Atunci cand intri in baie primul contact cu obiectele din jurul tau este cel cu oglinda. Este utilizata de toti membrii familiei pentru a se aranja si a-si realiza rutina de ingrijire personala inainte sa se avante in lumea larga pentru indeplinirea activitatilor si obligatiilor de peste zi.

Mai ales daca locuiesti intr-un apartament mic unde nu iti permiti luxul de a pune foarte multe oglinzi, cea din baie va reprezenta piesa de rezistenta.

Caracteristici pe care trebuie sa le iei in considerare cand alegi oglinzi baie

In timp ce stilul, dimensiunea si modul in care este aranjat in baie este o chestiune de gusturi personale si tendinte pe care doresti sa le urmezi, un aspect demn de luat in considerare este materialul din care este fabricat. Acesta va indica faptul ca produsul este de calitate si rezista foarte bine in conditiile de umezeala din baie.

Unele tipuri de rame decorative cu care vin impreuna aceste oglinzi baie, precum cele din lemn sau metal, nu sunt intotdeauna potrivite pentru a fi amplasate in baie. Recomandarea noastra este sa achizitionezi oglinzi baie care pot sa reziste la conditiile din baie si care sunt fabricate din materiale etichetate cu ,,rezistent la umezeala”.

Detaliile conteaza foarte mult si, aceste oglinzi trebuie sa fie finisate corespunzator si sa nu prezinte defecte. In caz contrar poate pune in pericol intreg design-ul sis a fie necesar sa cumperi alta oglinda la scurt timp. De asemenea, nu numai oglinda trebuie sa fie de calitate ci si accesoriile, precum sistemele de prindere. Astfel, vei putea sa amplasezi oglinda baie si sa te bucuri de rezistenta ei.

Totusi, o data cu evolutia tehnologiei si dezvoltarea unor tratamente eficiente impotriva umezelii s-a oferit posibilitatea de a incorpora in baie si oglinzi cu rama din lemn. Acestea sunt tratate si pot sa reziste indiferent de conditiile la care sunt supuse.

Dar, in afara de caracteristicile tehnice, aceste oglinzi baie reprezinta o aditie mai mult decat importanta deoarece ofera oricarui spatiu senzatia de lumina mai multa. Mai ales in cazul unei bai mici de apartament acest artificiu poate sa te ajute sa obtii un design mai aerisit si mai luminos. Daca doresti sa oferi senzatia unui spatiu mai mare instaleaza mai multe oglinzi baie dreptunghiulare si de marimi diferite.

Oglinzile, mai mult decat niste simple elemente functionale

Instalarea corpurilor de iluminat deasupra sau in jurul oglinzii este o idee conceputa pentru a spori nivelul de luminozitate si, este un truc ideal pentru baile care nu beneficiaza de lumina naturala din exterior. Nu ai nevoie de un designer pentru a stabili ce stil sau ce tipuri de accesorii sa folosesti pentru a avea o baie mai mare. Este suficient sa folosesti puterea acestor oglinzi baie si vei putea crea un spatiu luminos si primitor.

Atunci cand amenajezi o baie este nevoie sa ai, in primul rand, imaginea de ansamblu a intregului spatiu. Astfel, iti vei putea da seama care sunt principalele elemente de care ai nevoie si cum sa ajustezi totul astfel incat sa obtii design-ul dorit.