Ochelarii ar trebui sa aiba cu siguranța tratamente antireflex bune, de inalta performanta. Deoarece reflexiile provocate de ochelari sunt foarte enervante la soare, la intuneric in trafic sau atunci cand se lucreaza la computer. In plus, lentilele antireflex asigura o vedere mai buna și mai clara.

Un alt pas important in cautarea ochelarilor perfecti este schimbarea lentilei la lumina. Exista mari diferente de calitate, mai ales in cazul ochelarilor fotocromati sau heliomati. Atunci cand se achizitioneaza ochelarii, este crucial ca asa-numitii ochelari fotocromati sa se adapteze cat mai repede la conditiile de lumina si sa devina deschisi in intuneric si inchisi in lumina soarelui, la fel ca si ochelarii de soare. Si aici este importanta protectia 100% impotriva radiatiilor solare UVA si UVB.

Specialistul poate realiza o selecție corespunzatoare in avans, deoarece stie cel mai bine gama si poate ajuta in a diminua confuzia alegerii. Cu toate acestea, la inceput, se pot exprima ideile despre, de exemplu, culori, materiale si, de asemenea, nivelul pretului.

De regula, persoanele cu fata rotunda ar trebui sa caute rame de ochelari rectangulari; persoanele cu fete patrate ar trebui sa prefere rame de ochelari rotunde. Oricine are fata ovala este norocos, pentru ca este liber sa aleaga. Cu o fata triunghiulara sau in forma de inima, expertul va recomanda cu siguranta ochelari ovali si subtiri.

Este indicat in a lua pe cineva care cunoaste foarte bine preferintele propriei persoane si pentru a ajuta in alegerea ramei ochelarilor. O a doua sau a treia opinie poate fi de mare ajutor. Pentru persoanele care abia vad fara ochelari, exista alte optiuni. Se pot face poze cu mai multe rame preferate de ochelari, pana cand decizia ramane clara.

Un alt aspect de luat in considerare la alegerea unei rame este materialul folosit. Deci greutatea joaca un rol crucial. Ar trebui ca noua rama sa se simta foarte confortabila inca din prima purtare. Si oricine sufera de alergii ar trebui sa se intrebe despre componentele ramei ochelarilor.

De obicei, dureaza cateva zile pana cand se pot ridica ochelarii noi. Specialistul va verifica din nou potrivirea confortabila și va realiza ajustarile necesare. Trebuie verificat foarte in detaliu daca noii ochelari se potrivesc bine. Nu ar trebui sa existe senzatii incomode pe nas, tample sau urechi de la noii ochelari.

Uneori, este util in a vizita expertul din nou la o saptamana sau doua dupa primirea noilor ochelari pentru a face orice alte ajustari. Dar un bun optician este intotdeauna disponibil pentru a oferi sfaturi si asistenta.

Magazin ochelari Iasi, este printre cele mai bune cabinete de optica medicala.  Acestia combina expertiza tehnica si ideile inovatoare pentru a crea experiente vizuale extraordinare. Serviciile acestora sunt mai mult decat se vede. Mereu noi modele de rame de ochelari! Acestia au cele mai noi colectii: Silhouette, Dolce&Gabbana, Bvlgari, Tiffany&Co, Prada, Ray-Ban, Guess, Vogue, Police, Ralph Lauren, Tommy Hilfinger, Carolina Herrera, Emporio Armani, Furla, Ana Hickman etc.