Parfumurile – fiecare femeie le iubește și le colectează. Cu toate acestea, indiferent cât de scumpe sunt, toate necesită o aplicare adecvată. Cum se folosește parfumul, astfel încât toate notele parfumului să poată fi emanate frumos? În continuare îți vor fi oferite câteva sfaturi care pot fi puse în aplicare rapid și astfel pot prelungi … viața parfumului pe pielea ta, pentru a te bucura de el întreaga zi.

Cum se folosește parfumul, astfel încât să rămână cu tine cât mai mult timp?

Cosmeticele și acele parfumuri damă au multe în comun. Ele nu numai că îți înfrumusețează exteriorul, ci îți oferă și un aspect senzual, devenind mult mai atractivă.

Știi din ce în ce mai multe despre parfumuri – ai parfumurile tale preferate de la mărci de top, alegerea compozițiilor de parfumuri este enormă, iar posibilitatea de a testa picături parfumate este disponibilă la îndemână ca niciodată.

Cu toate acestea, în ciuda conștientizării mai mari a parfumului, ai încă o problemă cu aplicarea corectă a parfumului. Cum se folosește parfumul? Merită să respecți câteva reguli de bază – iată câteva dintre ele.

Parfumul oriental – pregătește-ți pielea înainte de aplicare

Pielea prea uscată transmite urât mirosul. Înainte de a aplica parfumul preferat, asigură-te că pielea este hidratată și lubrifiată corect. Se pare că grăsimea este un excelent transmițător de arome. Pregătește-ți pielea pentru un parfum și dă-i o doză solidă de hidratare – alege creme și loțiuni neparfumate, astfel încât aromele să nu se ciocnească și să nu provoace dureri de cap.

Știai că…Persoanele cu ten gras sau mixt „poartă” parfumul mai mult, iar aroma acestuia durează mai mult. Grăsimile, ca și alcoolul, transferă perfect parfumul, îi sporesc intensitatea și îi extind durabilitatea.

Uneori, se întâmplă, de asemenea, că anumite parfumuri pur și simplu nu se potrivesc cu pielea ta sau „se potrivesc” prost. Pot exista numeroase motive pentru acest lucru – tip de piele, gene, mod greșit de aplicare etc. Dacă parfumul tău preferat miroase frumos pe prietena ta și nu pentru tine nu are nici  un farmec, acum ai aflat de ce.

Parfumuri pentru femei și bărbați – doar originale!

În primul rând, concentrează-te pe calitatea parfumului. Indiferent dacă ești un fan al parfumurilor scumpe, parfumurilor de nișă sau îți plac aromele din lanțul de magazine, cumpără întotdeauna parfumuri originale. Este în primul rând o garanție a parfumului și a compoziției neschimbate.

Păstrează-ți parfumurile în condiții adecvate. Din păcate, baia nu este una dintre ele . Încearcă să îți expui colecția într-un loc în care nu este prea mult soare, prea umed sau aburi. Sticluțele de vanity parfum, cele cu mosc prețios, tămâie magică sau lemn de cedru revigorant vor arăta frumoase, de exemplu, pe o măsuță de toaletă într-un dormitor sau într-un dulap reprezentativ cu o vitrină. În concluzie, nu este important doar cum să folosești parfumul, ci și unde să îl păstrezi.

Știai că parfumurile au și o dată de expirare? Ca orice alt produs, se pot deteriora. Dacă vrei o aromă de lungă durată, nu utiliza parfumuri care au expirat. Pe lângă faptul că mirosul va fi degradat, picăturile parfumate pot lăsa și pete pe haine sau vor decolora pielea.
Dacă observi că parfumurile și-au schimbat culoarea, s-au întunecat sau s-au estompat, nu le folosi. Desigur, poți lăsa sticla elegantă într-un loc, astfel încât reflexia luminii care trece prin sticlă să fie plăcută ochiului.

Cum să folosești parfumul – găsește calea de mijloc

Moderația este bună în toate. Fii bun cu cei din jur și nu exagera cu doza de parfum . Nu este nimic mai iritant decât să fii în aceeași cameră cu persoana care a vărsat asupra sa un flacon de parfum. Același lucru este valabil și pentru bărbații care depășesc administrarea de apă de colonie.

De asemenea, asigură-te că te dai cu parfum cu ceva timp în avans, deoarece acordurile parfumurilor se dezvoltă în momente diferite. Notele de vârf care apar imediat după deschiderea sticlei de parfum sunt cele mai volatile și se evaporă cel mai rapid. Notele de inimă, adică notele de mijloc, creează buchetul parfumului și durează multe ore. Cele mai grele note și, prin urmare, cele mai durabile, sunt notele de bază, care sunt dezvăluite după aproximativ 20 de minute de la aplicare, iar parfumul lor poate fi resimțit până la câteva zile.