Ce faci atunci cand ai 1001 idei cu privire la amenajarea locuintei? Incepi cu ce este mai simplu! O incapere de mici dimensiuni precum e holul, pare sa fie alegerea perfecta. Dar, de fapt, poate fi una dintre cele mai dificile alegeri. Sigur, asta nu inseamna ca trebuie sa lasi balta proiectul de amenajare sau sa amplasezi articolele la intamplare, dupa cum iti vin la mana.

Am analizat care sunt cele mai dificile aspecte cand vine vorba de amenajarea holului si iti venim in ajutor cu sfaturi practice care sa-ti usureze munca, alaturi de cozzy.ro.

  1. Axeaza-te pe functionalitate

Daca nu vrei sa-ti bati capul cu fel si fel de detalii si decoratiuni, lucruri costisitoare care, in general, pot necesita inclusiv timp extra ca sa le alegi si sa le imbini corespunzator, mergi pe functionalitate. Prin functionalitate se intelege a-ti echipa holul exclusiv cu acele articole consacrate acestei incaperi. Printre acestea se regasesc: cuiere, suportul pentru umbrela, suportul de papuci si haine de exterior, bancuta de sezut.

De asemenea, cuierul simplu poate fi inlocuit de cel multifunctional, care-ti ofera inclusiv spatiu de depozitare pentru haine si pantofi, intr-un singur corp de mobilier.

Toate acestea le poti gasi la un pret accesibil si intr-o varietate de modele la prietenii nostri de la cozzy.ro, un motor de calitate care-ti simplifica alegerile si ti le livreaza direct la usa casei tale. Numai bine economisesti timp si te poti relaxa, inainte de marea renovare.

  1. Alege un stil clasic

Un truc eficient ca sa economisesti numeroase resurse e sa apelezi la un stil de amenajare. Clasic, minimalist, vintage, art-deco, retro traditional – sunt atatea stilul de amenajare. Deci, ce sa aleg?

Intr-adevar, e mai simplu sa stii incotro sa te orientezi atunci cand ai in minte particularitatile unui stil de amenajare. Dar cu atatea optiuni, nu e usor sa iei o decizie. Noi iti sugeram stilul clasic sii cel minimalist care sunt cel mai usor de intretinut, cu precadere daca nu ai o serie de gusturi mai selecte si nu-ti doresti un design iesit din comun (la care ai putea opta pentru celelalte stiluri). Vei putea jongla in diferite moduri cu tema de decor, cat si din punct de vedere al achizitiilor. Si, 1001case.ro, te poate ajuta ca sa faci rost de cele mai deosebite decoratiuni.

  1. Mixeaza stilul de amenajare cu cel al incaperilor adiacente

Daca holul tau comunica cu alte incaperi deschise, precum bucataria sau livingul, poti lua in considerare stilul de amenajare al acestor incaperi adiacente astfel incat trecerea dintr-o incapere in alta sa se completeze din punct de vedere estetic.

Chiar daca alegi acest truc de amenajare, poti in continuare sa-ti personalizezi fiecare incapere si sa o diferentiezi de cealalta, prin intermediul unui covor, a unor decoratiuni diferite etc.

  1. Alege decoratiuni potrivite

Prin decoratiuni potrivite intelegem mai presus de toate acele decoratiuni care iti fac placere sa le zaresti si cele care te binedispun instantaneu cu fiecare data cand pasesti in hol. Pot fi niste flori, poate fi un tapet decorativ care va accentua un perete, pot fi o serie de tablouri, o oglinda, o veioza etc. Optiuni sunt variate si la acest capitol. Secretul pentru o potrivire perfecta e sa nu exagerezi, mai ales daca holul tau este mic si, sa alegi nuante si elemente care se imbina perfect cu stilul de ansamblu.

  1. Mai luminos e mai frumos

Daca holul tau dispune de ferestre si de multa lumina naturala esti cu adevarat norocos. Cei mai multi nu beneficiaza de acest lucru. Dar daca esti in sfera opusa, numeroase corpuri de iluminat artificiale, cat si oglinzile, devin esentiale pentru decorul holului.

Acestea fiind zise, iti uram mult spor in amenajarea holului!