Sunt mai multe persoane care vor sa isi amenajeze aleile cu refuz de ciur sau piatra sparta. De aceea, va dam mai multe idei despre tot ce puteti face pentru a obtine decorul mult visat in gradina.

Alei cu piatra sparta care serpuiesc printre plante

Se poate utiliza refuz de ciur pentru a se obtine alei serpuite printre tufisuri. Recomandarea noastra este sa luati in calcul folosirea unor pietre albe care sa luceasca frumos noaptea, in bataia lunii sau a luminilor din exterior. De asemenea, este minunat sa poti crea unele curbe pe aceste alei pentru a da profunzime spatiului, mai ales in cazul in care aleile sunt configurate de asa natura incat sa treaca printre plante inalte.

Alei cu piatra sparta drepte

Poti cumpara sau inchiria un mini excavator cu ajutorul caruia sa intinzi mai usor piatra sparta pe aleile drepte. Cele mai multe dintre produsele utilizate sunt facute de asa natura incat sa dea un aspect uniform aleilor si sa le ajute sa se mentina ordonate. De asemenea, piatra sparta pusa pe alei va impiedica plantele sa se dezvolte excesiv deci poti profita si de acest avantaj in momentul in care vrei sa obtii rezultate fabuloase.

Alei cu piatra sparta pentru gradina in care ai legumele

Daca vrei sa nu te murdaresti atunci cand te duci sa stropesti legumele, cea mai buna varianta pentru tine este sa apelezi de fiecare data la piatra sparta pe alei. In felul acesta, apa va fi drenata mai usor si vei putea uda fara sa ai probleme cu noroiul. De asemenea, atunci cand ploua nu se vor mai face clasicele balti pe aleile din gradina ta si te vei putea duce la recolta pe care o ai fara sa te murdaresti excesiv. Desigur, gradinaritul este o munca ce implica si murdarie, dar in realitate poti diminua mult acest disconfort.

Alei cu piatra sparta catre foisorul din gradina

Foisorul din gradina este locul in care de cele mai multe ori te vei relaxa si te vei simti bine. Intelegem acest aspect si suntem de acord cu tine, insa pana la el te vei deplasa de cele mai multe ori pe pamant, caz in care va trebui sa gasesti o solutie pentru a nu te murdari. Daca asfaltarea aleii ti se pare prea rece pentru gradina ta plina de plante, piatra sparta este o solutie mult mai buna si mai potrivita pentru toti cei care vor sa pastreze un cadru natural in gradina.

Piatra sparta in jurul helesteului

Ai un helesteu pe marginea caruia stai zilnic sa admiri pestii si sa te relaxezi? Atunci creaza o alee cu piatra sparta pe care sa stai mai comod si care sa te ajute sa te deplasezi mai usor in jurul helesteului tau. Nu e deloc greu sa obtii cele mai bune rezultate astfel si sa ai o gradina perfect amenajata, mai ales ca piatra sparta sau refuzul de ciur sunt ieftine.

Piatra sparta printre plantele care iubesc apa

Daca ai plante care adora apa, cel mai bun lucru pe care il poti face este sa pui piatra sparta printre ele astfel incat apa sa stea mai mult la suprafata solului si sa hidrateze mai bine plantele. Cu ajutorul pietrelor, plantele tale vor avea mai usor apa de care au nevoie.

Acestea sunt doar cateva idei de amenajari cu piatra sparta, insa in realitate, singura limita este propria imaginatie. Recomandarea noastra este sa iti cumperi piatra sparta de dimensiuni variate pentru a te asigura ca vei obtine cele mai bune rezultate.