Cauti cele mai bune ceaiuri care sa te ajute sa ai o viata sanatoasa? Noi iti oferim mai multe idei mai jos, astfel incat sa alegi de fiecare data corect ceaiurile pe care vrei sa le bei si pe care sa le incluzi in dieta zilnica.

Kombucha

Kombucha este o bautura fermentata cu aroma usoara de acid obtinuta din ceai indulcit (verde sau negru) fermentat de o colonie gelatinoasa compusa din mai multe microorganisme: bacterii si drojdii. Aceasta colonie se numeste Scoby si in procesul de fermentare mananca aproape tot zaharul si produce bule. Citeste mai mute despre ceai: beneficii pentru sanatate.

De asemenea, cunoscut sub numele de ciuperci de ceai, acesta a fost la moda pentru cativa ani in Occident, dar in Asia a fost baut de mai multe secole. Aceasta provoaca furori in randul multor oameni pentru combinatia sa originala de zahar, ceai si bacterii, precum si pentru beneficiile sale pentru sanatate. De asemenea, aroma sa unica il fac sa aiba acea buna reputatie.

Gustul kombucha este bogat si pamantesc, desi poate varia in functie de timpul de fermentare, care poate dura de la o saptamana la 30 de zile.

Cu cat fermentati mai putin timp gustul bauturii va fi mai moale, in timp ce daca este mai lung, va fi mai otetos si mai intens. De asemenea, trebuie avut in vedere faptul ca temperatura influenteaza elaborarea acesteia si lucrul optim este ca este intre 23 si 28 de grade Celsius.

Originea kombucheste considerata a fi in regiunea Manciuria, in estul indepartat al Chinei, unde este o bautura traditionala si rituala pentru unele grupuri etnice din zona.

Deci, in Asia kombucha a fost facuta de mii de ani, iar consumul sau este larg raspandit de atunci. In Europa, boom-ul acestei bauturi a avut loc in anii ’90 si cu acest mod a crescut foarte mult oamenii care au fost incurajati sa elaboreze in casa acest produs, care poate deveni periculos pentru sanatate.

Persoanele care indraznesc sa faca aceasta bautura fermentata trebuie sa stie cum sa se ocupe de masa gelatinoasa, care este folosita pentru a fermenta ceaiul si, de asemenea, trebuie sa fie manevrata foarte igienic.

Ceai de menta

Ceaiul de menta este unul dintre cele mai utilizate ceaiuri din plante din lume . Desi este cel mai popular folosit pentru a sustine sanatatea tractului digestiv, are si proprietati antioxidante, anticancerigene, antibacteriene si antivirale.

Cele mai multe dintre aceste efecte nu au fost studiate la oameni, asa ca nu este posibil sa stim daca ar putea duce la beneficii pentru sanatate. Cu toate acestea, mai multe studii au confirmat efectele benefice ale mentei asupra tractului digestiv.

Mai multe studii au aratat ca preparatele din ulei de menta, care include adesea si alte ierburi, pot ajuta la ameliorarea indigestiei, greata si dureri de stomac.

Dovezile arata, de asemenea, ca uleiul de menta este eficient in relaxarea spasmelor din intestine, esofag si colon.

In cele din urma, studiile au descoperit in mod repetat ca uleiul de menta este eficient in ameliorarea simptomelor sindromului de colon iritabil.

 

Prin urmare, atunci cand experimentati disconfort digestiv, fie ca este vorba de crampe, greata sau indigestie, ceaiul de menta este un remediu natural grozav de incercat.