Atunci cand avem musafiri din familie sau din randul prietenilor, pe langa o masa copioasa si gesturi de ospitalitate cel mai important aspect al vizitei este probabil somnul odihnitor pe care il datoreaza unor lenjerii deosebite. Alaturi de lenjeriile pe care le folosim in mod curent este important sa pastram cateva seturi in foarte buna stare pentru atunci cand avem musafiri peste noapte. S-au realizat numeroase studii care au demonstrat ca un somn odihnitor este influentat de calitatea lenjeriei de pat. Astfel, este important sa le oferiti oaspetilor dumneavoastra cearceafuri netede, moi, fine, din bumbac de foarte buna calitate sau chiar din bumbac satinat pentru a se simti cat mai confortabil si a se putea relaxa.

Daca aveti un dormitor pastrat special pentru acestia este bine sa il decorati cat mai simplu, in culori reci si nuante pale, iar lenjeria de pat este bine sa aiba o culoare inchisa astfel incat sa ofere un plus de eleganta. In plus, in urma unor cercetari, a rezultat ca lenjeriile de culoare inchisa linistesc si induc senzatia de somnolenta, fiind foarte propice pentru musafirii care daca inopteaza la dumneavoastra probabil au parcurs un drum lung si au nevoie de odihna.

Pastrarea lenjeriilor pentru oaspeti este bine sa se faca in conditii speciale, ferit de umezeala si este bine ca aceasta sa fie aerisita la intervale regulate de timp daca se intampla sa nu fie folosita un timp mai indelungat.

Mai mult de atat, pentru a face o impresie cu adevarat speciala puteti adauga saculeti cu levantica uscata sau cu sulfina, intrucat parfumul acestora contribuie la relaxare si destindere, iar musafirii vor ramane cu o impresie deosebita. In concluzie, pentru a fi o gazda exemplara asigurati-va ca alaturi de toate pregatirile ati ales si un set de lenjerii moderne, ideale pentru camera oaspetilor, in asa fel incat sederea lor sa fie cat mai confortabila.