Pe langa interiorul casei tale, curtea ta are nevoie, de asemenea, de mobilier decent pentru a usura la starea de spirit si de relaxare. Alegerea mobilierului pentru exterior este diferita de alegerea elementelor de interior. Din moment ce curtea si terasa poate fi expusa la soare, apa si murdarie, veti avea nevoie de materiale, care sunt mult mai durabile. Nu trebuie in niciun caz sa puneti o canapea tapitata, de piele si extrem de scumpe afara, deoarece vremea o va strica în scurt timp. Atunci când cumparati mobilier modern pentru utilizarea în aer liber, luati în considerare aceste lucruri.

1. Obiectul si spatiu

Inainte de a cumpara mobilier trebuie sa aveti cel putin o perceptie mentala despre cât de mare va fi mobilierul si unde va fi pus acesta. Acest lucru va preveni aparitia unor probleme cum ar fi achizitionarea unui set de mobilier pentru cina prea greu, din fier forjat, care va distruge iarba sau sa nu lase suficient spatiu pentru montarea unui leagan nou. Este de preferat, de asemenea, sa masurati zona disponibila si sa tineti cont de aceste masuratori cand vizitati showroom-urile de mobila. Câteva exemple de mobilier pentru exterior includ seturi de mese, seturi de cafea, umbrele terasa, rockeri, tafte, hamace si leagane terasa.

2. Materialul din care este facut mobilierul

Nu va ganditi la o tapiterie scumpa, aveti nevoie de materiale mai durabile precum plasticul, fierul forjat, aluminiul, lemnul sau împletituri de rachita.

– Mobilierul din material plastic este mai ieftin, poate fi stivuit, este usor, rezistent la intemperii, si poti alege dintre mai multe culori. Fie ca e mobilier modern sau contemporan cu siguranta va arata bine din plastic.

– Fierul forjat este robust si foarte greu. Daca il puneti pe gazonul dumneavoastra ar putea sa va strice iarba. Fierul forjat arata cel mai bine în design clasic.

– Aluminiul este mai usor decât de fierul, nu rugineste, este rezistent, dar dureaza atâta timp cât mobilierul din fier.

– Lemnul rasfrange o aura de natural în casa ta si se potriveste in mai multe stiluri, inclusiv stilul asiatic, englez, francez, rustic sau contemporan. Fsrs o lacurie prealabila acesta nu va rezista la intemperii, iar culoarea se va deteriora in timp.

– Rachita este foarte confortabila pentru cei care se aseaza pe ea, rezistenta la intemperii, usoara si portabila. În timp ce rachita necolorata ofera ambianta naturala, mobilierul de rachita vopsit în culorile negru, alb sau alte culori indraznete si contrastante, combinate cu perne colorate va aduce un aspect modern.

3. Confort

Mobila de exterior nu trebuie pusa doar pentru decor. La un moment dat, va trebui sa fie folosita. Acesta este motivul pentru confort este asa crucial. Verificati lucrurile de mai jos înainte de a cumpara produse pentru curte sau gradina:

– Perne de buret; acestea vin de obicei montate pe fier forjat, aluminiu sau mobilier de rachita. Asigurati-va ca acestea sunt acoperite cu material rezistent la apa, se potrivesc perfect pe scaun si sunt bine captusite.

– Înaltimea scaunelor in raport cu masa ar trebui sa fie un adecvata. Este ciudat sa serviti un pahar cu apa de pe o masuta, stand asezat pe un scaun cu picioarele lungi si invers.

– Cotiera, scaunele din fier forjat au, de obicei, cotiere mai mici în comparatie cu scaunele de rachita. Adesea, acest lucru este pur si simplu de dragul stilului. Indiferent de stilul pe care il alegeti, asigurati-va ca va fa oferi confortul dorit.

Asemenea mobilierului din exterior, multe din caracteristicile enuntate se pot aplica si in achizitionarea de mobila bucatarie sau de alt fel, importanta fiind intotdeauna siguranta si confortul dumneavoastra.