Intr-una din zilele anterioare, cand am iesit sa fac strictul necesar de cumparaturi, am observat mai multe tipuri de persoane ce purtau o chestie ciudata din plastic transparent si o masca pe fata.

Nu am indraznit sa ma apropii de o persoana pentru a o intreba dar totusi cand am ajuns acasa, m-am spalat repede pe maini, si am deschis laptopul pentru a cauta acest produs misterios. Nu am putut sa imi dau seama exact cum se numeste, insa dupa cateva cercetari pe internet am gasit denumirea lor – “viziere de protectie”. Site-ul pe care l-am gasit se numeste Medikal Boutique – si am obvservat ca acesta ofera mai multe tipuri de viziere de protectie. De la cele simple pana la cele complexe, de la viziere 2 in 1 (adica wow) pana la acele pentru Juniori (adica hmmm, au dreptate)

Nu trece mult timp si cand am deschis televizorul, am observat anumite secvente in care medicii ce erau filmati, purtau aceste viziere de protectie. Am zis, hai sa ne documentam putin asupra lor sa vedem ce pareri au si ceilalti.

Am cautat despre viziere si bineinteles in engleza. Denumirea in engleza este de face-shield. Wow – super tare, si apoi am privit avantajele ei. Comoda, usoara si iti acopera toata fata. Hmm… ok… pai daca am masca tip KN95, nu e de ajuns? Raspunsurile majoritatea persoanelor din domeniul medical si experti, au spus ca nu ar fi suficient. O viziera de protectie ar putea sa reduca drastic interceptarea virusului. De ce? Pentru ca cele mai expuse parti catre virus sunt urmatoarele – nas, ochi, gura. OK! Atunci hai sa intrebam si pe cei de la medikal Boutique sa le cer o parere.

Viziere de protectie de pe Medikal Boutique

Am luat legatura cu cei de pe site si am cerut o parere. “dom`le, imi puteti spune si mie ce anume s-ar potrivi?” O doamna foarte intelegatoare mi-a raspuns: depinde ce doriti. Daca dvs aveti nevoie pentru un uz mic-moderat, atunci va putem recomanda vizierele de pana in 20 lei. Daca dvs sunteti pe teren toata ziua si aveti un uz ridicat, va recomandam cele la 35 lei” ok. Am plasat o comanda telefonica si mi-au transmis awb-ul prin care este trimis viziera.

Dupa maxim cateva ore, un coleg de-al doamnei de la Medikal Boutique, m-a sunat sa ma confirm adresa la care trebuie sa ajunga. Wow, asa rapid? Da! Norocul meu e ca stam in aceasi localitate. M-am intalnit cu dansul, acesta la fel – purtand o viziera de protectie – cred ca profesionista si personalizata – mi-a oferit fatura si pachetul (destul de usor as putea zice) mi-a reamintit ca sa nu uit sa dezinfectez preventiv aceasta viziera de protectie si a plecat.

Am ajuns acasa si am desfacut pachetul. Pur si simplu – wow! Usoara, comoda si practica. N-am rezistat si am plecat pana la piata pentru a vedea ce cat de practica. Recunosc a fost putin ciudata situatia, insa dupa ce am fost intrebat de mai multe persoane din piata de unde mi-am procurat-o, am putut spune ca totusi nu am facut o alegere proasta.