Intr-o bucatarie moderna nu lipsesc electrocansnicele care, trebuie sa recunoastem, nu sunt putine. Incepand de la filtrul de cafea pana la prajitorul de paine si nu numai, toate au cabluri. Managementul cablurilor prin casa se refera la a ascunde eficient toate cablurile, astfel incat sa poti sa te bucuri de un design cat mai curat si comod.
Mai ales daca ai masina de spalat in bucatarie dar si centrala, ai nevoie de cateva idei inspirate pentru a masca sau cel putin sa prinzi cablurile astfel incat sa nu incomodeze si sa iti ofere libertate de miscare.

Ce trebuie sa faci pentru a organiza cablurile in bucatarie?

In primul rand, ai nevoie de putina organizare pentru a putea realiza managementul cablurilor prin casa astfel incat sa fie eficient. Cablurile pot sa fie prinse cu cleme sau clipsuri, care reprezinta o solutie eficienta, ieftina si rapida pentru a nu incomoda.
Apoi, te poti folosi de mobilier pentru a le masca eficient. Mobila de bucatarie fiind masiva, vei putea sa le ascunzi cu usurinta si sa le protejezi in acelasi timp. De exemplu, poti sa folosesti diverse corpuri de mobilier pentru a masca electrocasnicele astfel incat sa fie ferite de priviri atunci cand cineva intra in bucatarie.
In cazul in care trebuie sa duci de la priza pana in cealalta parte a incaperii, poti sapa un sant prin pardoseala in momentul in care o montezi si sa folosesti un prelungitor  pentru a ajunge in cealalta parte. Aceasta solutie este eficienta pentru bucatariile in care traseul electric a fost conceput pentru locuintele in stil vechi.
Daca ai spatiu suficient atunci poti incorpora in mobilier toate electrocasnicele si sa decupezi partea din spate a mobilei pentru a ajunge cu cablurile la prize. Electrocasnicele incorporate in mobilier te vor ajuta sa economisesti mult spatiu si sa te asiguri in acelasi timp ca sunt protejate.

Managementul cablurilor prin casa o etapa importanta pe care nu trebuie sa o neglijezi

De regula, pentru un spatiu mic ai nevoie de foarte multa creativitate pentru a masca toate cablurile astfel incat sa poti obtine un design cat mai curat. Dar prin ascunderea lor dupa mobilier, in plinte sau sa le prinzi pur si simplu cu cleme sau clipsuri, vei putea sa te bucuri de un spatiu cat mai bine organizat.
In plus, in momentul in care cablurile sunt mai bine organizate si ascunse vederii, acestea pot sa fie protejate mai bine. In special daca ai copii sau animale de companie, stii cat de mult interes creeaza iar joaca cu cablurile nu este nici recomandata si nici sigura.
Daca nu iti doresti o bucatarie plina de cabluri atunci suntem siguri ca aceste cateva sfaturi te vor ajuta sa realizezi un management al cablurilor prin casa cat mai eficient. Poti sa comanzi din magazinele online tot felul de accesorii care iti vor fi utile pentru a-ti indeplini acest obiectiv. Trebuie sa retii ca in special in bucatarie cablurile trebuie sa fie protejate deoarece este un mediu in care se gateste si se produc aburi dar si se foloseste multa apa.