Uzură anvelopelor depinde de mulți factori, dar sigur poți controla anumite lucruri. De ce unele anvelope trebuie schimbate la 20.000 km, iar altele pot depăși 60.000? Desigur, calitatea produsului este un criteriu important, dar poți optimiza viața unei anvelope cu aceste câteva sfaturi. Multe anvelope de iarnă sunt folosite de-a lungul a mai multe sezoane în timp ce alți șoferi schimbă mai des setul de anvelope. Iată câteva sfaturi pentru a reduce uzură pneurilor:

  1. Montează pneuri potrivite sezonului ( anvelope vara / iarnă)

Pare logic și, totuși, sunt încă prea mulți șoferi care schimbă anvelopele vara și iarnă. În plus, performanțele sunt foarte limitate atunci când utilizezi o anvelopă care nu este potrivită pentru sezon. Uzură prematură este cauzată neadaptării tipului de anvelope la sezon.  Anvelopele de iarnă sunt fabricate din cauciuc special concepute pentru a rezistă la temperaturi sub 7 ° C. De îndată ce solul devine prea cald, cauciucul de iarnă  nu va mai suportă căldura și se va „topi” ca zăpada la soare. Ia exemplul unei plastiline care e prea caldă, se lipește și devine prea flexibilă. La fel iarna, o anvelopă de vară devine precum guma de mestecat care se întărește la contactul cu frigul.

Iarnă = ninsoare, vara = soare, pe scurt înțelegi de ce e nevoie de o anvelopa de vara pentru căldură iar o anvelopa de iarnă e perfectă pentru frigul pe timp de iarnă. Schimbul corect de anvelope  îți va garanta o eficientă sporită și o uzură mai lentă.

  1. Verifică regulă presiunea pneurilor

Verificarea și umflarea anvelopelor este un pas important în evitarea uzurii. Îți ia 5 minute, o dată pe lună. Verifică pneurile în mod regulat cu atenție. Dacă nu sunt umflate la presiunea corespunzătoare, anvelopele suferă  de uzură prematură, forțându-te să schimbi anvelopele mai repede decât te aștepți.

  1. Geometria roților

Când îți schimbi pneurile, nu uită să ceri mecanicului să verifice geometria din când în când. Într-adevăr, lipsa de paralelism va duce la crearea unei uzuri neregulate cu caracteristică de a provoca o uzură mai accentuată la interior (paralelism negativ) sau la exterior (paralelism pozitiv) a anvelopelor. Dacă observi o uzură anormală, adresează -te rapid la mecanicului pentru a evita deteriorarea suplimentară a pneurilor și a componentelor de suspensie și direcție.

  1. Evita stilul agresiv de condus

O plimbare mai lină, frânare timpurie și accelerare mai puțin extinsă în primele 3 trepte de viteză, limitează uzură pe pneuri. Pe lângă faptul că agresezi anvelopele, conducerea sportivă duce și la consumul excesiv de combustibil și la uzură accelerată a plăcuțelor de frână. Prin urmare, există doar avantaje pentru adoptarea unui stil de conducere mai flexibil și mai responsabil.

  1. Nu ține excesiv de mult mașina în aer liber

Desigur, nu toată lumea are un garaj pentru a-și parcă mașina înăuntru, dar lăsarea vehiculului afară are un impact direct asupra anvelopelor tale. Acestea vor fi supuse schimbărilor de temperatură, influenței ploii, razelor UV. Vremea rea va slăbi și va reduce durabilitatea anvelopelor tale.

Dacă este posibil, evita să lași vehiculul în lumina directă a soarelui și preferă locațiile la umbră. De asemenea, dacă schimbi anvelopele în fiecare sezon, păstrează-le într-un loc rece și uscat. Și pentru cei norocoși să dețină un garaj, folosește-l și nu lăsă mașina parcată în fața casei . Poate e cu siguranță mai practic pentru a pleca dimineața, dar, starea anvelopelor depinde de timpul petrecut în aer liber.

Concluzii

Anvelopa este singură legătură dintre vehicul  și drum. Prin urmare, condiția anvelopelor este esențială. Menținerea lor în parametri tehnici corecți și adoptarea acestor sfaturi vor prelungi durata de viață și le vor asigura performanța cât mai mult timp posibil. Dacă schimbi anvelopele, găsești o gama variată de anvelope de vara și de iarnă la Pneuhub.ro