Inca ne aflam intr-o perioada de tranzitie in special in randul consumatorilor casnici. Insa, nu toti consumatorii casnici sunt convinsi ca alegerea unor spoturi LED ar putea sa le creeze un ambient placut in casa lor datorita faptului ca au fost pusi fata in fata cu informatii eronate care au devenit de-a lungul timpului informatii false.

Este greu sa convingi o persoana sa accepte un produs nou in special atunci cand pretul lor este mai ridicat in comparatie cu solutiile clasice de iluminat. Ai ramane surprins dar aceste spoturi LED au fost fabricate pentru a oferi avantaje numeroase precum posibilitatea de a economisi. Sunt numeroase alte avantaje legate de spoturi LED dar pentru a le prezenta echitabil, iti vom prezenta miturile care s-au conturat de-a lungul timpului.

Aceste spoturi LED nu aduc nici o schimbare in casa

Multi oameni considera ca a avea spoturi LED in casa nu va aduce schimbari prea importante. Dar acest lucru nu este adevarat deoarece sunt foarte eficiente din punct de vedere energetic si au o durata de viata mult mai mare in comparatie cu orice alte surse de iluminat traditionale. In plus, ofera numeroase avantaje si pentru iluminatul pe timp de seara. In cazul in care doresti sa ai o lumina mai difuza si mai intima, poti aprinde spoturile si sa te bucuri de atmosfera creata.

Spoturile LED sunt mult prea mici pentru a le utiliza la iluminatul principal

Spoturile LED sunt de dimensiuni mici intr-adevar, dar atunci cand sunt amplasate in numar mai mare pe un tavan din rigips pot sa ofere o lumina suficient de buna pentru desfasurarea activitatilor tale. Acestea pot avea marimi diferite iar companiile producatoare(instalmen) au creat solutii potrivite pentru a acoperi principalele nevoi de iluminare a unui spatiu. Vei putea sa gasesti chiar si aplice care au in interior spoturi LED fiind astfel capabile sa asigure lumina suficienta pe intreaga durata a utilizarii.

Va fi necesar sa instalezi si alte corpuri de iluminat pentru a suplimenta lumina

Acest lucru este necesar doar daca ai ales niste spoturi LED care au un numar de lumeni mai mic decat cel potrivit pentru dimensiunea incaperii in care sunt instalate. De asemenea, daca lumina spoturilor este prea puternica pentru gustul tau, se poate instala un dimmer care te ajuta sa reglezi intensitatea luminii. Tehnologia din ziua de azi se regaseste si in cazul acestor spoturi LED si totul a fost dezvoltat astfel incat sa intampine nevoile actuale si viitoare ale consumatorilor casnici.

Spoturile se ard repede daca le pornesti si le opresti frecvent

Acesta este un alt zvon fals legat de spoturi LED. Au capacitatea de a se aprinde spontan atunci cand apesi pe intrerupator si nu trebuie sa treaca un anumit interval de timp pentru a oferi o lumina puternica.

Datorita acestor mituri false care s-au conturat legat de spoturi LED multe persoane au avut reticente in ceea ce priveste achizitionarea lor. Suntem siguri ca vei gasi numeroase alte avantaje legat de iluminatul pe LED si vei putea sa te bucuri de un iluminat eficient de fiecare data cand le folosesti.