pentru a lua forma unei rampe, astfel incat vehiculul sa poata urca.

Dupa ce vehiculul este pus in pozitie, se utilizeaza din nou un sistem hidraulic pentru a nivela suprafata plana.

Principala caracteristica a acestor macarale este ca nu permit rularea vehiculelor avariate, fie pentru ca au avut un accident de masina, fie pentru ca prezinta daune mecanice si nu este posibila tragerea vehiculului in niciun fel catre destinatia finala.