Odata cu trecerea anilor si a imbunatatirii tehnologiilor de fabricatie, gazonul artificial si-a castigat locul in orice domeniu in care s-a folosit initial iarba naturala. Vorbim aici in principal de sport, unde gazonul artificial s-a impus ca produs substitut pentru terenurile de fotbal, tenis, rugby, golf, minigolf sau terenuri multisport. Tehnologiile de fabricatie permit gazonului sintetic sa aibe trasaturi aproape fidele cu cele ale gazonului natural, avand cateva avantaje ce nu pot fi demontate: utilizare optima pe termen lung, costuri de intretinere reduse, rezistenta la conditii meteo nefavorabile, posibilitatea practicarii sporturilor de tip outdoor in conditii de siguranta si confort si de catre personae ce nu au o pregatire sportive profesionista, ci cauta doar un loc bun pentru a practica sportul ca modalitate de relaxare si de iesire din rutina zilnica.

Gazonul artificial reprezinta, fara indoiala, viitorul in sport. Sportul de masa este promovat ca modalitate de educare, un mod sanatos de viata si se adreseaza tuturor categoriilor de varsta. Asadar, putem sesiza enorma piata ce reiese din imbinarea sportului pentru toate persoanele cu gazonul artificial. Bazele sportive private, comune sau terenurile din scoli, gradinite, institutii sau firme, construite pe baza de gazon artificial nu pot constitui decat avantaje in promovarea educatiei prin sport la toate nivelurile. Este o investitie sigura, impactul nu poate fi decat pozitiv, iar in cazul bazelor ce pot fi inchiriate de catre diversi clienti, o sursa constanta de venituri.

Tot mai multe cluburi sportive apeleaza la configurarea bazei de antrenamente cu solutia instalarii de terenuri sintetice. Sportivii se pot bucura de conditii mai mult decat decente pentru a-si putea maximiza talentul, clubul isi reduce din cheltuieli si isi poate redirectiona resursele financiare catre alte investii mai importante. Mai ales daca aceste terenuri sunt acoperite, durata de utilizare a acestora devine independenta de conditiile meteo.

Asadar, gazonul artificial acapareaza lumea sportului si isi castiga tot mai multa incredere in randul sportivilor si creeaza premise de practicare in conditii foarte bune si amatorilor, elevilor sau oricaror personae dornice sa faca putina miscare.