Cel mai frecvent, atunci cand ne pregatim vacanta, este sa optam pentru un hotel unde ne ofera o serie intreaga de servicii bazate pe ceea ce avem nevoie. Aceasta optiune, in sine, este foarte buna, dar, inainte de a o alege, ar trebui sa cunoastem toate avantajele inchirierii apartamentelor de vacanta pentru a putea determina ce ne avantajeaza cel mai mult.

Mai jos vom explica cateva dintre diferentele lor si de ce ar trebui sa alegeti cazare in regim hotelier de la mrg.apartments in locul cazarii clasice in pensiuni si hoteluri.

Libertate

Primul mare avantaj al unui apartament in fata unui hotel, este ca in acest prim avem mult mai multa libertate. Exista cateva pachete economice in care putem inchiria cazarea la hotel, precum si o serie de activitati preselectate. Problema este ca atunci cand selectam pachete de la hoteluri va trebui sa respectam toate activitatile incluse. Adica, daca vrem sa exploram putin pe cont propriu, s-ar putea sa nu avem suficient timp sau sa ne impunem un alt tip de restrictie.

Intimitate

Intr-un hotel vor pregati micul dejun, pranzul si cina. Si nu numai asta, dar ne vor face si patul si ne vor curata camera.

De obicei, in apartamente va trebui sa facem totul noi singuri. Acest lucru, la inceput, poate parea un mare dezavantaj, dar  nu este. Nici un strain nu va va invada intimitatea, va fi o vacanta de familie foarte intima.

De asemenea, este adevarat ca exista unele apartamente care au room service, astfel incat acestea sunt chiar mai asemanatoare cu ceea ce un hotel va poate oferi.

Preturi

Daca avem un buget ceva mai restrans sau, pur si simplu, nu vrem sa cheltuim atat de mult, apartamentele sunt cele mai avantajoase.  In general, ele sunt mult mai ieftine decat o camera de hotel (desi, desigur, acest lucru va depinde de zona si de tipul de apartament pe care l-am inchiriat).

Acordand atentie acestor caracteristici, apartamentele ies victorioase. O oportunitate unica de a va bucura  de o vacanta in toata splendoarea sa, dar in acelasi timp economisind o suma buna de bani pentru urmatoarea vacanta este de a inchiria un apartament in regim hotelier.

Acum ca stii avantajele unui apartament in fata unui hotel, cu siguranta vei opta pentru aceasta prima varianta. In plus, daca stai intr-un apartament iti poti planifica cu libertate totala care este itinerariul de urmat in fiecare zi, si exista multe destinatii pe care tururile “all inclusive” le omit.

De asemenea, preturile pentru a le rezerva nu sunt de obicei atat de mari si se poate  gasi  un loc foarte frumos la munte sau pe malul marii. In schimb, intr-un hotel care detine acelasi lucru, costul creste de obicei.

Apartamentele turistice permit libertate de miscare pentru toata familia.

Pe scurt, apartamentele turistice ajung sa fie cea mai buna alternativa atunci cand trebuie sa decideti unde sa stati in vacanta astfel incat sa va  simtiti bine  cu toata familia si sa va bucurati de confortul unei case , nefiind acasa de fapt !