Când vine vorba de flori de nuntă, există multe tipuri diferite și fiecare are propriul său sens. Alegerea florilor potrivite pentru nunta ta poate fi un simbol al dragostei și angajamentului tău unul față de celălalt.

Florile au fost asociate cu nunțile de secole

Se spune că tradiția de a oferi flori unei mirese în ziua nunții ei a început cu grecii antici, care credeau că florile au puteri mistice. În Evul Mediu, miresele purtau un buchet de ierburi și mirodenii, despre care se credea că le protejează de spiritele rele. Astăzi, cele mai frumoase buchete de mireasa sunt din trandafiri, crini și orhidee. Fiecare floare are propria sa semnificație specială și poate fi folosită pentru a simboliza diferite aspecte ale relației conjugale. De exemplu, trandafirii reprezintă dragoste și pasiune, în timp ce crinii simbolizează puritatea și inocența. Orhideele sunt adesea oferite cadou tinerilor căsătoriți, deoarece reprezintă puterea și fertilitatea.

Semnificația diferitelor flori de nuntă

Când vine vorba de florile de nuntă, florile pot reprezenta lucruri diferite. De exemplu, trandafirii roșii sunt adesea văzuți ca un simbol al iubirii și pasiunii, în timp ce trandafirii albi reprezintă puritatea și inocența. Iată o privire asupra unora dintre cele mai populare flori de nuntă și semnificațiile lor:

Trandafiri: După cum am menționat, trandafirii roșii simbolizează dragostea și pasiunea, în timp ce trandafirii albi reprezintă puritatea și inocența. Trandafirii roz sunt asociați cu grația și eleganța, în timp ce trandafirii galbeni reprezintă fericirea și prietenia.

Crini: Aceste flori frumoase sunt adesea văzute ca un simbol al purității. Crinii albi în special sunt folosiți uneori la nunți, deoarece reprezintă castitatea și virginitatea.

Lalele: Lalelele sunt asociate cu primăvara și cu noile începuturi. De asemenea, sunt văzuți ca un simbol al iubirii perfecte. Lalelele roșii în special reprezintă dragostea nemuritoare.

Istoria florilor de nuntă

Florile de nuntă și semnificația lor au o istorie lungă și variată. Florile au fost folosite la nunți de secole, fiecare tip de floare având o semnificație specială.

Se crede că tradiția utilizării florilor la nunți a început cu grecii antici, care le foloseau pentru a decora părul și rochia miresei. În Evul Mediu, miresele purtau un buchet de ierburi și usturoi pentru a îndepărta spiritele rele. Abia în epoca victoriană florile de nuntă au devenit mai elaborate, diferite tipuri de flori fiind folosite pentru a simboliza diferite emoții.

Florile de nuntă sunt o parte importantă a decorului pentru ziua cea mare. Ele pot fi folosite pentru a adăuga un plus de culoare și frumusețe spațiilor de ceremonie și recepție. Există multe tipuri diferite de flori de nuntă și fiecare are propriul său sens.

Cum să alegi florile potrivite pentru nunta ta

Când vine vorba de flori de nuntă, există o mulțime de factori de luat în considerare. Vrei să alegi florile potrivite care îți vor completa rochia, decorul și tema generală a nunții tale. Dar, având atâtea opțiuni, cum le alegi pe cele potrivite?

Iată câteva sfaturi despre cum să alegi florile potrivite pentru nunta ta:

  1. Luați în considerare sezonul. Florile de sezon sunt de obicei mai accesibile și mai ușor de găsit. În plus, adaugă o notă de frumusețe naturală nunții tale.
  2. Gândiți-vă la semnificația fiecărei flori. Unele flori au semnificații și simboluri diferite asociate cu ele. Alege florile care reflectă cel mai bine relația dintre tine și partenerul tău.
  3. Alege culori complementare.

Atunci când alegeți florile de nuntă, puteți fie să alegeți flori care au o semnificație personală, fie să alegeți flori care completează schema de culori a nunții. Dacă te îndrepti spre o anumită temă, a alege flori care se potrivesc este o modalitate excelentă de a lega totul.

Florile sunt sufletul oricărei nunți

Ele sunt adesea folosite pentru a decora ceremonia de nuntă și recepție, precum și pentru a crea buchete frumoase pentru mireasă și domnișoarele ei de onoare.

Indiferent dacă alegeți flori clasice sau ceva mai unic, asigurați-vă că florile voastre vă ajută să vă spuneți povestea de dragoste.