Epilarea în zona inghinală! Dureroasă, dar atât de necesară, în special pe perioada sezonului estival. Am amintit și că este o procedură foarte dureroasă? Da, știm, ne-am repetat, dar cu siguranță ai înțeles și de ce. Oricât ar fi de eficientă îndepărtatea părului nedorit din zonă folosindu-te de ceara epilat, nu ai cum să elimini complet din durerea pe care o simți. Poți doar să o mai reduci din intensitate, iar în rândurile următoare te vom învăța cum să o faci, în special dacă alegi să te epilezi acasă.

O baie relaxantă

Înainte de a trece la eliminarea părului în exces din zonă, ai nevoie de un duș sau o baie relaxantă. Nu doar pentru a te simți mai bine, dar și pentru a deschide porii, ceea ce te va ajuta să smulgi mai eficient și nu atât de dureros firele de păr din rădăcină.

Pentru că tot ești încă în baie, profită și scurtează-ți părul, dacă este nevoie, astfel încât lungimea acestuia să fie în jur de 5 mm, maxim 1 cm. Nu uita și că trebuie să hidratezi bine zona.

Găsește cea mai bună poziție

Cea mai comodă poziție prin care poți să elimini mai ușor părul nedorit din zonă presupune ca tu să stai cât mai bine pe pat. Așează un prosop pentru a nu păta așternuturile, și ai grijă să ai la îndemână câteva perne, pentru a te sprijini.

Epilarea propriu-zisă

A venit și momentul cheie, epilarea propriu-zisă. Majoritatea femeilor folosesc ceara la cutie deoarece li se pare că ar fi mult mai eficientă. Nu este o regulă, poți folosi de care dorești, important este să citești cu atenție instrucțiunile și recomandările producătorilor, care sunt trecute pe ambalaj, pe care ar fi bine să le și respecți dacă nu vrei să te confrunți cu multe neplăceri, cum ar fi arsurile. Și crede-ne, chiar nu vrei să știi cât de dureroase sunt arsurile produse de ceară în această zonă delicată!

Nu folosi ceară fierbinte

Înainte de a aplica atent ceara în zona inghinală, este indicat să testezi temperatura acesteia. În niciun caz nu folosi ceară fierbinte, pentru că tocmai ce ți-am explicat mai sus una dintre problemele cu care te poți confrunta.

Pudră de talc

O metodă foarte eficientă, care te ajută să smulgi mai bine firele de păr, dar și să reduci din durere, este să aplici pudra de talc înainte de a interveni cu ceară în zonă. Întotdeauna ceara se aplică în direcția de creștere a firului de păr, în timp ce îndepărtarea fâșiei se face în sens invers.

Nu lăsa ceara prea mult

Pentru a acționa, ceara nu are nevoie de mai mult de 10, maxim 15 secunde. Citește informațiile de pe ambalaj și vezi dacă producătorii au ceva recomandări speciale referitor la acest aspect. Îndepărtează rapid hârtia de epilat, cu o mișcare bruscă, așa cum te-am învățat mai sus. O senzația de ușurare a durerii este presarea imediată a porțiunii epilate cu mâna.

Ulei hidratant după epilare

Pentru a diminua disconfortul resimțit, dar și înroșirea pielii sau eventualele iritații, imediat după ce ai epilat zona, folosește un ulei hidratant, care ar trebui să nu lipsească din kit-ul tău de epilare. Dacă nu ai așa ceva, și uleiul de parafină este la fel de eficient.

Penseta, pentru firele răzlețe

La fel ca de fiecare dată când te epilezi cu ceară, vei rămâne cu unele fire răzlețe. Nu este cazul să mai apelezi din nou la ceară, ci mai bine folosește-te de o pensetă pentru a scăpa de ele. Dacă însă este vorba despre ceva mai mult păr, așteaptă câteva zile și abia apoi poți să încerci din nou un epilat cu ceară.