Gardurile prefabricate din beton au patruns in toata Europa de est in timpul epocii de aur a socialismului.

Desi modelele erau putine si lipsite de imaginatie, gardurile gri din beton aveau mare succes datorita costului scazut si a rapiditatii de asamblare.

Numeroase garduri din acea perioada se pastreaza si azi, desi s-au scurs foarte multi ani.

Odata cu aparitia noilor modele de garduri si mai ales dupa anul 1989, solicitarea pentru garduri de beton s-a marit considerabil. Gardul prefabricat din beton poate fi considerat o solutie perfecta pentru o imprejmuire ingrijita, eficienta, rezistenta, rapida si cu costuri nesemnificative de intretinere, ce rezista mai bine de o jumatate de secol.

Betonul gardului prefabricat include materii prime speciale si aditivi de ultima generatie. Elementele de gard prefabricat pot fi interschimbabile datorita dimensiunilor modulate. Gardurile ornamentate prefabricate sunt rezistente la procesul de inghet-dezghet repetat. GardurTotul despre gardurile din betonile din beton sunt usor de asamblat, fiind constituite din module tip lego.

Elementele de gard prefabricate pot fi vopsite la cerere cu vopsea lavabila de orice nuanta. Gardurile din beton pot fi folosite atat pentru imprejmuiri laterale, cat si pentru fatade, avand astfel capacitatea de a decide functionalitatea lor.

Gardul din beton a aparut cu multi ani in urma in perioada interbelica. Gardurile prefabricate din beton reprezinta solutia cea mai rapida de realizare, sunt robuste, durabile, nu necesita intretinere deosebita, au un aspect felurit si pot fi individualizate.

Profilul exact, bine definit al elementelor permite o asamblare usoara si o imbinare ferma. Armatura solida a gardurilor din beton, atat in placi cat si in stalpi, suprafata neteda, realizata prin prelucrarea corecta a materiei prime si vibrarea corecta a produsului va garanta ca un gard fabricat sa reziste o viata.