La ce se poate folosi caramida din sare de Himalaya?

Producatorii de lampi cu sare sustin de obicei ca genereaza ioni negativi. Din pacate, nu exista dovezi definitive ca o lampa cu sare gema din Himalaya poate produce un numar masurabil de ioni negativi.

Totusi, este posibil? Daca lampa de sare este cu adevarat bogata in urme de minerale, atunci este posibil ca ea sa poata emite ioni negativi, dar inca nu au existat teste pentru a se clarifica daca vreo lampa de sare poate produce sau nu ioni negativi. Prin urmare, o caramida de sare poate fi folosita pur si simplu pentru a atrage astfel de ioni din aer.

In general, ionii negativi maresc fluxul de oxigen catre creier; rezultand o vigilenta mai mare, scaderea somnolentei si mai multa energie mentala. De asemenea, caramizile pot proteja impotriva germenilor din aer, ducand la scaderea iritatiei din cauza inhalarii diferitelor particule care te fac sa stranuti, sa tusesti sau sa ai o iritatie a gatului.

Exista posibile avantaje si dezavantaje ale lampilor cu sare de Himalaya. Sprijinul potentialilor profesionisti consta in principal in cercetarea despre sare in general si nu despre lampile de sare reale.

  1. Purificarea aerului

Dintre toate beneficiile posibile ale lampii cu sare, purificarea aerului este adesea obiectivul esential pentru majoritatea cumparatorilor. Plantele de apartament purificatoare de aer sunt adesea cumparate si din acest motiv. Nu exista nicio indoiala ca aerul mai curat din casa ta este mai bun pentru sanatatea ta.

Potrivit cercetarilor publicate de Societatea Americana pentru Stiinta Horticulturala, componenta principala a poluarii aerului sau a smog-ului este ozonul, care este cel mai frecvent legat de aerul exterior, dar isi face drum si in spatiile interioare de locuit, cum ar fi casa sau biroul tau.

Chiar daca nu aveti nevoie de lumina suplimentara in timpul zilei, veti dori sa aprindeti lampa de sare de Himalaya pentru a ajuta la curatarea aerului si la imbunatatirea potential a aerului pe care il respirati.

  1. Reducerea potentiala a radiatiilor electromagnetice si a alergenilor din aer

Un ion pozitiv este o molecula mica care a castigat o sarcina pozitiva. Atat de multe lucruri din jurul nostru elibereaza in zilele noastre radiatii electromagnetice sub forma de ioni pozitivi nesanatosi – lucruri precum telefonul mobil, computerul si televizorul, pentru a numi doar cateva. Poluarea, substantele chimice toxice, polenul, mucegaiul si parul de animale sunt alte exemple de lucruri care intra in aer ca ioni pozitivi. (Este important de retinut ca nu acelasi lucru este valabil si in cazul prafului.)

Aceasta radiatie electromagnetica, numita electrosmog, poate fi invizibila, dar se crede ca provoaca unele efecte grave pe termen lung. Se stie ca expunerea constanta la radiatiile EM provoaca oboseala, creste stresul si slabeste sistemul imunitar… asa ca, daca nu te simti mai bine, ar putea fi timpul sa te uiti la calitatea aerului in care respiri.

Au existat peste 2.000 de studii care expun efectele toxice ale campurilor electromagnetice din toate sursele. Oamenii de stiinta au ajuns la concluzia infricosatoare ca „expunerea cronica chiar si la radiatii de nivel scazut (cum ar fi cea de la telefoanele mobile) poate provoca o varietate de tipuri de cancer, poate afecta imunitatea si poate contribui la boala Alzheimer si dementa, bolile de inima si multe alte afectiuni.”