Caracteristicile placilor de granit – in special duritatea considerabila si rezistenta la intemperii si eroziune – fac ca acestea sa fie foarte des folosite la pavarea trotuarelor, a bordurilor, aleilor, la placarea peretilor; pentru glafuri ferestre; blaturi pentru mobilier si mese, fantani simple sau arteziene; semineecrucipietre funeraremorminte, inscriptii, contratrepte pentru scari interioare si exterioare.

Societatea Marmura Farcau a fost infiintata in anul 1996, sosind in ajutorul celor interesati de decorarea cu marmura si granit – pe langa aceste doua tipuri de roci, Marmura Farcau mai prelucreaza si comercializeaza materiale decorative precum andezit si calcar. Toate aceste materiale decorative naturale sunt extrase din carierele autohtone, fiind atent selectionate si prelucrate.

Granitul este un tip de roca magmatica masiva, ce are granulatie mare – in componenta sa intra cristale cu marimea de cativa milimetri. Aceasta piatra se formeaza la adancimi mari si contine predominant minerale precum feldspatul si cuartul. Astfel, modul in care aceste minerale variaza, in cantitati diferite, conduce la numeroase nuante: de la negru, cafeniu, crem pana la auriu.

La fel ca si pavarile cu marmura si pavarile cu granit rezista la uzura si trafic intens fara nicio problema. Legat de intretinere si curatare, suprafetele din granit (si marmura) nu provoaca mari dificultati – aceste operatiuni periodice se realizeaza cu ajutorul detergentilor speciali, cu PH neutru – detergenti ce se gasesc in comert; sunt compatibili si alti agenti de curatare cu functii de polish, sigilator, impermeabilizant. Marmura si granitul sunt materiale care isi pastreaza aspectul “fresh” timp foarte indelungat.

Fiind intalnite intr-o mare variatate de marimi, texturi, placi, culori, metode de decorare (dar si prelucare), marmura si granitul raman materiale decorative mereu cautate si apreciate.